Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Saját okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az autókra szabott webOS-rendszer a Microsoft platformjával együttműködve növeli a járművek által nyújtott felhasználói élményt

Az LG Electronics (LG) az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

Az új rendszer a felhőn keresztül a Microsoft Power BI elemzőszolgáltatáshoz továbbítja a jármű által generált adatokat, illetve az audio, video és navigációs (AVN) felhasználási előzményeket, amelyek segítenek a felhasználói élmény fokozásában, illetve a jármű biztonságának és élettartamának növelésében. A felhőszolgáltatást a hamarosan megjelenő webOS Auto platformba is beépítik, hogy lehetővé váljon a járművön belüli felhasználói élmény fejlesztése. Frankfurtban a webOS IVI rendszerében elérhető partnerszolgáltatásokat is bemutatják.

Az LG szoftverplatformján, az intelligens eszközök millióin futó webOS-en alapuló webOS Auto egy okosautókhoz fejlesztett, Linux alapú IVI platform. Az okosotthonokban szerzett tapasztalatra alapozva az autógyártóknak és a beszállítóknak biztosítja azt a szoftverek fejlesztéséhez szükséges hatékonyságot és rugalmasságot, amely segítségével megteremthető a járműbe épített élmény következő generációja.

„A Microsofttal való együttműködés révén arra törekszünk, hogy megerősítsük az LG autóipari IVI platformját, és az MCVP által biztosított technológiák kihasználásával felgyorsítsuk az okosjárművek elterjedését. Mind több partnerünk révén szolgáltatások széles körét kínáljuk, ezzel folytatva a webOS Auto ökoszisztéma fejlesztését.” 

— mondta Helen Choi, az LG Electronics CTO részlegének alelnöke.

„Az okosautók gyorsan növekvő világában az LG webOS Auto és a Microsoft Connected Vehicle Platform integrálása a járműadatokat tartalmazó digitális visszacsatolások hozzáadott értéke révén jelentős előnyökkel jár majd az autógyártók számára. Együttműködésünk az LG-vel kibővíti ökoszisztémánkat, és a teljesen új, AI-alapú tapasztalatok és funkcionalitások segítségével a járművekben konténer alapú digitális szolgáltatások nyújtása is lehetségessé válik.”

 — mondta Tara Prakriya, a Microsoft MCVP és mobilitás partnerprogramjaiért felelős programmenedzsere.

A világ legnagyobb autóipari kiállítását (IAA, Nemzetközi Autókiállítás) szeptember 12. és 23. között Frankfurtban rendezik meg.

www.lgnewsroom.com/

További cikkek a témában