Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A TRUMPF erősíti elkötelezettségét Délkelet-Európában

A német gépgyártó vállalat 4 milliárd forintot fektet be magyar leányvállalatánál Gödöllőn

Az új épület alapkőletétele előreláthatóan június végén várható / Magyarország a TRUMPF csoport délkelet-európai – beleértve Törökországot is – csomópontjává válik / A lézerek árbevétele az autóipar számára gyártott akkumulátortechnika és egyéb komponensek területén a régióban 2025-ig elérheti a 100 millió eurót

A német gépgyártó és lézerspecialista TRUMPF vállalat (14.500 munkavállaló, éves forgalom 3,5 milliárd euró) erősíti magyar leányvállalatát (66 munkavállaló, éves forgalom 46,4 millió euró). Az autóipar növekvő üzleti lehetőségei által a TRUMPF csoport összesen 4 milliárd forintot fektet be egy új épületbe, valamint egy gépekkel felszerelt bemutatóterembe a Gödöllői Üzleti Parkban. Az építkezés 2021 májusában kezdődik, a hivatalos alapkőletétel előreláthatólag június végén lesz.

Dr. Nicola Leibinger-Kammüller, a TRUMPF igazgatóságának elnöke

„A beruházással Magyarországot délkelet-európai stratégiai csomóponttá kívánjuk emelni”

– mondta a TRUMPF igazgatóságának elnöke, Nicola Leibinger-Kammüller asszony Ditzingenben.

„Ez erősíti az üzleti tevékenységünk szinergiáit olyan országokkal, mint Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, ezen felül Törökországgal is. Magyarországon kiemelkedő számú német autómárka rendelkezik gyártóüzemmel. Az ország a dél-koreai, TRUMPF lézereket használó akkumulátorgyártók számára a hídfő szerepét tölti be Európa irányába.”

Középtávon a TRUMPF csoport az említett piacokon az évtized közepére 100 millió euró összesített forgalmat tervez. A bővítés során a vállalatcsoport csak Magyarországon az eddigi 66 munkahely mérsékelt növekedésével számol.

Major Tamás, a magyarországi TRUMPF ügyvezetője

„Az új bemutatóterem és alkalmazástechnikai központ a délkelet-európai régió számára segítségünkre lesz, hogy a kitűzött növekedési célokat elérjük és új munkahelyeket teremtsünk”

– tette hozzá Major Tamás, aki 2013 óta a magyarországi TRUMPF ügyvezetője.

Két jubileum is küszöbön áll 2023-ban, melyek a szoros kapcsolatot tovább erősítik a magyarországi TRUMPF vállalat és a németországi anyacég között: A TRUMPF vállalat 2023-ban ünnepli 100 éves fennállását, a TRUMPF márka pedig 50 éve lesz jelen a magyar piacon.

www.trumpf.com

Hirdetés

További cikkek a témában