Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Tiszta levegő – a MACH-TECH Nagydíjas A*smart távfelügyeleti rendszerrel

Szűrők – A svéd Absolent AB kizárólagos magyarországi képviselőjeként a Pure Air Kft. az olajköd- és olajfüstszűrő egységek online távfelügyeletére egy új termékcsaládot dob piacra, az A*smart-ot. – tudjuk meg Geszti Sándortól, a Pure Air Kft. ügyvezetőjétől.

Olajfüst elszívására alkalmas közepes méretű A*Smoke szűrőberendezés

MM: Melyek az új termék előnyei a felhasználók számára?

G.S.: Az A*smart lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy akár távolról is nyomon kövessék a szűrők teljesítményét, és akkor ütemezzék a megelőző karbantartást, amikor az a termelésnek megfelel, nem pedig fordítva. Emellett az A*smart az ügyfél meglévő IT-infrastruktúrájától vagy WIFI-hálózatától függetlenül működik, és nincs szükség az azokkal való integrációra – köszönhetően a rádión vagy GSM hálózaton keresztüli intelligens kommunikációnak. Az A*smart rendszer tehát a legtöbbet hozza ki az Absolent szűrőegységekből, és egyszerűsíti a tiszta levegő biztosítását a termelő üzemek számára a világ bármely pontján.

MM: Hogyan működik az A*smart rendszer?

G.S.: Az A*smart rendszer lehetőséget nyújt az Absolent szűrőegységek állapotának nyomon követesére, mind az új, mind a korábban telepített egységek esetében. A szűrők állapotadatait összegyűjti és elküldi az Absolent biztonságos felhőjébe, ahonnan az A*smart Dashboard-on keresztül laptopon vagy mobileszközön keresztül a szűrők teljesítménye nyomon követhető.

Olajköd elszívása közvetlenül egy gép munkateréből A*Mist szűrővel

Az A*smart rendszer három fő részből áll: az A*smart Sense, az A*smart Connect és az A*smart Gateway, amelyek mindegyike egy hálós kommunikációs rendszer létfontosságú összetevői.

Az A*smart Sense az Absolent szűrőhöz csatlakozik, és akár öt szűrőfokozaton keresztül ellenőrzi a nyomásesést. Az A*smart Gateway gondoskodik arról, hogy a szűrőegységekről gyűjtött adatok biztonságos és megbízható módon kerüljenek fel az Absolent loT felhőjébe. Az A*smart Gateway SIM-kártyán keresztül csatlakozik a GSM/LTE hálózathoz. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség a vállalat meglévő IT-infrastruktúrájához vagy WIFI-hálózatához való csatlakozásra. A gyárakban néha nagy távolságokat vagy falakat találunk, amelyek gyengítik vagy blokkolják a rádiójeleket. Ebben a helyzetben az A*smart Connect a megoldás az egy vagy több A*smart Sense egységtől az A*smart Gateway készülékhez érkező jel erősítésére és fokozására.

MM: Hazánkban hol találkozhatnak először az érdeklődők az A*smart rendszerrel?

G.S.: Sok országot megelőzve az A*smart készülékek 2022 május 10-től elérhetők a magyar piacon, és a MACH-TECH kiállításon kerülnek először bemutatásra.

A mi küldetésünk a tiszta munkahelyi levegő. Már 10 éve kompromisszumok nélküli, prémium kategóriás ipari levegőszűrési megoldásokat kínálunk a világ egyik legjobb gyártójának termékeivel, amelyek garantáltan hosszú (minimum 1 év!) élettartamú szűrőkazettákkal gazdaságos üzemeltetést és tiszta levegőt biztosítanak. Több, mint 100 megelégedett ügyfelünk számára kínáljuk először az A*smart megoldást.

Egyedi építésű elszívó ernyő és mellette egy A*Smoke szűrőegység nyomásos alumínium öntészethez

MM: Milyen újdonságokkal találkozhatunk még a Pure Air kínálatában?

G.S.: Berendezéseinkkel már több mint 600.000 m3 levegőt szűrünk óránként Magyarországon. Több, mint 100 üzemben vagyunk jelen, és szüntelenül keressük, hogy miben tudunk partnereinknek segíteni. Több helyen, ahol a forgácsolás során mi tisztítjuk a munkahelyi levegőt javasoljuk, hogy a keletkező fémforgácsokból préseljenek brikettet, ami újra felhasználható, akár 30%-kal magasabb áron értékesíthető. Erre alkalmas gépeket is forgalmazunk már. Másik új terület a portfóliónkban a présöntészetnél (Die Casting) keletkező levegőszennyezések eredményes szűrése.

“Minőségi beltéri munkahelyi levegőt szolgáltató Absolent AB globális vállalatunk számára az ipari loT használata olajköd szűrő berendezéseinkben új távlatokat nyit. Ahogy az ipari levegőszűrés terén is a legjobb megoldást tudjuk kínálni a piacon, úgy izgalmas számunkra, hogy a megbízható és biztonságos összeköttetés és a távoli teljesítménykezelés terén is új mércét állíthatunk fel”

– Axel Berntsson, az Absolent AB vezérigazgatója.

Hatalmas teljesítményű olajköd szűrők összesen 48000m3/óra tisztítási teljesítménnyel

A felhasználó tapasztalata

Az Otto Fuchs több, mint egy éve teszteli az Absolent A*smart szűrőkezelő és felügyeleti rendszerét. Benedikt Brunert projekt-mérnök elmondta:

„Gyártásunk levegőminőségét folyamatosan javítjuk Absolent szűrőkkel, de nem mindig tudunk figyelni az általunk használt szűrők állapotára üzemünkben. Az online felügyelet, valamint az automatizált riasztójelzések, amelyek e-mail fiókunkba vagy mobiltelefonunkra SMS-ben érkeznek segítenek abban, hogy az Absolent szűrőket jó állapotban tartsuk. Az A*smart monitoring rendszer abban is segítségünkre van, hogy minimális szinten tartsuk szűrőanyag-készleteinket. Szolgáltatónk, az Absolent helyi képviselője, a Pure Air Kft. is megkapja a riasztási jelzéseket, és tudatja velünk, ha karban kell tartanunk az adott szűrőt. Ez nagyon hasznos a számunkra. Összegezve, a rendszer biztosítja, hogy levegőminőségünk a legjobb szinten maradjon alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett, ami lehetővé teszi, hogy a minőségi alkatrészek gyártására összpontosítsunk”.

Olajköd szűrésre alkalmas berendezések a Pure Air kínálatában

Az Ön vállalatánál

Szeretne többet megtudni arról, hogy az A*smart és a többi Absolent termék hogyan segíthet javítani az Ön vállalatánál a beltéri levegő minőségét? Vegye fel a kapcsolatot velünk, vagy látogasson el weboldalunkra.

Az Absolent AB az olajköd, az olajfüst és a porszűrők kiemelkedő és nagy szakértelemmel rendelkező szállítója. Szervezetük minden részében a legmagasabb minőséget és valódi know-how-t kínálnak, nagy hangsúlyt fektetve az innovációra és a személyre szabott megoldásokra. Az Absolent AB az Absolent Air Care Group része. www.absolent.com

A PURE AIR Kft. a svéd Absolent A.B. kizárólagos magyarországi képviselője. Tapasztalt szakemberekből álló csapatunk kimondottan a fémmegmunkálásnál és alakításnál keletkező olajfüst-, olajköd- és porleválasztás problematikájára specializálódott.


A Pure Air Kft. A*smart rendszere 2022-ben IPAR NAPJAI – MACH-TECH Nagydíjat nyert.


További információ: Pure Air Kft. mail: info@pure-air.hu , www.pure-air.hu

Hirdetés

További cikkek a témában