Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Mazak FG-220 3D fiber lézervágó gép

Lézeres csővágás – A Yamazaki Mazak a maximumra emeli lézeres vágási képességeit az új, kompakt 3D fiber lézervágó géppel, az FG-220 piacra dobásával.

Az FG-220 hosszú csövek (kerek, négyzet, téglalap és háromszög keresztmetszetű) és szerkezeti anyagok (például I és H gerendák, sarokvasak és további, felhasználó által meghatározott formák) precíziós 3D vágására szolgál. Használata javítja a vékony és közepes vastagságú csövek és egyéb szerkezeti anyagok vágásának termelékenységét. Ez annak köszönhető, hogy a fiber lézer technológia már rövid hullámhosszon rendelkezésre áll. A nagyobb termelékenység pedig jelentős energia-megtakarítást jelent, az elektromos fogyasztás 50%-os csökkenésének köszönhetően.

Az FG-220 egy többfunkciós gép, amely többféle folyamatot is végrehajthat, beleértve a vágást, fúrást, menetfúrást és befogást, ami jelentősen csökkenti a folyamat közbeni időt.

Maximális 3D-s rugalmasság

A Mazak kifejlesztett és szabadalmaztatott 3D lézervágó fejet, amely kiterjesztett mozgási tartománnyal rendelkezik az A- és a B-tengelyen keresztül, amely kibővíti a lehetséges alkalmazások skáláját. Az FG-220 tetszőleges szögben és különböző irányokból történő megmunkálást tesz lehetővé, így akár összetett formák, valamint bonyolult áthatások is elérhetők. A gép a munkadarabok szélesebb spektrumán való használatra alkalmas, beleértve az erősen tükröződő anyagokat is, mint például a réz és a sárgaréz.

Nagyobb pontosság

A gép számos olyan funkcióval van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a hosszú csövek nagy pontosságú vágását, például a munkadarab automatikus központosítását és befogását, valamint különféle támasztóegységekkel rendelkezik, amelyek megakadályozzák a megereszkedést a vágás során. A négy tokmány egyidejű forgása, és az alapanyag mozgatása pontos megfogása megakadályozza az anyag kilengését. A gép felszerelhető munkahossz-méréssel és dőléskompenzációval a torzulások vagy csavarodások észlelésére, menetfúró egységgel a rövidebb átfutási idő érdekében, valamint automata be- és kihordószalaggal a folyamatos és nagy termelékenységhez.

Könnyű programozás

Az FG-220 az egyedülálló Mazak FX CNC és FX TUBE CAD/CAM szoftverrel van felszerelve a csővágáshoz, amely számos kényelmi funkciót kínál, mint például: az alkatrészek automatikus kiosztása, a megmunkálás teljes szimulálása a biztonságos és folyamatos vágás érdekében. A hatékony fiber lézertechnológia, a 3D lehetőségek széles skálájának és a nagy pontosságú vágás számos testreszabási lehetőségének köszönhetően az FG-220 ideális gép azon cső és szelvény megmunkálással foglalkozók számára, akik gyártásuk egyszerűsítését és magasabb szintű vágási teljesítményt kívánnak elérni.

mazakeu.hu

Hirdetés

További cikkek a témában