Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Stratégiai fejlesztéseket indított el a legnagyobb magyar vasöntöde

Újabb hároméves stratégiai beruházási ciklust indított el Magyarország legnagyobb vasöntödéje, a Busch-Hungária a vállalat alapításának 15. évfordulójához kapcsolódóan.

A fejlesztések tovább növelik a vasöntöde termelési kapacitását és hatékonyságát, az infrastruktúra megújításának célja emellett a győri üzem energia- és költséghatékony működtetése.

A Busch-Hungária tizenöt éve fejleszti Győrben a hazai ipartörténet ikonikus vállalata, a Rába révén több mint 110 éves hagyományokkal rendelkező öntödéjét. A német BPW Csoporthoz tartozó vállalat 2007-ben vette át az üzemet, amely a kilencvenes évek ipari szerkezetváltását követő periódusból folyamatos beruházások révén tudott ismét a fémgyártás nemzetközi élvonalába emelkedni.  Magyarország legnagyobb vasöntödéje ma a nehézgépjármű-ipar vezető vállalatainak partnere, Európa vasöntészeti piacának jelentős szereplője.

„A Busch-Hungária régi típusú vállalatból mára sikeres, a piaci igényekre rugalmasan reagáló, modern ipari szereplővé vált. Következetes beruházási és üzletfejlesztési stratégiánk megvalósításának, szervezeti kultúránk és működésünk megújításának köszönhetően az elmúlt évek gyorsan változó gazdasági környezetében is tudtunk növekedni. A fejlődés fenntartása érdekében elindítottunk egy újabb, 2025-ig tartó, komplex beruházási programot, amely az infrastruktúra jelentős modernizálásával és innovatív megoldásokkal fokozza Magyarország legnagyobb vasöntödéjének termelékenységét” – mondta Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária ügyvezetője.

A következő évek meghatározó beruházása lesz például az öntvények tisztítását végző üzemrész, valamint a logisztikai infrastruktúra és folyamatok fejlesztése.  A tisztítóüzemben jelentős lépéseket tesz a vállalat többek között a produktivitás növelése és a tisztítás során felhasznált anyagok újrahasznosítása érdekében. A több ezer négyzetméteres logisztikai terület tervezett átépítése és bővítése pedig az üzemi folyamatok optimalizációján és digitalizációján keresztül javítja a működési hatékonyságot.

„Magyarország legnagyobb vasöntödéjét újra Európa meghatározó öntödéi között tartják számon, világcégek bízzák ránk járműipari innovációik megvalósítását, és a Busch-Hungária megfelel a kihívásoknak. Ez óriási büszkeség és szakmai elismerés minden munkatársunk számára. Alapításunk 15. évfordulóján köszönjük kollégáink elkötelezettségét a folyamatos fejlődés mellett, nélkülözhetetlen szerepük van vállalatunk megújulásában és rekord eredményeink elérésében”

– tette hozzá Hegymegi Dávid.

Hirdetés

További cikkek a témában