Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Óvják a környezetet – de gazdaságosak is

Az újrafelhasználható törlőkendők tökéletes tisztaságot biztosítanak az iparban és a műhelyekben egyaránt.

A koronavírus-járvány különösen ráirányította a figyelmet a higiénia és a tisztaság fontosságára – az ipari üzemekben és a kézműves műhelyekben egyaránt. Az pedig már a járvány előtt is fontos követelmény volt, hogy a vállalatok az eldobható megoldások helyett törekedjenek az újrafelhasználható anyagok és eszközök alkalmazására. A két feltétel egyidejű teljesítése hosszú életű termékeket, az energia hatékony felhasználását, optimális vízhasználatot, környezetbarát mosószerek bevetését és rövid, helyi forrásokon alakuló beszerzési utakat jelent. Ezek az elvek már több mint száz éve meghatározónak számítanak a MEWA német textilszolgáltató működésében.

A MEWA ipari törlőkendő-szolgáltatásának részét képezik a SaCon biztonsági tárolóedények is. A törlőkendőket ezekben a külön erre a célra kifejlesztett és gyártott konténerekben szállítják.
(Fotó: MEWA)

Az újrafelhasználható ipari törlőkendők időt és pénzt takarítanak meg – és jobb fényben tüntetik fel az őket használó vállalatokat

A MEWA higiéniai szempontból kifogástalan ipari törlőkendőivel járul hozzá ahhoz, hogy az ipari üzemek és a kisebb műhelyek folyamatosan tudjanak működni, a gépek ne álljanak le, a berendezések tiszta és karbantartott állapotban maradjanak. Mind a kis-, mind a nagyvállalatok számára idő- és pénzmegtakarítást jelent az újrafelhasználható ipari törlőkendők használata, amely megfelel a folyamatosan emelkedő szintű gyártástechnológiai követelményeknek és a környezetvédelmi központú vállalatirányítás kihívásainak egyaránt – miközben javítja a cégek image-ét is.

„Ágazatunk első vállalataként a MEWA már 1997-ben megszerezte az ISO 14001 norma szerinti környezetvédelmi minősítést. Az Európai Textilszolgáltatók Szövetsége (ETSA) tagjaként pedig ennél is többet tudunk tenni annak érdekében, hogy környezeti szempontból kedvező irányba tereljük a globalizációt. Ennek a folyamatnak a nyersanyag-takarékosság és a környezet terhelésének abszolút minimálisra csökkentése áll a középpontjában”

– mondta Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője.

A MEWA teljes körű szolgáltatás keretében biztosított törlőkendőivel tiszta marad az üzem és a műhely, miközben óvjuk a környezetet. (Fotó: MEWA)

A MEWA ipari törlőkendő-szolgáltatása bérleti konstrukcióban vehető igénybe

A MEWA ipari törlőkendő-szolgáltatása, amely nagy mértékben hozzájárul a hulladékok mennyiségének csökkentéséhez, bérleti konstrukcióban vehető igénybe. A kendőkkel szinte minden letakarítható, amit egy ipari üzemben találunk. Vannak durva szennyeződések – például olajok, zsírok, festékek, oldószerek – eltávolításhoz használható törlőkendők, de olyanok is, amelyek érzékeny, finom felületek tisztogatására alkalmasak.

A különböző felhasználási lehetőségekre kidolgozott törlőkendők nagy választéka lehetővé teszi, hogy a rendszert az ágazatok széles körében alkalmazzák, az ipartól a gépjármű-javító szervizeken át a kézműves és kisipari műhelyekig.

A MEWA a törlőkendőkhöz biztosítja a tárolásukra és szállításukra használható biztonsági edényt is. Ezekben helytakarékosan, a biztonsági és egyéb jogszabályoknak megfelelően lehet tárolni a tisztítókendőket. A törlőkendőket a MEWA gépkocsivezetői ezekben a SaCon névre keresztelt gurítható konténerekben szállítják közvetlenül a felhasználás helyére, s egyúttal elviszik a használt kendőkkel teli edényt is. Az összegyűjtött törlőkendőket a MEWA üzemeiben mossák ki, innen kerülnek majd újra az üzemekbe.

„A MEWA ügyfelei méltán bízhatnak teljes körű szolgáltatásunkban, amelynek igénybe vételével mindig rendelkezésükre áll a megfelelő mennyiségű tiszta törlőkendő. Így jóval kevesebb hulladék keletkezik, és értékes természeti erőforrásokat óvnak meg. További – nem elhanyagolható – szempont lehet a döntés során a MEWA rendszerének vonzó ára az eldobható tisztítóanyagokkal szemben”

– emelte ki Horváth László.

MEWA Textil-Management filmek:  http://www.mewa.hu/newsroom/minden-video/

Hirdetés

További cikkek a témában