Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Audi villanymotorok Győrből

Nagyteljesítményű villanymotorok is készülnek már Győrben, amelyek az e-tron modellek meghajtásáról gondoskodnak.

Az úgynevezett performance motorcsalád sorozatgyártása indult el az Audi Hungáriánál a héten. A motorcsalád neve árulkodó, a hajtásláncok új generációját az Audi e-tron és az Audi e-tron Sportback típusok S változatába építik be. Ezeket az autókat három győri elektromos motor hajtja, amelyek közül kettő a hátsó tengelyen helyezkedik el. Együttes teljesítményük 320 kilowatt, amely boost üzemmódban átmenetileg akár 370 kilowatt is lehet, maximális nyomatékuk pedig elképesztő: 973 newtonméter. A hatalmas erő lehetővé teszi, hogy mindkét elektromos hajtású modell 4,5 másodperc alatt gyorsuljon álló helyzetből 100 km/h sebességre. Az összkerékhajtású autók érdekessége, hogy a hátsó kerekek egymástól függetlenül is meghajthatók, így a kanyarjellemzőket látványosan tudják javítani. Természetesen jár hozzájuk az elektromos vektoros nyomaték-szabályozás, aktív és teljesen változtatható nyomaték-elosztással a hátsó tengelyen.

Összesen három villanymotor kerül egy autóba

Az elektromos meghajtások performance motorcsaládja új szintre emeli a sportos e-tron S-modellek menetdinamikáját, amelyeket a világon egyedülállóként három győri motor hajt. Büszke vagyok a projekt elhivatott munkatársaira, akik ebben a kihívásokkal teli időszakban a sorozatgyártás elindítását példaértékű csapatmunkával, rugalmasan valósították meg

– nyilatkozta Thoralf Hanschel, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja a sorozatgyártás indulásakor.

Hirdetés

További cikkek a témában