Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Forradalom az automatizálásban – igus ReBeL intelligens cobot 4970 euróért

Az igus új szintre lép az költségtakarékos automatizálásban a világ első műanyag hajtóművel rendelkező robotja digitális környezettel – már heti 20 projekttel.

Ettől a pillanatól kezdve, elérhető az igus ReBeL kiszolgáló robot – akár intelligens változatban is. 4970 eurótól, mindössze 8 kilogramm tömeggel, a plug-and-play verzió az egyik legkönnyebb cobot a piacon. Az olyan digitális szolgáltatások, mint az RBTXpert és új online fejlesztéseink lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy néhány nap alatt komplett automatizálási megoldásokat hozzanak létre, teljes anyagi csőd nélkül.

A ReBeL esetében az igus teljes mértékben motion plastics megoldások terén szerzett szakértelmére támaszkodik: a műanyag alkalmazásának köszönhető, hogy mindössze 8,2 kg-os tömegével ez a legkönnyebb cobot funkcióval rendelkező kiszolgálórobot a kategóriájában. Az igus kivétel nélkül maga fejleszti és gyártja a ReBeL-t alkotó összes mechanikai alkatrészt. Teherbírása 2 kilogramm, hatótávolsága 664 milliméter. Az ismételhetőség +/-1 milliméter, percenként hét felvételnél. A megoldás lelke pedig a világ első ipari minőségű, műanyagból készült cobot hajtóműve.

„A számok mögött a 2019 óta a saját laboratóriumunkban elvégzett 1041 vizsgálat áll, beleértve 15 anyagkombináción és tűrési láncon végzett tribológiai és termodinamikai teszteket is. Különösen nagy kihívást jelentett a teljesen integrált, a motor által termikusan befolyásolt hullámhajtóművek hőtermelése. A fejlesztési szakaszban ezért a nagyobb motorokra és a jobb hatékonyságra is összpontosítottunk, hogy jelentősen csökkenthessük a hőtermelést”

– mondta el Alexander Mühlens, az igus Low Cost Automation üzletágának vezetője. „Ez lehetővé tette számunkra, hogy folyamatosan fejleszthessünk, és végül megötszörözzük a ciklusok számát kétmillióra, ami egy normál kétéves élettartamnak felel meg.“

smart plastics megoldások – teljes átláthatóság a prediktív karbantartás érdekében

Az igus a motion plastics megoldások terén szerzett szakmai tudását adaptálta a teljesítményelektronikára is, és először fejlesztett ki vezetőképes műanyag pályákat használó enkódert. Ez lehetővé teszi a hőmérséklet, az áramerősség és a fordulatok, ciklusok és iterációk pontos mérését. A webkamerával rendelkező felhőkapcsolatnak köszönhetően a kijelző egyértelműen élőben jeleníti meg az összes generált adatot. Ez biztosítja az ügyfelek számára a ReBeL teljes átláthatóságát működés közben az olyan kulcsfontosságú mutatók formájában, mint a kopás, a ciklusidő és a mennyiségek.

Költségtakarékos teljes megoldás, gyors integráció

Az intelligens igus ReBeL cobot két változatban kapható: a nyílt forráskódú változat robotvezérlő rendszer, tápegység és szoftver nélkül, 3900 euróért érhető el; a plug-and-play változat robottal, vezérlőszoftverrel és tápegységgel, 4970 euróért. Az igus “építs vagy vásárolj” szemléletének megfelelően a vásárlók a teljes rendszer mellett az egyedi ReBeL hullámhajtóművek közül is választhatnak (80 és 105 milliméteres átmérőjűek). A nyomaték 3 Nm (80) vagy 25 Nm (105) 6 ford./percnél, 50:1 áttételi arány mellett. Az igus ReBeL cobot elérhető az RBTX online piacterén. Itt a felhasználók több mint 40 partnertől találhatnak egyedi komponenseket, integrációs támogatást, valamint hardvert és szoftvert – ráadásul ezek garantáltan 100%-ban kompatibilisek egymással; beleértve a robotkinematika, kamerák, szoftverek, megfogók, teljesítményelektronika, motorok, érzékelők és vezérlőrendszerek széles skáláját is.

Az RBTXpert integráció online tanácsadáson keresztül, árgaranciával érhető el: 400 négyzetméteres tesztterületünkön szakértőink minden nap élő videós konzultációval állnak az ügyfelek rendelkezésére, az árajánlatra pedig csak pár órát kell várni. A hardware költsége, integráció nélkül,jellemzően 8500 eurónál kezdődik, míg a teljes megoldások már 12500 euróért elérhetőek.„Úgy hisszük, hogy közelebb tudjuk vinni az emberekhez az automatizálást, hiszen hetente már több, mint 20 ügyfél projekthez nyújtunk szakmai tanácsot az RBTXpert szolgáltatáson keresztül. Ezért március végéig tíz új tanácsadóval bővítjük a kapacitást. Nemzetközi szinten már hét országban elérhető a szolgáltatás, és 14 újabb országban tervezzük a bevezetését“ – mondta Mühlens. „Ezek a pozitív tapasztalatok és az ügyfeleinkkel folytatott építő beszélgetések segítenek hozzá, hogy új és izgalmas szolgáltatási környezetet fejlesszünk.“

A költségtakarékos automatizálás világa

A Low Cost Automation világában minden az egyedi ügyfélalkalmazás körül forog. A cél az integráció további egyszerűsítése új ajánlatokkal és üzleti modellekkel. „Olyan app store-t biztosítunk, ahol a költségtakarékos automatizálási gyártók és ingyenes szoftverek fejlesztői megoszthatják szoftver ötleteiket. A meglévő szoftverek optimális kihasználásával a felhasználók még gyorsabban valósíthatják meg automatizálási elképzeléseiket. Csatlakoztathatják a robotokat olyan digitális szolgáltatásokhoz, mint az IFTTT, vagy olyan intelligens asszisztensekhez, mint az Alexa vagy a Siri. Látogatóink ezek után kipróbálhatják milyen megrendelni kedvenc kávéjukat egy kávézóban, amelyet aztán a robot szolgál fel. Ez teljesen új üzleti modelleket eredményez, mint például a pay-per-pick, ahol a felhasználók nem a robotért, hanem csak a szolgáltatásaiért fizetnek. Ezek az új képességek véglegesen megváltoztatják a robotikai piacot, és ezzel együtt a mindennapi életet is” – mondja Mühlens. „Otthont akarunk adni nekik a Low Cost Automation világában.”

www.igus.hu

Hirdetés

További cikkek a témában