Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Több, jobb, simább! Eifeler, a minőségi keménybevonat-gyártó

Az Ausztriában és a keleti szomszédos országokban jelenlévő ügyfelek már több mint 20 éve az Eifeler Austria speciális kemény bevonatait választják.

A PVD, DLC és Duplex bevonat-technológiai szakértői ugyanis a simább felületnek köszönhetően még tartósabb megoldásokat kínálnak, így még nagyobb teljesítményt és még hosszabb élettartamot biztosítanak a precíziós szerszámoknak, az alkatrészeknek és a részegységeknek.

A bécsi bevonat-technológiai szakemberek számára alapvető feladat a bevonatrendszerek folyamatos fejlesztése és a szigorú ellenőrzés.

„Folyamatosan beruházunk a legújabb technológiákba, valamint a minőség és a szolgáltatások fejlesztésébe.”

– árulta el Viktor Gorgosilits, az Eifeler Plasma Beschichtungs GmbH ügyvezetője. Modern géptechnológiával – és egy legújabb generációs, többfunkciós, ív- és porlasztótechnológiás, hibrid PVD-bevonatkészítő berendezéssel – felszerelt, 1250 m2-es gyártócsarnokban gondoskodnak a legkorszerűbb, nagy teljesítményű bevonatok elkészítéséről. A csúcstechnológiás bevonatok portfóliója a PVD-rétegrendszerektől a Duplex eljáráson át a gyémántszerű DLC-bevonatokig terjed.

Kiváló szerszámtulajdonságok a többféle PVD-rétegrendszereknek köszönhetően

A például alumíniumot, krómot, titánt, cirkóniumot vagy szíliciumot tartalmazó PVD-rétegrendszerek széles palettája az elérni kívánt műszaki és gazdasági előnyöknek köszönhetően sokféle területen és iparágban használatos: keménymarás, alumínium és kompozitok feldolgozása vagy univerzális alkalmazások, fém- és autóipar, szerszámgyártás vagy orvostechnika, műanyagfeldolgozó ipar, forma- és szerszámkészítés, illetve élelmiszeripar…

„A PVD-bevonatok különösen a vágás, formázás, stancolás és deformálás során használt szerszámok, alkatrészek és komponensek esetében váltak nélkülözhetetlenné.”

– nyilatkozta Gorgosilits.

Ideális DLC-csúszórétegek

Az Eifeler DLC SLICOs (SLIding COatings) bevonatai a legújabb generációs tribológiai rétegrendszerek: rendkívül kemények, különösen simák, maximálisan csúszóképesek, ellenállnak a vegyi anyagoknak, valamint az extrém követelményeknek is a legnagyobb mértékben megfelelnek. Mindenhol használhatók, ahol alkatrészek mozognak egymáson, jelentősen növelik azok élettartamát.

„Ideális csúszórétegek például motoralkatrészekhez, hajtómű-alkatrészekhez, szivattyúkhoz, kompresszorokhoz, csúszó- vagy hengeres elemekhez.”

– részletezte Gorgolisits.

A Duplex mint a CVD-bevonat alternatívája

Az Eifelerrel a formázás terén is új dimenziók tárulnak fel: a Duplex kezelés (plazmanitridálás plusz PVD-bevonat készítés) során a keménységi fok kialakítása ideálisan, a szerszám belsejétől indulva, a peremen át a szerszám felületéig haladva történik. Ezzel az eljárással különösen a rendkívül szilárd lemezek feldolgozása során tapasztalható számtalan pozitív hatás, például számottevően nagyobb lesz a teljesítmény, és jelentősen nő a nyomásterhelhetőség.

Ragyogó minőség és szolgáltatások

Az Eifeler Austria a technológiai szakértelem és az átfogó termékportfólió mellett nagy hangsúlyt fektet a szakmai tanácsadásra, a rugalmasságra és a gyors reakciókészségre is.

„Minőségi csúcstechnológiás bevonatok gyártójaként definiáljuk vállalatunkat.”

– hangsúlyozta a cég kereskedelmi igazgatója, Kathrin Gorgosilits. Ehhez hozzátartozik az erős szolgáltatás-orientáltság.

„Opcionálisan kényelmes, rendszeres pick-up szolgáltatást is nyújtunk saját járműveinkkel három fő útvonalunk mentén. Gyorsak, biztonságosak és abszolút megbízhatóak vagyunk.”

Határidőtől függően készek vagyunk az útvonal rugalmas módosítására, valamint különleges esetekben sürgős kiszállásra is.

A vállalat 30 fős csapata havonta akár 80 000 munkadarab számára készít bevonatot a korszerűen felszerelt és könnyen megközelíthető észak-bécsi telephelyen. A standard megrendeléseket 48 órán belül lebonyolítjuk, és opcionálisan garanciát is nyújtunk.

További információk: www.eifeler-austria.com

Hirdetés

További cikkek a témában