Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 A jövőt építjük!

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 verseny nevezési időszaka lezárult. 74 pályázatot vehetett át a zsűri. A pályaművek értékelése elkezdődött, szigorú titoktartással kezelve minden adatot.

2021 legjobb célgépeinek a kiválasztása megkezdődött

Metál Attila, a Gépipari Tudományos Egyesület Konstrukciós Szakosztályának titkára a Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 zsűrielnöke és Dr. Takács János a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke az adatok megismerése után így nyilatkozott:

A nevezési időszak lezárult, 74 pályázat érkezett: a nevezett célgépek mérete, funkcionalitása, összetettsége hihetetlenül széles skálán mozog, átfogva rengeteg iparágat. Színvonalas pályázatok és gépek születtek, előzetesen elmondhatjuk, hogy szinte „szépirodalmi” élmény volt olvasni a különböző konstrukciós megoldásokról. Az egyik célunk az volt, hogy mindenki, aki a hazai iparnak gépet tervez és gyárt, megmutathassa magát, legyen büszke az egyedi alkotására. Úgy véljük, ezt maradéktalanul sikerült elérni, a pályaművekben megmutatkozott, hogy ugyanolyan része a gépész életünknek egy fazekas korongozógép, egy paplantöltő gép, mint egy robotizált autóipari gyártógépsor. A pályázatok diverzitása és az egyes kategóriákba érkező nevezések erősen eltérő száma miatt úgy döntöttünk, hogy az előzetesen meghirdetett kategóriák további finomításra kerülnek.

A pályaművek a www.gepedvanhozza.hu oldalon mutatkoznak be, ahol a gépek online katalógusában információk, elérhetőség és videó is látható a nevezett célgépekről.

Melyik a legjobb célgép a pályaművek közül?

A zsűri értékelése mellett kíváncsiak vagyunk a szakma minden érdeklődő szereplőjének a véleményére is, erre létrehoztuk az elektronikus közönségszavazás lehetőségét, amellyel újabb 3 díj kerül kiosztásra az 5 szakmai díjon felül. A közönségszavazás felülete megnyílt és a pályázók a díjkiosztó napjáig várják a közönség véleményét. A pályázók számítanak az Ön szavazatára is! Ezen a honlapon érhető el a közönségszavazás: www.gepedvanhozza.hu

A tét nagy: az a gép, amelyre a legtöbb szavazat érkezik 2021. június 14. 12 óráig, elnyeri az “Az év célgépe 2021” díjat és vele együtt a verseny ötletgazdája, a Chemplex Kft. által biztosított 1.000.000 Ft értékű hajtástechnikai eszközbeszerzési keretet. Az eredményhirdetés és a szakmai, valamint a közönségdíj átadása 2021. június 14-én, a Gépész Szalonban lesz.

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 támogatói:

  • Külgazdasági és Külügyminisztérium
  • Innovációs és Technológiai Minisztérium
  • HEPA
  • Dunakeszi Járműjavító Kft.
  • Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.
  • Linamar Hungary Zrt.
  • KUKA Hungária Kft.
  • VAMAV Vasúti Berendezések Kft.
  • NAFEMS
  • HUNGEXPO Zrt.

Hirdetés