Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A FANUC legyártotta az ötmilliomodik CNC-vezérlőjét

Új rekordot állított be a FANUC: az ötmilliomodik legyártott CNC-vezérlővel megerősítette piacvezető helyét a vállalat a gyártásautomatizálás területén.

Kenji Yamaguchi, a japán FANUC Corporation vezérigazgatója szerint ez egy kiemelkedő mérföldkő:

„Ezt a sikert az ügyfeleink és partnereink több éves támogatásának és tanácsainak köszönhetjük, legyen szó szerszámgépgyártókról vagy felhasználókról egyaránt.”

A CNC a Computerised Numerical Control rövidítése, amely egy, a szerszámgépek vezérlésére használt elektronikus folyamatot. Az elődje, az NC először az 1940-es, 50-es években került kifejlesztésre. Az iparág úttörőjeként a FANUC volt az első magánvállalat Japánban, amely ipari NC vezérlést gyártott 1956-ban, jóval megelőzve nemzetközi konkurenseit.

Ezt követte néhány évvel később egy elektrohidraulikus pulzus motor, ami a FANUC kiváló szervo technológiájának alapjává vált. Már 1964-ben sikeresen átállt a FANUC az NC-ről a CNC technológiára a „FANUC 250” által. A fejlesztések tovább folytak, míg végül 1976-ban megjelent a kompakt, egy mikroprocesszorral szerelt „FANUC System 5”, ami hozzájárult a CNC technológia globális elterjedéséhez. Ma a FANUC 36,500 CNC vezérlő/hónap gyártási kapacitással rendelkezik, és a legújabb FS 30i/31i/32iB Plus és FS0i-F Plus szériái a legkorszerűbb CNC, szervo technológiákkal és számtalan AI-alapú funkcióval vannak ellátva.

„A Mesterséges Intelligencia a CNC vezérlésben hozzájárul a folyamatok hatékonyságának növeléséhez, valamint növeli a gépek futási idejét és a gyártási minőséget”

– Shinichi Tanzawa, a FANUC Europe Corporation vezérigazgatója.

Egy speciális PC szoftver (CNC GUIDE) virtuális fejlesztési, szimulációs és tesztelési környezetet nyújt a “digitális iker” által a szerszámgépgyártóknak és felhasználóknak egyaránt. A szoftver továbbá CNC tréning programként is felhasználásra kerül.

„Az európai ügyfeleink egyedi igényei egyre fontosabb szerepet töltenek be számunkra.”

– tette hozzá – Shinichi Tanzawa, a FANUC Europe Corporation vezérigazgatója. 2017-ben például egy európai fejlesztési központ nyílt a német leányvállalat központjánál Neuhausenben, Stuttgart mellett. Az európai technikai támogatás kiterjesztése érdekében a FANUC egy 6000 négyzetméter alapterületű technikai központot hoz létre Neuhausenben. A több mint 20 millió euró összköltségű épület a tervek szerint 2023-ban kerül megnyitásra.

Ezen felül máshol is jelentős befektetéseket végez a FANUC. A 2022 márciusát megelőző 12 hónapban a cég nagyjából 130 millió euró értékű ingatlanberuházást végzett Európában, hogy megerősítse a műszaki támogatását, oktatási és egyéb szolgáltatásait az európai ügyfelei számára. Többek között a FANUC megvásárolt egy korábban bérelt raktárat és elosztó központot a luxemburgi Conternben, hogy csökkentse a szállítási idejét Európában.

“Folyamatosan bővítjük a jelenlétünket majdnem az összes európai országban, hogy a lehető legjobban kiszolgálhassuk a jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink elvárásait.”

Karbantartás a teljes élettartamra

Kiemelkedő karbantartást vállal a FANUC az összes terméke számára. A vállalat időkorlát nélküli karbantartási és javítási szolgáltatást nyújt az ügyfeleinek az összes FANUC terméhez, beleértve a CNC vezérlőket, ipari robotokat és szerszámgépeket is. Ehhez a FANUC nem csak szervizmérnököket alkalmaz, de saját javítóközpontokkal is rendelkezik világszerte. Ezt a lehetőséget az ügyfelei szívesen igénybe is veszik hosszú távon:

“Európában az általunk javított CNC gépeknek nagyjából a harmada több mint 20 éves, – mondta – és úgy hisszük ez az irányelvünk nagyban hozzájárul az ügyfeleink gyárainak fenntarthatóságához.”

 

www.fanuc.hu

Hirdetés

További cikkek a témában