Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Klüber újdonság – Üzembiztos kenés

A vas- vagy acélművek egyik legkritikusabb működési területe a folyamatos öntőüzem. A Klüberplex HB 98 – 601 használatával az üzemeltetők kevesebb állásidőt és hosszabb gépélettartamot tapasztaltak.

Innovatív magas hőmérsékletű gördülőcsapágyzsír gondoskodik a megnövelt termelékenységről.

A világszerte speciális kenőanyagokat gyártó Klüber Lubrication a Klüberplex HB 98-601 termékével olyan gördülőcsapágyzsírt fejlesztett ki, amely magas hőmérsékleten még központi kenőanyag-berendezésekben sem keményedik ki.

A nagy terhelésnek és magas hőmérsékletnek kitett gépek és berendezések üzemeltetőinek rendszeresen kenniük kell a gördülőcsapágyakat, hogy azok hosszú időn keresztül üzembiztosak maradjanak és rendelkezésre álljanak. A magas hőmérséklet, a rendkívüli terhelés, valamint a víz, a gőz és az agresszív közegek jelentős kihívást jelentenek a kenőanyag számára, ami sok esetben meghaladja a standard kenőanyagok teljesítőképességét. Különösen a kenőanyagnak az alkalmazott központi kenőberendezések vezetékeiben történő kikeményedésével kell megbirkózniuk az üzemeltetőknek. Ennek következtében az elégtelen kenés vagy akár a kenőanyag teljes hiánya gyakran gyártásleállásokhoz és jelentős karbantartási ráfordításokhoz vezet. Ez befolyásolja a vállalkozás nyereségességét.

A Klüberplex HB 98-601 termékével a Klüber Lubrication kifejezetten a gördülőcsapágyak kenésére alkalmas szintetikus kenőzsírt fejlesztett ki, amely a nagy terheléseknek és magas hőmérsékletnek kitett központi kenőberendezésekben történő használatra is alkalmas. Az innovatív sűrítő- és alapolaj-koncepció, valamint a nagyon jó továbbíthatóság révén a kenőanyag-vezetékekben egyáltalán nem jön létre keményedés. Ezáltal a súrlódási hely szélsőséges körülmények között is optimális kenőanyag-ellátást kap. A súrlódás és a kopás, valamint a karbantartási ráfordítás csökkenthető. A felhasználók így a berendezések leállásából adódó költségeket is megtakarítják. A felhasználók tapasztalatai igazolják, hogy a Klüberplex HB 98-601 még az utánkenési mennyiségeket is csökkenteni tudja. A Klüberplex HB 98-601 kenőanyaggal végzett kenés összességében hozzájárul a vállalkozás fenntarthatósági céljaihoz is, és ezáltal beleszámít pl. a GHG (Greenhouse Gas – üvegházhatást okozó gáz) Scope 3 kategóriájába.

Már sokszorosan bizonyított, fenntartható és költségkímélő megoldás

A Klüberplex HB 98-601 már évek óta rendkívül sikeresen kerül alkalmazásra a vas- és acéliparban. A gyártókat jelenleg sújtó, erőteljesen emelkedő energia- és gyártási költségek mellett a kenőanyag optimális megoldást kínál a termelékenység és a nyereségesség növelésére.

Az ügyfelek tapasztalatai itt is mutatják, hogy a Klüberplex HB 98-601 kenőanyagra való átállás után sem a kenőzsír kikeményedése, sem a kenési igény miatt bekövetkező idő előtti csapágy-meghibásodások nem léptek fel, valamint a kenőanyag mennyisége is csökkenthető volt.

„Mindezek hozzájárulnak a vállalat fenntarthatóságához is. A kisebb kenőanyag-felhasználás nem csupán alacsonyabb tisztítási és ártalmatlanítási ráfordításokat eredményez, hanem a teljes szállítási lánc során hozzájárul a kisebb nyersanyag-felhasználáshoz és a CO2-kibocsátások csökkentéséhez is. Összefoglalva: A vállalatok fenntarthatósági céljait tekintve ez pozitív hatás”

– egészíti ki Pap Tamás, a Klüber Lubrication Hungaria Kft. vezető műszaki értékesítője.

www.klueber.hu

Hirdetés

További cikkek a témában