Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

A fémmegmunkálás új dimenziói: Messer Hegesztés- és Lézertechnológiai Innovációs Fórum

A hegesztés, vágás és additív gyártási technológiák újdonságai kerülnek terítékre 2022. november 22-én a Messer Hegesztés- és Lézertechnológiai Innovációs Fórumon, a szakma neves szakértőinek előadásában. A szakmai nap során többek között a Bay Zoltán Kutatóintézet előadójától megtudhatjuk, miért nehezebb lézersugárral rezet hegeszteni, mint acélt, a svéd University West magyar professzorával a jövő repülőit hajtó hidrogén üzemanyagtartályok gyártástechnológiai kihívásait tárhatjuk fel, a TEQBALL képviselői pedig bemutatják, hogyan lehet fémipari technológiákkal az olimpiáig rúgni a labdát. A Messer hegesztéstechnikai szakértője, Halász Gábor az idei hazai és nemzetközi szakmai vásárokról hoz összefoglalót a fémipari gáztechnológiákra fókuszálva.

Az érdeklődő szakemberek november 15-ig jelentkezhetnek az eseményre, melyen a részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az Innovációs Fórum kísérő programja egy szakmai kiállítás (kiállítók: TRUMPF, REHM Hegesztéstechnika, CROWN/CLOOS, Flexman Robotics, TEQBALL, BAYATI, Igm Robotrendszerek, Vector Steel), és egy látványos Teqball bemutató.


Időpont: 2022.11.22. (kedd)

Helyszín: Hotel Aquaworld, 1044 Budapest, Íves út 16. (Amazonas terem, 1. emelet)

Jelentkezés:

az esemény weboldalán lehet regisztrálni. Jelentkezési határidő: 2022. november 15.


RÉSZLETES PROGRAM:

Miért nehezebb lézersugárral rezet és alumíniumot hegeszteni, mint acélt?
Előadó: Dr. Buza Gábor – Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.
Az e-mobilitás fejlődése a jó elektromos vezetőképességű anyagok (réz és ötvözetei, alumínium és ötvözetei) lézersugaras hegesztése iránti minőségi és termelékenységi igény növekedését indukálja. Miért és milyen nehézségeket jelent a hegesztendő anyag megváltozása acélról rézre, vagy alumíniumra?

Hegesztett fém üzemanyagtartályok kriogén folyékony hidrogén tároláshoz a jövő repülőgépei számára
Előadó: Dr. Adonyi János, Senior Professor – University West, Trollhättan, Sweden
A hidrogén a jövő egyik fenntartható és környezetbarát repülőgép-üzemanyaga lehet, ha előállítása, forgalmazása és tárolása biztonságosan és költséghatékonyan kivitelezhető. Az előadás kifejezetten a hidrogén -253 °C-on folyékony formában (LH2) történő tárolásának fémes megoldásával foglalkozik, a szigetelt, hegesztett belső tartály különböző alumíniumötvözetekből készül, valamint a vizsgálat részét képezi a rozsdamentes acél és egy titánötvözet is. A svéd West University által vezetett, kihívásokkal teli nemzetközi munkába kapunk betekintést.

A hidrogén okozta károsodások különböző fajtái
Előadó: Varbai Balázs – BME Anyagtudomány és Technológia Tanszék
A hidrogéné a jövő, de addig számos kihívással kell megküzdeni a szakembereknek. Az előadásban összefoglalásra kerülnek a tudomány mai állása szerint a hidrogén okozta károsodások különböző fajtái és az ellenük való védekezés lehetőségei.

Ívek találkozása – Fémipari technológiákkal az olimpiáig 
Előadó: Hertling Zsolt és Palásthy István –  TEQBALL Kft.
TEQBALL sikertörténet – a cég bemutatása, sportszergyártás fejlesztése, jövőbe mutató technológiák, lézervágás, automata robothegesztés. Messer lézergázok és hegesztési védőgázok alkalmazása a TEQBALL-nál.

Autogéntechnikai fejlesztések és újdonságok – kézi lángvágó eszközök és hordozható lángvágó gépek
Előadó: Lutz Sohler, Messer Cutting Systems – angol és magyar nyelven
Messer Cutting Systems autogén fejlesztéseinek bemutatása. Kézi lángvágó eszközök TABLECUT, PORTACUT, SECATOR 2, három technológia (láng, plazma, hegesztés) egy gépen.

Védőgázok az additív gyártáshoz – áttekintés és ajánlások 
Előadó: Dr-Ing  Dirk Kampffmayer – Messer SE & Co. KGaA- Welding Department – angol és magyar nyelven
Additív gyártáshoz használatos eljárások és az alkalmazható védőgázok összefoglalása. Az elmúlt évek kutatás-fejlesztési projektjeiből szerzett gyakorlati tapasztalatok megosztása.

Újdonságok és fejlesztések a hegesztés, vágás és additív gyártás területén
Előadó: Halász Gábor – Messer Hungarogáz Kft.
Az elmúlt időszak bezártságát követően ismét megrendezésre kerülnek a nemzetközi szakvásárok. Az előadásban a hegesztés, vágás és additív gyártás legfrissebb újdonságait gyűjtöttük össze, ebből készítettünk egy válogatást.

JELENTKEZÉS:

Az Innovációs Fórumra az esemény weboldalára kattintva lehet regisztrálni.

Jelentkezési határidő: 2022. november 15. További információ a marketing@messer.hu email címen elérhető.

Messer Innovációs Fórum 2022

Hirdetés

További cikkek a témában