Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Biztonságtechnika

A Siemens légcsatornába építhető szállópor-érzékelői

A Siemens Smart Infrastructure új, a PM2.5 frakciójú finompor mérésére alkalmas, légcsatornába építhető érzékelője két változatban is elérhető, amelyek segítségével egészséges és produktív beltéri levegő alakítható ki.

A Symaro termékcsoportba tartozó érzékelők a por- és szennyeződés részecskék mérését végzik, beleértve a szállóport is, gyors és pontos továbbítást végezve a fejlett épületirányító rendszerek felé a klíma átfogó monitorozása és szabályozása érdekében. Ezáltal javul a lakóépületek és kereskedelmi célú épületek beltéri levegőjének minősége, amely pozitív hatással van a helyiségekben tartózkodók egészségére és kényelmére. Az érzékelők a káros részecskék korai detektálása révén lehetővé teszik a teljes hűtő-, szellőztető és klímarendszer energia- és költséghatékony működtetését.

Fokozott biztonság az épületek és használóik számára

Az egyre fokozódó légszennyezés nagy fokú szállópor-szennyezettséghez vezet, amely nemcsak a környezetre, hanem légzőrendszerünkre is hatással van. A városi területek különösen érintettek, mivel a levegőben található szennyezőanyagok szintje folyamatosan emelkedik. A különböző égési folyamatok során keletkező részecskék az orron, a szájon, valamint a torkon keresztül jutnak be a szervezetbe, mélyen behatolnak a tüdőbe, ahol különböző szív- és érrendszeri betegségeket, hörghurutot, asztmát vagy tüdőrákot okozhatnak. Az új, a PM2.5 szállópor-koncentráció mérésére alkalmas, légcsatornába építhető érzékelők pontosan mérik és monitorozzák a beltéri és kültéri levegőminőséget, ezáltal gondoskodva az épületben tartózkodók biztonságáról. Az épületirányító rendszerrel együttműködve az érzékelők felügyelik a levegőminőséget a légkezelő egységekben, és egy vagy több helyiségben képesek nyomon követni a levegő szennyezettségét. A kifejezetten a helyiségek egészséges klímájának biztosítása érdekében tervezett új érzékelő két változatban érhető el. Az egyik érzékelő szondái az emberekre nézve káros PM2.5 és PM10 szállópor-koncentrációt érzékelik a légcsatornában. A másik változat a szállópor mellet, a páratartalom és a hőmérsékelt mérésre is képes. Az új, szállópor mérésére alkalmas, légcsatornába építhető érzékelő kialakítása gyors és egyszerű karbantartást tesz lehetővé.

A PM2.5 frakciójú finompor mérésére alkalmas, légcsatornába építhető érzékelők rendkívül nagy fokú érzékenységet, valamint könnyű telepítést és konfigurálást tesznek lehetővé, különösen a légkezelő egységekben. A modul élettartama meghaladja a hat évet, cseréje egyszerű. A szondák gyors és pontos mérést tesznek lehetővé, függetlenül attól, hogy hányan tartózkodnak a helyiségben vagy az épületben, ezáltal csökkennek az üzembe helyezési, szolgáltatási és működési költségek. Egyedi mechanikai kialakításuk következtében – amelynek köszönhetően a levegő azonos nyíláson keresztül lép be, illetve távozik – az érzékelők nagy fokú pontosságot biztosítanak. Ez az egyedi tulajdonság precíz mérést tesz lehetővé a légkezelő egység befúvó és elszívó légcsatornájában. A fej és az érzékelőkamra összeszerelése után a kamra teljesen elszigetelésre kerül az érzékelőfejtől, ami megakadályozza, hogy a levegő a fejből a kamrába jusson. Ez biztosítja, hogy csak a légcsatornából beszívott levegő mérése történjen meg. Az új, a PM2.5 szállópor-koncentráció mérésére alkalmas, légcsatornába építhető érzékelőkkel bővül a Symaro a CO2, páratartalom, illékony szerves vegyületek (VOC), hőmérséklet, valamint számos egyéb alkalmazásra megfelelő érzékelőportfóliója.

A Siemens Smart Infrastructure operatív vállalatával kapcsolatos további információkért látogasson el a

https://new.siemens.com/hu/hu/vallalat/asiemensrol/businesses1/smart-infrastructure.html weboldalra.

A Symaro portfólióval kapcsolatos további információkért látogasson el a www.siemens.com/global/en/products/buildings/hvac/sensors.html weboldalra

Hirdetés

További cikkek a témában