Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új fém érzékelőfelületű közelítéskapcsolók

Az OMRON megalkotta az E2EW termékcsalád fém érzékelőfelületű közelítéskapcsolóit, amelyek a tartós szerkezetnek és a rendkívül széles érzékelési tartománynak köszönhetően minimálisra csökkentik az állásidőt.

Az autóipari gyártók arra törekszenek, hogy csökkentsék a járművek össztömegét és vas helyett inkább alumíniumot használjanak, ezzel igyekeznek megfelelni az elektromos járművekkel és az alacsony üzemanyag-fogyasztással kapcsolatos elvárásoknak. A vasat és alumíniumot egyaránt alkalmazó „vegyes” gyártósorok folyamatos terjedésével egyre növekszik az igény a megszokott érzékelési távolságra képes közelítéskapcsolók iránt, amelyek a szükséges nagyságú érzékelési tartománnyal rendelkeznek.

Az automatizálási megoldásokat kínáló OMRON legújabb E2EW sorozatát ezen igények kielégítésére tervezték. Ezek a rendkívül tartós, fém érzékelőfelülettel ellátott közelítéskapcsolók jelenleg a kategóriájuk legnagyobb érzékelési tartományával rendelkeznek, a fröccsenésálló fluorgyanta bevonatuknak köszönhetően pedig ellenállnak az autóipari hegesztési eljárásokra jellemző, nagy igénybevételt jelentő munkakörnyezetnek.

Az E2EW termékcsaládra jellemző érzékelési tartomány a vasfémek esetén körülbelül kétszer, az alumínium esetén pedig körülbelül hatszor nagyobb az előző modellekhez képest, ezáltal ideálisak a vegyes fémeket használó gyártósorok számára. Mivel az érzékelési tartomány mindkét fém esetén megegyezik, az érzékelők közös kialakítású pozícióérzékelést tesznek lehetővé az ilyen gyártósorokon. Mindemellett csökkentik a váratlan leállások számát azáltal, hogy minimalizálják a mozgó tárgyak által kiváltott hamis érzékeléseket.

Főbb jellemzők:

  • A piacon elérhető legnagyobb érzékelési távolság vas és alumínium esetén egyaránt. Az azonos érzékelési távolság közös kialakítású pozícióérzékelést tesz lehetővé a vas és alumínium összetevőket egyaránt felhasználó „vegyes” gyártósorok esetében.
  • Megnövelt fröccsenésállóság. Az E2EW érzékelők a korábbi modellekhez képest hatvanszor hosszabb élettartammal rendelkeznek az autóiparra jellemző hegesztési alkalmazásokban.
  • IoT-kompatibilitás IO-Link funkcióval. Az IO-Link támogatásnak köszönhetően az adatok az érzékelés szintjén, a közelítéskapcsolók hőmérséklet-változásai pedig egyetlen helyről, valós időben gyűjthetők be.

Az „innovative-Automation” stratégia

Az ipari automatizálás egyik vezetőjeként az OMRON a különféle munkabiztonsági eszközök és ipari robotok mellett vezérlőelemek és kellékek széles skáláját is kínálja – képfeldolgozó érzékelőktől és más ellenőrző eszközöktől egészen a vezérlőkig és beavatkozó eszközökig (például szervomotorok). Mindezek szoftveres kombinációjával az OMRON világszerte számos egyedi, kiemelkedően hatékony automatizálási megoldást nyújt a gyártóknak. A rendelkezésre álló fejlett technológiákra és átfogó eszközkészletre alapozva a vállalat elindította az „innovative-Automation” nevű stratégiai kezdeményezést, melynek alappillérét három innováció, a három „i” jelenti: „integrált” (vezérlők fejlesztése), „intelligens” (mesterséges intelligencia fejlesztése), „interaktív” (új harmonizáció az emberek és a gépek között). Az OMRON e kezdeményezéssel kötelezte el magát amellett, hogy innovációt juttasson a gyártás helyszíneire.

További információk: http://www.omron.com/

Hirdetés

További cikkek a témában