Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

A Samsung legújabb C-Lab Inside és C-Lab Outside startupjai is részt vesznek a CES 2021 kiállításon

A Samsung a C-Lab Inside kezdeményezéseivel és a C-Lab Outside startupok képviselőivel vesz részt a CES 2021 kiállításon január 11. és 14. között. A belső inkubációs program négy izgalmas projektje és a C-Lab Outside programban résztvevő tizenhét startup mutatkozik be az online eseményen.

A járvány miatt a startupok jóval kevesebb iparági rendezvényen mutathatták meg magukat 2020-ban, a Samsung éppen ezért több kezdeményezés részvételét támogatta az idei CES kiállításon, ahol a potenciális vásárlók és a befektetők megismerkedhetnek a remek ötletekkel. Idén először több dél-koreai startup is meghívást kapott, amelyek a Samsung, valamint a Daegu és Gyeong-buk Kreatív Innovációs és Gazdasági Központok közös inkubációs programjában vettek részt.

C-Lab Inside: A felhasználók életstílusához hasonlóan egyedi megoldások

A 2012-ben indult C-Lab Inside egy belső inkubációs program, amely a Samsung alkalmazottainak innovatív ötleteit támogatja és segíti azok megvalósítását. A program résztvevői hatodik éve szerepelnek a CES programjain. Az idei év kezdeményezései személyre szabott termékekkel és a felhasználók megváltozott életviteléhez illeszkedő szolgáltatásokkal foglalkoznak. A kiállításon a termékek lehetséges piacra jutását és fogadtatását is felmérik, ezzel további fejlesztési irányok nyílhatnak meg.

Az idei év négy C-Lab Inside projektje:

  • EZCal, egy automatizált kijelzőbeállításra képes alkalmazás, amellyel teljes házimozi élmény érhető el;
  • Air Pocket, egy hordozható oxigéntároló eszköz;
  • Scan&Dive, egy IoT megoldás, amely segíti a ruhaanyagok osztályozását, válogatását és javaslatot tesz azok kezelésére;
  • Food&Sommelier, a szolgáltatás, amely minden étel mellé megtalálja a megfelelő bort.

C-Lab Outside: MI-, egészségügyi- és szórakoztatóipari startup is bemutatkozik

A 2018-ban létrehozott C-Lab Outside akcelerátor program célja a dél-koreai startup ökoszisztéma élénkítése. Két helyi inkubációs program, amelyeket a Daegu és Gyeong-buk Kreatív Innovációs és Gazdasági Központok indítottak, szintén a C-Lab Outside részeként működik.

A C-Lab Outside programokban szereplő startupok a pénzügyi támogatás mellett olyan előnyökben részesülnek, mint például a számukra biztosított irodai munkaterület, a Samsung munkatársai által végzett szakértői mentorálás, az iparági kiállításokon való részvételi lehetőség és a befektetői kapcsolatok támogatása.

A programot az elmúlt évben teljesítő tizenhét startup részt vesz a CES 2021-en, amelyen számos újítást mutatnak be:

  • A személyes adatok MI-alapú titkosítása a Deeping Source-tól,
  • Valódi avatarok létrehozása 3D szkenneléssel és VR/AR tartalmak létrehozása a Flux Planet megoldásával,
  • Növekedéskezelő eszköz gyermekek számára a Magpie Tech-től,
  • A Designovel divattervezési megoldása képalkotó MI segítségével.

A C-Lab Outside startupok a globális piacra készülnek, melynek első állomása a 2021-es CES, ahol a potenciális új üzleti lehetőségeket kereső globális befektetők és vevők megismerhetik a projekteket.

A C-Lab Inside program három korábbi résztvevője is elnyerte a CES 2021 Innovációs Díját

A Samsung 2015 óta támogatja a nagy potenciállal rendelkező C-Lab Inside projekteket, hogy azok teljes értékű startupként is elindulhassanak. A C-Lab Inside három startupja, a Luple, a Bluefeel és a Pixelro is részt vesz a CES 2021 kiállításon.

A CTA (The Consumer Technology Association) elismerte a Samsung startupinkubációs programjának eredményeit, és a C-Lab Inside három résztvevőjét is díjazta a CES 2021 egészség és wellness kategóriájában.

A díjazottak:

  • a Luple, egy hordozható, mesterséges napfényt kibocsátó készülék kifejlesztéséért;
  • a Breathings, egy, a légzőszervek egészségét támogató IoT eszköz elkészítéséért;
  • a Linkface, amely két egymást követő évben nyerte el a díjat nyakpántjával, amely figyeli a légzéssel és a szívműködéssel kapcsolatos életjeleket.

„Nagy öröm számunkra, hogy a C-Lab Outside startupok a CES globális színpadán is bemutathatják technológiai szakértelmüket és versenyelőnyeiket, és új üzleti lehetőségeket találhatnak – mondta el Inkuk Hahn, a Samsung Electronics kreatív és innovációs központjának vezetője és alelnöke. – Izgatottan várjuk, hogy a C-Lab Inside projekteket szélesebb közönségnek is megmutathassuk. Az jövőbe mutató innovációk ösztönzése a vállalaton belül és kívül egyaránt fontos számunkra, hiszen hosszú távon ezek mindannyiunk javát szolgálják.”

A Samsung Electronics 2018-ban jelentette be célkitűzését, amely szerint a következő 5 évben 300 koreai startup elindítását segíti a C-Lab Outside programban és 200 projektet támogat a C-Lab Inside révén.

Hirdetés

További cikkek a témában