Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Tengelycsatlakozók rozsdamentes acélból

Az EWLC 7 méretben kapható, legfeljebb 1200 Nm névleges nyomatékkal. A tengely átmérője 7 mm és 85 mm között lehet.

Ha nagy távolságban elhelyezkedő tengelyek közötti higiénikus összeköttetést kell létesíteni nagy igénybevételt jelentő környezetben, akkor az EWLC rozsdamentes távolsági tengelycsatlakozó kiváló megoldás.

Az ENEMAC, mely már majdnem 40 éve a rozsdamentes nyomatékhatárolók és tengelycsatlakozók beszállítója, mindig betartotta az élelmiszergyártásra, valamint az orvosi és gyógyszerészeti technológiákra vonatkozó szigorú higiéniai előírásokat. Ennek eredményeként a rozsdamentes acél tengelycsatlakozók széles választékát kínálja.  Teljesen rozsdamentes acélból készülnek, ezért ideálisak tiszta helyiségekben való felhasználásra: az ECR típusú biztonsági tengelycsatlakozó, az EWC és az EWR tengelycsatlakozó, valamint az EWLC távolsági tengelycsatlakozó.

Az ECR típusú nyomatékhatároló, amelyet közvetett hajtásokhoz használunk és fokozatmentesen állítható, 15 és 350 Nm közötti nyomatékátadáshoz terveztek, kívül és belül (tárcsarugó) is rozsdamentes acélból készül. A reteszelő golyók élettartamra szóló zsírzással vannak ellátva az NSF regisztráció szerint. Ezt a nyomatékhatárolót kiváltképp a kompakt kivitel jellemzi, amely helytakarékos beépítést biztosít.

Az 5 és 1 000 Nm közötti névleges nyomatékokhoz kapható EWC típusú fém tengelycsatlakozók rozsdamentes acél rugókból (1.4571 / A4), rozsdamentes acél agyakból (1.4301 / A2) és rozsdamentes acél csavarokból áll. A magas higiéniai előírások betartása érdekében az ENEMAC a hagyományos ragasztási eljárás helyett mikroplazma hegesztési eljárást alkalmaz az alkatrészek összekapcsolásához, amely korlátlan kifáradási szilárdságot garantál 223 K és 623 K között.

Ez a rendkívül rövid, 4 tengelyrugós tengelycsatlakozó sokoldalú; mindenekelőtt steril, és akár savas környezetben is alkalmazható.

Az EWR típusú, rozsdamentes acélból készült félhéjazatos változat a kategóriájában újnak számít. Szintén A4 vagy A2 rozsdamentes acélból készül, és ugyanazokkal a tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik, mint a már piacon lévő EWC típus. Különösen olyan rendszerekben alkalmazható, amelyekhez nehéz hozzáférni, korlátozott hely áll rendelkezésre, valamint a meghajtó és a kimeneti egységek merevek vagy tengelyirányban nem mozgathatók.

Az EWR típus esetén az agy alsó két fele leszerelhető, majd a tengelycsatlakozó radiálisan a tengelyvégekre helyezhető. Ezután az agy meglazított félhéjai a tengely másik oldalára helyezhetők és rozsdamentes acél rögzítőcsavarokkal összeerősíthetők.

A szétszerelés kis erőfeszítést igényel, és nincs szükség további segédeszközökre, például húzóeszközre vagy más szerszámra. A higiéniai kialakítású tengelycsatlakozó 10 Nm és 1 200 Nm közötti névleges nyomatékokhoz kapható.

A legfeljebb 3 m hosszúságú EWLC rozsdamentes távolsági tengelycsatlakozó egy változó hosszúságú, A2 vagy A4 rozsdamentes acélból készült és a vásárló igényeihez igazodó közbenső csővel rendelkezik. Ez a cső két, A4 rozsdamenetes acélból készült tengelycsatlakozóhoz kapcsolódik. Az EWLC távtartó tengelycsatlakozó számos esetben holtjátékmentes összeköttetésként, erőátvitelként vagy szinkrontengelyként használható. Az igazodási hibák, különösen a párhuzamossági eltérések ezzel a típussal nagymértékben kompenzálhatók.

A félhéjazatos agyak megkönnyítik az összeszerelést, és biztonságos, nem pozitív kapcsolódást biztosítanak. A típus különösen torziós szempontból merev, és alacsony tehetetlenségi nyomatékú alkalmazáshoz, magas, maximum 6000 min-1 üzemi fordulatszámhoz használható.

Az ENEMAC emellett ECI, ECE és ECG típusú nyomatékhatárolókat is kínál, akár rozsdamentes acél házzal és bevonatos, rozsdamentes tárcsarugóval is. Kérésre tokozott speciális verziók is gyárthatók.

www.enemac.de

Hirdetés

További cikkek a témában