Műszaki Magazin https://www.muszaki-magazin.hu Sun, 09 Aug 2020 18:24:58 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 A hangsebesség háromszorosával repülő szuperszonikus utasszállítót fejleszt a Virgin Galactic https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/09/virgin-galactic-hangsebesseg-repulo/ Sun, 09 Aug 2020 18:21:02 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11178 Nemcsak a világűrt akarja meghódítani a Virgin Galactic: az űrturizmusra szakosodott vállalat a földi utasszállítást is forradalmasítaná, írja a CNN. Richard Bransom cége elképesztően gyors szuperszonikus repülőgépet fejleszt. A Rolls-Royce hajtóművekkel felszerelt sugárhajtású gép sebessége a tervek szerint eléri a Mach 3-at, vagyis a hangsebesség háromszorosával halad majd. Ez nagyjából négyszerese egy átlagos utasszállító sebességének. Az […]

The post A hangsebesség háromszorosával repülő szuperszonikus utasszállítót fejleszt a Virgin Galactic appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Nemcsak a világűrt akarja meghódítani a Virgin Galactic: az űrturizmusra szakosodott vállalat a földi utasszállítást is forradalmasítaná, írja a CNN. Richard Bransom cége elképesztően gyors szuperszonikus repülőgépet fejleszt.

A Rolls-Royce hajtóművekkel felszerelt sugárhajtású gép sebessége a tervek szerint eléri a Mach 3-at, vagyis a hangsebesség háromszorosával halad majd. Ez nagyjából négyszerese egy átlagos utasszállító sebességének.

Az első látványtervek szerint a repülőgép kísértetiesen hasonlít majd a 17 évvel ezelőtt nyugdíjazott Concorde-okhoz: a szárnyszerkezet és az orr is a francia-brit gépet idézi. Igaz, a Concorde csak a hangsebesség kétszeresével volt képes repülni az ugyancsak a Rolls-Royce által fejlesztett hajtóművekkel.

Az űrvállalat vezetője szerint koncepciójuk “ötvözi a biztonságos és megbízható utazást egy páratlan vásárlói élménnyel.”

A Virgin Galactic új repülője jóval kisebb is lesz elődjénél: 9-19 ember tud helyet foglalni a fedélzetén. A repülési magasság meghaladja majd a 18 kilométert, vagyis közel kétszer olyan magasan repül majd, mint a legtöbb kereskedelmi járat. De még így is jócskán elmarad a világűr határának tartott Kármán-vonaltól, ami a földfelszíntől számítva 100 kilométeres magasságban húzódik.

The post A hangsebesség háromszorosával repülő szuperszonikus utasszállítót fejleszt a Virgin Galactic appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Gyorsabb fejlesztés appról appra https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/09/gyorsabb-fejlesztes-approl-appra/ Sun, 09 Aug 2020 16:19:50 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11173 Egyre nagyobb nyomás nehezedik mostanság az IT-vezetőkre és az alkalmazásfejlesztőkre, hogy a rugalmas üzleti reakciók érdekében lerövidítsék az alkalmazásfejlesztési ciklusokat, és gyorsabban tegyék elérhetővé az új szoftvereket és funkciókat. A SUSE friss felmérése szerint a fejlesztők 87 százaléka szerint ennek a területnek a korszerűsítése kapja idén a legnagyobb hangsúlyt, amelyben fontos szerepet játszanak majd többek […]

The post Gyorsabb fejlesztés appról appra appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Egyre nagyobb nyomás nehezedik mostanság az IT-vezetőkre és az alkalmazásfejlesztőkre, hogy a rugalmas üzleti reakciók érdekében lerövidítsék az alkalmazásfejlesztési ciklusokat, és gyorsabban tegyék elérhetővé az új szoftvereket és funkciókat.

A SUSE friss felmérése szerint a fejlesztők 87 százaléka szerint ennek a területnek a korszerűsítése kapja idén a legnagyobb hangsúlyt, amelyben fontos szerepet játszanak majd többek között a DevOps folyamatok és a konténerek.

A jelenlegi gyorsan változó piaci környezetben a cégek működésének is gyorsan kell alkalmazkodnia az átalakuláshoz. Az agilis alkalmazásfejlesztés pedig az egyik legfontosabb alappillére a sikeres folyamatnak. Ezeket a törekvéseket jól támogatják többek között a DevOps megközelítés és a konténerek – amint arra a SUSE friss kutatása is rámutatott.

Többet, gyorsabban

Az üzleti vezetők folyamatosan nyomást gyakorolnak az alkalmazásfejlesztőkre, hogy egyre gyorsabban készüljenek el az új programokkal, illetve funkciókkal. Nem meglepő tehát, hogy a SUSE tanulmánya szerint a fejlesztők 87 százaléka úgy látja, hogy idén az alkalmazásfejlesztés korszerűsítése lesz a legfontosabb szempont a költségek tervezésekor. Az anyagi keret azonban nem nő egyenes arányban az elvárásokkal: a megkérdezettek 56 százalékánál ugyanakkora marad a költségvetés, mint korábban, és mindössze 31 százaléknál várható valamekkora növekedés a rendelkezésre álló összegben.

A válaszadók 91 százaléka ugyanakkor úgy látja, hogy az agilisabb üzleti működés elengedhetetlen a szervezet versenyképességének javításához. Továbbá 89 százalék szerint hozzájárul az üzleti agilitás növeléséhez, ha gyorsabban teszik elérhetővé az új alkalmazásokat és frissítéseket. Ezeken keresztül tudják ugyanis kiszolgálni az új vagy megváltozott igényeket, és versenyelőnyt jelent, ha rövidebb határidővel tudják teljesíteni, mint a versenytársaik. Mivel azonban a szoftverek kiadási ciklusa jelenleg mindenki szerint túl hosszú, az összes megkérdezett 85 százaléka arra számít, hogy idővel nagyobb gyakorisággal fognak megjelenni az alkalmazások.

Az átlagos kiadási ciklus a vállalatok kétharmadánál jelenleg legalább 12 hónapot vagy még annál is többet tesz ki. Az alkalmazásfejlesztők várakozásai szerint ezt az időtartamot két éven belül hónapokra vagy akár hetekre is lehet csökkenteni majd különféle modern eszközökkel. Az alkalmazásfejlesztés korszerűsítéséhez azonban új technológiákra, folyamatokra és készségekre van szükség a DevOps égisze alatt.

Modern elvárásokhoz korszerű eszközök

A szervezetek napjainkban az agilis fejlesztési módszerekbe fektetnek be a legtöbbet (59%), ezt követik a DevOps csapatok és folyamatok (47%), a mikroszolgáltatás-alapú alkalmazások (40%), valamint a konténerek használata (32%). Ez utóbbi technológiát 2017-ben mindössze a vállalatok 27 százaléka alkalmazta, és népszerűsége előreláthatólag tovább nő: a válaszadók 40 százaléka tervez konténereket igénybe venni a következő egy évben.

A trend érhető, hiszen a technológia lehetővé teszi a konténerbe csomagolt alkalmazások futtatását, ami nem csupán a fejlesztést gyorsítja fel, de a DevOps folyamatokat is támogatja, és az adatközpontok működését is hatékonyabbá teszi.

Profi támogatás

A konténerek terjedésének csupán az szabhat gátat, hogy a kezelésük viszonylag összetett feladat, és külön szakértelmet igényel. Ezért hozta létre a SUSE a CaaS Platformot, amely megkönnyíti az üzemeltető csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és működtetését. A megoldás jól működtethető és biztonságos rendszer kínál a technológia használatához, és automatizálja a modern alkalmazások életciklusának kezelését.

Az alkalmazásfejlesztők feladatait pedig a Cloud Application Platform segítségével egyszerűsíti a SUSE. Ez az eszköz egyesíti magában a Kubernetes konténerfelügyeleti technológia és a Cloud Foundry platformszolgáltatás előnyeit, és képes automatikusan létrehozni a különféle futtatókörnyezeteket a szoftverekhez. Így a szakembereknek nem kell időt és energiát fordítaniuk arra, hogy alaposabban megismerjék azt az infrastruktúrát és az ahhoz szükséges konfigurációkat, amelybe ki akarják helyezni az adott alkalmazást.

Mindezeknek köszönhetően a fejlesztők a saját munkájukra koncentrálhatnak, így egyszerűbb IT-környezetben, hatékonyabban dolgozhatnak, innovatív megoldásokat hozhatnak létre, és gyorsabban tudják kibocsátani az új programokat, illetve funkciókat. A vállalatok pedig az iparágvezető, nyílt forráskódú technológiák segítségével a maximumot hozhatják ki befektetéseikből és meglévő megoldásaikból.

The post Gyorsabb fejlesztés appról appra appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Túl van első kísérleti repülését Elon Musk Starship-je https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/09/elon-musk-starship-spacex/ Sun, 09 Aug 2020 16:06:09 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11169 Elon Musk SpaceX amerikai űrkutatási vállalata Starship nevű űrhajójának prototípusa végrehajtotta első kísérleti repülését: a majdan embert Holdra és Marsra szállító űrhajó 150 méter tett meg a levegőben és sikeresen landolt. A mintegy 45 másodpercig tartó repülés kedd éjszaka zajlott a Texas állam délkeleti részén fekvő Brownsville közelében és fontos lépés volt a Starship számára, […]

The post Túl van első kísérleti repülését Elon Musk Starship-je appeared first on Műszaki Magazin.

]]>

Elon Musk SpaceX amerikai űrkutatási vállalata Starship nevű űrhajójának prototípusa végrehajtotta első kísérleti repülését: a majdan embert Holdra és Marsra szállító űrhajó 150 méter tett meg a levegőben és sikeresen landolt.

A mintegy 45 másodpercig tartó repülés kedd éjszaka zajlott a Texas állam délkeleti részén fekvő Brownsville közelében és fontos lépés volt a Starship számára, mivel előző kísérletei sikertelenül, robbanással végződtek a kilövőállomáson.

„Valósnak tűnik a Mars. Felgyorsul az előrehaladás”

– írta Twitter üzenetében a kísérlet után Musk. Közölte, hogy számos ilyen rövid repülést terveznek azelőtt, hogy a Starship magasabbra repülne.


A prototípus 30 méter magas, egy acélsílóra emlékeztet alakja, amelynek tetején egy kalap van.

Musk korábbi közlése szerint az űrhajó hosszú bolygóközi utakra akár száz embert tud majd szállítani, és többszöri repülésre lehet majd felhasználni.

Musk még tavaly ősszel úgy becsülte, hogy az űrhajót a következő félévben sikerül orbitális pályára állítani, és később már embert is szállíthat. Ezt azonban nem sikerült eddig megvalósítani.

Musk már korábban felvetette a Mars benépesítésének ötletét. 2016-ban ismertetett elképzelése szerint az első emberek már 2025-ben elindulhatnak a vörös bolygóra. Az amerikai űrkutatási hivatal legkorábban a 2030-as években tart megvalósíthatónak egy Mars-missziót.

Borítókép: Elon Musk fogadja a gratulációt, háttérben az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump a NASA és a SpaceX első közös űrrepülését megelőző sajtótájékoztatón. Forrás: Getty Images via AFP/Joe Raedle.

The post Túl van első kísérleti repülését Elon Musk Starship-je appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Még több adatközponti fejlesztés jön, kulcskérdés lehet a biztonság https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/09/ecostruxure-schneider-electric-2/ Sun, 09 Aug 2020 15:59:44 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11166 A következő években is hatalmas összegeket fordítanak majd az adatközpontok fejlesztésére, 2023-ban akár már 125 milliárd dollárt is szánhatnak erre a célra. Az ezekben a létesítményekben elhelyezett szervereken futó alkalmazások vállalkozások és egyéni felhasználók tömegeit szolgálják ki, ezért kulcsfontosságú a folyamatos működés és a megfelelő biztonság, amit többek között a Schneider Electric EcoStruxure megoldásai garantálnak. […]

The post Még több adatközponti fejlesztés jön, kulcskérdés lehet a biztonság appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
A következő években is hatalmas összegeket fordítanak majd az adatközpontok fejlesztésére, 2023-ban akár már 125 milliárd dollárt is szánhatnak erre a célra.

Az ezekben a létesítményekben elhelyezett szervereken futó alkalmazások vállalkozások és egyéni felhasználók tömegeit szolgálják ki, ezért kulcsfontosságú a folyamatos működés és a megfelelő biztonság, amit többek között a Schneider Electric EcoStruxure megoldásai garantálnak.

Míg 2019-ben még 82 milliárd dollárt költöttek adatközponti beruházásokra a nagy felhő- és kolokációs szolgáltatók, addig 2023-ra ez az összeg elérheti a 125 milliárd dollárt az Omdia előrejelzése szerint. Amennyiben bejön a technológiai szektorra szakosodott kutatócég jóslata, az azt jelenti, hogy a vizsgált időszakban évente átlagosan közel 10 százalékkal bővül majd az adatközponti fejlesztésekre szánt összeg.

A beruházások üteme ráadásul még gyorsulhat is, hiszen a Covid19-járvány hatására elképesztő mértékben megnőtt az igény a távmunkát és a digitális oktatást támogató alkalmazásokra, illetve látványosan bővült a kereslet az üzleti szektorban a felhőalapú megoldásokra. Az adatközpontokban lévő szervereken futtatott kritikus alkalmazások miatt kiemelten fontos ezen létesítmények és a bennük található eszközök biztonsága, mind szoftveres, mind fizikai szempontból.

Jelentős kihívás ugyanakkor, hogy különböző okok miatt – agilis működés, költségcsökkentés, jogszabályi megfelelés – számos vállalatnál hibrid környezeteket alakítanak ki, különböző eszközökkel és megoldásokkal, és ezek menedzselése pedig komoly feladatot jelent. Ráadásul a kapcsolódó költségek és hatékonysági mutatók a legtöbb üzemeltető és felhasználó számára követhetetlenek.

Ezeknek a kihívásoknak a leküzdésében segíthet a Schneider Electric EcoStruxure IT megoldása. Az adatközponti infrastruktúra menedzselését támogató rendszer segítségével bárhonnan, akár egy mobiltelefon segítségével tájékozódhatnak az üzemeltetők és vezetők a létesítmény aktuális állapotáról, legyen szó a szünetmentes tápegységekről, a hőmérsékletről, vagy éppen a hűtés hatásfokáról. Ezzel a tervezési és modellezési eszközzel bármely méretű adatközpont vagy kolokációs létesítmény csökkentheti üzemeltetési költségeit és maximalizálhatja a rendelkezésre állást, miközben rálátást kap a teljesítményre, és automatizálhatja a munkafolyamatokat.

„Az EcoStruxure IT Advisor azonban ennél jóval többre képes, elemző jelentése ugyanis megmutatja a felhasználóknak, milyen hatással lehetnek a meghibásodások az egyes eszközökre és az infrastruktúrára, komoly segítséget nyújtva ezzel a kockázattervezéshez és az incidensek megelőzéséhez”

– mutatott rá Szarka Attila, a Schneider Electric szakértője.

A Schneider Electric felhőalapú megoldása kiberbiztonsági szempontból is magas szintű védettséget biztosít. A társaság ugyanis olyan architektúrát dolgozott ki, amelyben az adatokat egy gateway szoftver gyűjti, a rendszer pedig csak ezekhez az alap üzemeltetési információkhoz fér hozzá, amelyeknek üzleti szempontból alacsony a kockázata. Emellett a felhasználó egy applikáción keresztül kapja a riasztásokat és láthatja az adatokat, így anélkül hozhat döntéseket és folytathat kommunikációt az alkalmazáson keresztül, hogy bejelentkezne bármilyen vállalati hálózatba, kiküszöbölve ezzel az ebből adódó kockázatokat.

www.se.com/hu

The post Még több adatközponti fejlesztés jön, kulcskérdés lehet a biztonság appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
A Scania termelési rendszerében világszerte befejeződött az átállás https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/08/scania-termeles-fosszilis-energia/ Sat, 08 Aug 2020 14:58:29 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11162 Július 30-án a Scania bejelentette, hogy világszerte mind a tíz nagy termelőüzeme mostantól fosszilis energiaforrásoktól mentes elektromos árammal működik, teljesítve a 2020-ra kitűzött célt. A fosszilis energiát utolsóként kiiktató nagy gyár a Scania Tucumán városában, Argentínában található üzeme, amelyet egy szélfarm lát el elektromos árammal. „Keményen dolgoztunk, hogy idén elérjük a nulla fosszilis energiaforrással kapcsolatos […]

The post A Scania termelési rendszerében világszerte befejeződött az átállás appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Július 30-án a Scania bejelentette, hogy világszerte mind a tíz nagy termelőüzeme mostantól fosszilis energiaforrásoktól mentes elektromos árammal működik, teljesítve a 2020-ra kitűzött célt. A fosszilis energiát utolsóként kiiktató nagy gyár a Scania Tucumán városában, Argentínában található üzeme, amelyet egy szélfarm lát el elektromos árammal.

Keményen dolgoztunk, hogy idén elérjük a nulla fosszilis energiaforrással kapcsolatos célkitűzésünket az ipari termelésünkben

– mondta Leif Borgstedt, a Scania rangidős energiaügyi tanácsadója.

Számos olyan szolgáltatótól szerezzük be az elektromos áramot, akik eredetgaranciával vagy más ezzel egyenértékű tanúsítvánnyal rendelkeznek, biztosítva, hogy megújuló energiaforrásokból, például víz-, szél- vagy napenergiából állítják elő az áramot.”

A tíz gyártóüzem közül három Svédországban, kettő Hollandiában, egy-egy pedig Argentínában, Brazíliában, Finnországban, Franciaországban és Lengyelországban található. Ezek együttesen közel 450 ezer megawattórát fogyasztanak évente. A fosszilis energiaforrásoktól mentes elektromos áramra való átállás évente 33 ezer tonna szén-dioxid kibocsátásának megtakarítását eredményezi. A Scania 2019-ben 91 700 tehergépkocsit, 7800 autóbuszt és 10 200 ipari, illetve hajómotort állított elő.

A Scania egy nagyszabású célokkal kijelölt úton halad, hogy csökkentse a széndioxid-lábnyomát, amely mentén az elkövetkező években tudományos alapú célkitűzések mutatják az irányt

– mondta Andreas Follér, a Scania fenntarthatósági vezetője.

Ezek nemcsak a saját működésünkre terjednek ki, hanem a termékeinek használatakor keletkező közvetett károsanyag-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célokat is magukban foglalnak.”

A Scania célja 2025-re felére csökkenteni a szén-dioxid-lábnyomát a termelési és a kereskedelmi tevékenységében egyaránt a 2015-ös évhez képest. Ugyanekkora csökkenést ér majd el a vállalat a szárazföldi szállítási tevékenységeiben is, szállított tonnánként.

A termelési tevékenységünk szén-dioxid-semlegessé alakítása mérföldkőnek számít az utunk során, és világosan kifejezi elkötelezettségünket a tudományos alapú célkitűzések elérése iránt

– magyarázta Andreas Follér

További információk: www.scania.hu.

The post A Scania termelési rendszerében világszerte befejeződött az átállás appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
A 3D nyomtatás lehetőségei a vasúti járműgyártásban https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/08/knorr-bremse-3d-nyomtatas-vasut/ Sat, 08 Aug 2020 14:51:32 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11156 Nyomtatott fékvezérlő panel A Knorr-Bremse Budapest mérnökei a közelmúltban mutatták be annak a fékvezérlő panelnek szabadalmi eljárásra bocsátott terveit, amelyet a vasúti fékgyártásban forradalmian újnak számító 3D fémnyomtatással állítanak elő.  A vállalat szakértői válaszolnak kérdéseinkre. A Knorr-Bremse Budapestnél először kezdhetik el alkalmazni a tervezés vezérelt gyártást, azt az új megközelítést, amely megszabadulhat a hagyományos gyártási technológia kötöttségeitől, az adott […]

The post A 3D nyomtatás lehetőségei a vasúti járműgyártásban appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Nyomtatott fékvezérlő panel

A Knorr-Bremse Budapest mérnökei a közelmúltban mutatták be annak a fékvezérlő panelnek szabadalmi eljárásra bocsátott terveit, amelyet a vasúti fékgyártásban forradalmian újnak számító 3D fémnyomtatással állítanak elő.  A vállalat szakértői válaszolnak kérdéseinkre.

knorr-bremse

Nyomtatott fékvezérlő panel

A Knorr-Bremse Budapestnél először kezdhetik el alkalmazni a tervezés vezérelt gyártást, azt az új megközelítést, amely megszabadulhat a hagyományos gyártási technológia kötöttségeitől, az adott alkatrész funkcióját állítva előtérbe. Mindez pedig olyan alkatrészek tervezését és gyártását vetíti előre, amelyeknek karbonlábnyoma lényegesen kisebb lesz a jelenlegi alkatrészekénél.

Mely cég technológiáját használták a 3D fémnyomtatáshoz, tőlük kaptak szakmai segítséget?

Kovács Attila – Fejlesztési igazgató: A kiválasztási folyamat során a német EOS cég technológiáját választottuk ki az ajánlattevők közül. A választásunkat a munkatér mérete és a megfelelő szerviz és támogatási háttér támasztotta alá. Az üzembe helyezés és a későbbi karbantartás során nyújtott teljesítmény ezt igazolta is. A technikai támogatáson túl a betanításban és a kollégák további képzésében is támaszkodtunk a cég által nyújtott szolgáltatásokra.

Hogyan választották ki a megfelelő por alapanyagot, milyen elvárásaik voltak vele szemben?

A technológia kiválasztása előtt elemeztük, hogy a piacon elérhető berendezések és anyagok melyik termékkörben jelenthetnek alternatívát. Arra a megállapításra jutottunk, hogy a méretek alapján a kisebb kiterjedésű alumínium alkatrészeink esélyesek a technológiára. A mechanikai követelményeknek az EOS által kínált AlSi10Mg por minőség teljes mértékben megfelel és csereszabatos a korábban alkalmazott anyagminőséggel.

A nyomtatás meddig tart, az utómunkálatok milyen fázisokból állnak?

Kékedi Barnabás – Műszaki szakértő: A nyomtatást a munkadarabok építési alaplapról történő eltávolítása és a támaszanyag struktúra maradéktalan eltávolítása követi. Léteznek már automatikus eltávolítást végző eszközök, eljárások, de ezek meglehetősen költségesek. Jelenleg a kézi erővel történő végkikészítést alkalmazzuk, a felületminőséget javító szemcseszórás is ebbe a körbe tartozik. Tehát egy adott alkatrész előállításának ideje a nyomtatási időn kívül az utómunka idejét is magában foglalja, aminek hossza függ az alkatrész bonyolultságától, az eltávolítandó támaszanyag mennyiségétől és a szemcseszórás vagy egyéb, elektrokémiai felületminőség javító eljárás idejétől. Ez összességében 2-3 hetet vesz igénybe. Ezzel szemben az alkatrész hagyományos öntéssel való előállítása jóval időigényesebb folyamat, hiszen ehhez öntőszerszámra is szükség van, amelynek gyártása akár 15 hétig is eltarthat. A nyomtatás egyik nagy előnye éppen az, hogy nincs szerszámigénye.

A vasúti járműgyártásban is érdekes új lehetőségeket kínál az ipari 3D nyomtatás

3D nyomtatásnál a geometriai elemek helyes tájolása, valamint a támaszok elhelyezése különösen fontos feladat. Ezt Önök kísérletezték ki, vagy kaptak segítséget hozzá?

Kovács Attila: Az oktatás és a betanítási folyamat iránymutatásokat tartalmaz a tájolásra és optimális kialakításra vonatkozóan. Mint minden esetben, a valódi tudást itt is a gyakorlat adja. Jelen esetben ezt az alkatrész többszöri nyomtatása és optimalizálása jelentette, amely során a korábbi nyomtatások tapasztalatait és a műanyag nyomtatási tapasztalatainkat is hasznosítani tudtuk. Azt is látjuk, hogy ez a kísérletezés jelentős ráfordítással jár, ezért most azon dolgozunk, hogy ezek a lépések milyen szimulációs módszerrel támogathatók. Az idei nyár folyamán indítunk egy projektet egy szimulációs szoftver bevezetésére és ehhez előzetes vizsgálatokat végzünk. A jövőbeli új szoftver és az elmúlt időszakban felhalmozódott tapasztalat birtokában a Knorr-Bremse a cégcsoporton, de az egész iparágon belül is, egyedülálló tudásra tesz szert.

Metál Attila – Fejlesztési vezető: Napjainkban már több mint tíz gyártó készít a rétegről rétegre való építés elvén működő, lézeres prototípusgyártó gépeket. A fémnyomtatásban a piacvezető gyártó és legjelentősebb fejlesztő a német EOS GmbH nyújtott támogatást, szakmai segítséget. A gép beüzemelésekor kapott alapképzés után pár hónap tapasztalatgyűjtés következett majd erre építve egy haladó, az állítható paramétereket ismertető elmélyítő tréninget is kaptunk.

A technológiával feldolgozható fémporok választéka több iparág igényét is kielégíti. A teljesség igénye nélkül, kereskedelmi forgalomban kapható rozsdamentes-, szerszámacél-, alumínium-, titán- és CoCr-porkeverék. Saját méréseink és irodalmi adatok alapján kijelenthető, hogy a DMLS technológiával készített alkatrészek, nem maradnak el mechanikai tulajdonságaik tekintetében az azonos ötvözőtartalmú, hagyományos úton készített társaiktól. Az építési munkatér mérete (250x250x290) meghatározza az építésre kiválasztott alkatrész méretét. A fékvezérlő panelekbe beépítendő Knorr-Bremse alkatrészek közül számos alapanyaga az alumínium, illetve néhány bonyolultabb alkatrész esetében az additív technológia lehetővé teszi olyan geometriák legyártását, melyeket eddig nehezen vagy egyáltalán nem lehetett legyártani. E téren a 3D nyomtatási technológiának egyértelműen előnye van: a forma és a kialakítás határozza meg a gyártást, és nem fordítva.

3D nyomtatott fékvezérlő panel dinamikus vizsgálata

Ezzel a technológiával képesek vagyunk olyan belső struktúrákat és funkciókat integrálni az alkatrészekbe, melyeket eddig, a hagyományos gyártási módszerekkel nem tehettünk meg. Így, mindenekelőtt az additív technológia alkalmazásával képesek vagyunk kis sorozatú, könnyűszerkezetes alkatrészek gyors és gazdaságos előállítására. A munkadarabok nyomtatáskor ugyanabból az alapanyagból (jelen esetben AlSi10Mg) készül a támaszanyag is. Ez a technológia elkerülhetetlen jellemzője.

Az alkatrészek nyomtatáshelyes orientációjának meghatározásakor figyelembe kell venni a nyomatás sikerességét, az elkészült munkadarab minőségét, valamint az építési időt. E három halmaz metszetét kell megtalálni minden egyes alkatrész esetében a nyomtatás gazdaságosságát szem előtt tartva. Ezt a képességet legjobban a tapasztalás útján lehet megszerezni.

Milyen tervező szoftvert használtak?

Kovács Attila: Az alapgeometria előállításához a cégünknél alkalmazott CREO rendszert használtuk, a további előkészítéshez, a támaszrendszer és a tájolás ellenőrzéséhez pedig a Materials Magic és az EOS Print alkalmazásokat, amelyek a folyamat standard elemei. Egy másik projektünkben szembesültünk azzal, hogy a legtöbb eseteben az alap CAD tervező rendszerek használata nehézkes, a méhsejt struktúrájú, teherviselő geometriák kialakításához például érdemes a megfelelő kiegészítő modulokat használni. Napjainkban szinte minden jelentős tervező rendszer rendelkezik ilyen kiegészítő modullal. Az elmúlt időszak fontos mérnöki teljesítménye, hogy sikerült az iparágunk és a 3D nyomtatás igényeire optimalizálni a meglévő tervező szoftvereket.

Metál Attila: A modell elkészítésénél, tervezésénél és a végeselemes számításnál is a Creo Parametric 4 programot használtuk, a topológiai optimalizáláshoz pedig az Altair Inspire 2019 programot.

A tervezési fázis mennyi ideig tartott és mi jelentette a legnagyobb kihívást?

Kovács Attila: A nyomtathatóság és a levegőcsatornák belső támasz nélküli kialakítása és iteratív optimálása, valamint a szerkezet megfelelő merevségének elérése.

Metál Attila: A legnagyobb kihívással az elején szembesültünk: egyáltalán hogyan álljunk neki, hogyan közelítsük meg az új konstrukció kialakítását?  A hagyományos (forgácsolásra alapuló) konstrukciós alapelveket teljesen el kellett felejtenünk, ki kellett lépni az addigi gondolkodási síkjainkból, más szempontok alapján kellett elkezdenünk a tervezést: hogyan helyezzük el a térben a készülékek csatlakozásait? Hogyan tudjuk optimalizálni a teret? Egy középpont köré alakítsuk ki csillag alagzatban, vagy hozzunk létre téglatest alakú tereket és oda helyezzük el az almodulokat?  Létrehoztunk egy skeletont, egy vázat és a pneumatikus összeköttetéseket szimulálva spline-okat alakítottunk ki köré, ezeket mozgattuk a térben és számoltuk, hogyan alakul a térfogat. Egy többhetes iteráció végeredménye lett az kialakult elrendezés, amely sok-sok modell elkészítése után lett csak végleges.

A sorozatgyártáshoz milyen problémákat kell még megoldani?

Kovács Attila: Az eddigi fázisban egy-egy darabot nyomtattunk, a hatékonyság növelése érdekében több termék egyidejű nyomtatása és az így keletkező darabok azonos minőségének a biztosítása feladat, hasonlóan a többfészkes szerszámok problémájához. A prototípus gyártás során a belső felületek tisztítása és pormentesítése nem tűnt nagyobb kihívásnak, azonban szériális körülmények között erre nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

A szerelési folyamat eltér egy normál alumínium egység szerelésétől?

Andráczi Péter – Folyamatmérnökségi csoportvezető: Csak minimálisan, a munkadarab megfogásában volt különbség a teljesen egyedi alaplap geometria miatt, minden más ugyanúgy történt, mint a fúrt panel esetében.

Az egyes funkció tesztek hogyan épülnek egymásra?

A funkció teszt a konstrukció által meghatározott vizsgálati eljárás szerint kerül elvégzésre, melynek első lépése szivárgás mérés, melyre azért van szükség, mert ha a modul valahol ereszt, akkor felesleges a funkció teszt. A szivárgás mérés után pedig azt vizsgáljuk, hogy a kimenetekre rákapcsolt tartályokat a meghatározott időn belül feltölti-e a modul.

A végeselem szimuláció során mely értékekre helyezték a fő hangsúlyt?

Márton Zoltán – Technikai Elemző csoportvezető: A végeselem szimuláció során az első lépés a termék merevségének ellenőrzése volt modálanalízis segítségével. A termék fejlesztése során ebből a szempontból arra helyeztük a hangsúlyt, hogy az üzem közben fellépő vibráció okozta kritikus frekvenciatartományt elkerüljük. A tönkremenetel szempontjából kritikus frekvenciatartomány és vibrációs szint a termék vasúti kocsin belüli beépítési helyétől függ, a mérési adatokon alapuló értékek nemzetközi szabványokban elérhetőek. Mivel az additív gyártástechnológiával készült termék szemmel láthatóan kisebb merevséggel rendelkezik, mint a hagyományos termék, így feladatunk volt a tömegcsökkentés (anyagelvétel) és a megfelelő merevség optimális egyensúlyának megtalálása.

A végeselem szimuláció második lépéseként a vasúti üzemeltetésből származó gyorsulásterhelések okozta mechanikai feszültségeket vizsgáltuk statikus, illetve kifáradás okozta tönkremenetel szempontjából. Mivel a 3D nyomtatott alkatrészek mechanikai szilárdsága jelenleg is aktív kutatási terület, így ezen a téren a termék szilárdságát az additív gyártástechnológiával készült anyag teljeskörűen rendelkezésre álló mechanikai anyagjellemzőinek, illetve kiforrott kiértékelési módszerének hiányában egyelőre a hagyományos gyártástechnológiából származó módszerekkel becsültük.

A termékfejlesztés továbbra is folytatódik, vagy az elkészített fékpanel már végleges modell?

[Kovács, Attila] Ennél a típusnál véglegesnek tekinthető. Az eredményeken túl megtanultuk, azt, hogy milyen módon lehet egy 3D nyomtatott megoldást létrehozni egy olyan termék esetében, ahol magas a variációs ráta és a gyártási darabszámok és ütemezés lehetővé teszi a technológia használatát.

[Metál Attila] Ez a vezérlő panel végleges modellnek tekinthető, hiszen tesztelve és validálva lett, azonban a technológiai fejlesztésnek ez csak az első lépése volt: ennél a panelnél komplexebb, több pneumatikus készüléket és elektromos csatlakozásokat is magában foglaló összetettebb rendszerek tervezését kezdtük el. Itt új, eddig nem ismert problémákba ütköztünk és keresünk rá konstrukciós megoldásokat. A tapasztalatokat és irányelveket egy konstrukciós kézikönyvbe összegyűjtve haladunk előre lépésről lépésre. Célunk az, hogy minden típusú és nagyságú vezérlő egységnél elérhessünk súly és térfogatcsökkenést a 3D nyomtatásra való tervezésnek köszönhetően.

A szimuláció mellett valós teszteket is végeztek, ezeknek milyen eredménye volt?

Nagy Gergely – Teszt csoportvezető: Az elvégzett valós tesztek validálták a tervezési és gyártási folyamatainkat, semmilyen hibát nem fedeztünk fel a tesztelés során. A kapott eredmények összecsengtek a megelőző, ellenőrző végeselem szimulációból adódott várt értékekkel.

A vezérlőpanelek felépítése

A vezérlőmodul közös panelre szerelt pneumatikus és elektropneumatikus egységekből épül fel. A panelben elhelyezkedő furatok, mint légvezetékek biztosítják a készülékek összekötését. A pneumatikus csatlakozón keresztül történik meg a vezérlőmodul táplálása, a rendszerben elhelyezett nyomáscsökkentő szelep a megfelelő üzemi nyomás beállításáról gondoskodik, a két mágnesszelep pedig a szabályozott levegőt a homokolóegységhez vezérli.

További információk: www.knorr-bremse.hu

The post A 3D nyomtatás lehetőségei a vasúti járműgyártásban appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Nagy felfedezés a CERN-ben https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/08/cern-felfedezes-cms/ Sat, 08 Aug 2020 14:31:08 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11153 Először találtak kísérleti bizonyítékot a Higgs-bozon két müonra bomlásáról az európai részecskefizikai kutatóintézet (CERN) kutatói, akik a virtuálisan zajló 40. részecskefizikai konferencián mutatták be kutatási eredményeiket a nagyon ritka jelenségről. A müon az elektron nehezebb társa, egyike azoknak az elemi részecskéknek, amelyeket az univerzum alapvető összetevőinek tartanak. Míg az elektronokat az elemi részecskék első családjába […]

The post Nagy felfedezés a CERN-ben appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Először találtak kísérleti bizonyítékot a Higgs-bozon két müonra bomlásáról az európai részecskefizikai kutatóintézet (CERN) kutatói, akik a virtuálisan zajló 40. részecskefizikai konferencián mutatták be kutatási eredményeiket a nagyon ritka jelenségről.

A müon az elektron nehezebb társa, egyike azoknak az elemi részecskéknek, amelyeket az univerzum alapvető összetevőinek tartanak. Míg az elektronokat az elemi részecskék első családjába sorolják, a müon a második családba tartozik.

Nagyon ritka az a fizikai folyamat, amelyben a Higgs-bozon müonokra bomlik, csupán mintegy minden ötezredik Higgs-bozon bomlik müonokra.

Az új eredmények döntő fontosságúak a fizikai alapkutatásokban, mivel elsőként mutatják, hogy a Higgs-bozon kölcsönhatásban van az elemi részecskék második családjával – olvasható a CERN honlapján közzétett közleményben.

A CERN fizikusai a 2012-es felfedezése óta tanulmányozzák a Higgs-bozont, hogy feltárják tulajdonságait. A nagy hadronütköztetőben (LHC) folytatott proton-ütköztetésekben keletkező Higgs-bozon szinte azonnal szétesik – bomlik – más részecskékre. A Higgs-bozon tulajdonságai tanulmányozásának egyik fő módszere a különböző részecskékre való bomlás elemzése és gyakoriságuk vizsgálata.

A nagy hadronütköztető CMS-kísérlete a bomlásra háromszigmás bizonyítékot mutatott be, ami azt jelenti, hogy kevesebb mint egy a 700-hoz annak az esélye, hogy Higgs-bozon müonpárra való bomlása csak statisztikai fluktuáció. Az Atlas-kísérlet kétszigmás eredményt hozott, ami egy a 40-hez esélyt jelent. A két eredmény kombinálása jóval három szigma fölé növeli a jelentőséget, ami a kutatók szerint erős bizonyítékkal szolgál a Higgs-bozon két müonra bomlására.

“A CMS-kísérlet büszke arra, hogy sikerült a Higgs-bozon müonokra való bomlását ilyen érzékenységgel észlelni és megmutatni ezen folyamat első kísérleti bizonyítékát. Úgy tűnik, hogy a Higgs-bozon kölcsönhatásban van a második családba tartozó részecskékkel is, ami összhangban van a részecskefizikai standard modell előrejelzésével, ezt az eredményt tovább fogjuk finomítani a következő kísérletekből származó adatokkal”

– idézte a CERN közleménye Roberto Carlint, a CMS-kísérlet vezetőjét.

Forrás: infostart.hu

The post Nagy felfedezés a CERN-ben appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Finomabban skálázható többmagos processzorok https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/08/neckhoff-tobbmagos-processzor/ Sat, 08 Aug 2020 14:26:24 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11147 Új processzorgenerációk – Több mint 30 éve a Beckhoff a PC-k és az információtechnológia (IT) innovációs lehetőségeinek kiaknázása mellett döntött. A vállalat PC-alapú vezérléstechnológiájának tartós sikere bizonyítja, mennyire helyes volt ez a döntés. A több processzormagon végzett párhuzamos feldolgozás iránti növekvő igényeknek való megfelelés érdekében a Beckhoff a három új Intel® processzorgenerációra épülő eszközöket fejlesztett […]

The post Finomabban skálázható többmagos processzorok appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Új processzorgenerációk – Több mint 30 éve a Beckhoff a PC-k és az információtechnológia (IT) innovációs lehetőségeinek kiaknázása mellett döntött.

A vállalat PC-alapú vezérléstechnológiájának tartós sikere bizonyítja, mennyire helyes volt ez a döntés. A több processzormagon végzett párhuzamos feldolgozás iránti növekvő igényeknek való megfelelés érdekében a Beckhoff a három új Intel® processzorgenerációra épülő eszközöket fejlesztett ki. Ezek révén a felhasználók továbbra is a gyártó ipari igényeket kielégítő, technológiailag sokoldalú, hosszú távú rendelkezésre állást biztosító ipari PC-k terén szerzett több évtizedes tapasztalatára támaszkodhatnak.

A Beckhoff PC-alapú vezérléstechnikájának sikere nem csupán az ipar által igényelt működési jellemzők biztosításából adódik, hanem annak is köszönhető, hogy a vállalat az informatika újításait kiválóan át tudja fordítani az ipar igényeit kielégítő termékekbe. Mindez olyan ipari PC-ket eredményezett, amelyek hosszú időn át lényegében változatlanul elérhetőek maradnak, miközben a technológia folyamatos változásai ellenére méretük és csatlakoztathatóságuk terén megőrzik kompatibilitásukat. Ugyanakkor az új processzorgenerációk alapos tesztelése és minősítése, valamint a hardverek és szoftverek egyedi optimalizálása révén ezek az ipari PC-k maximális megbízhatóság mellett a lehető legtöbbet hozzák ki műszaki lehetőségeikből.

Párhuzamosítással növelhető a processzorteljesítmény

Évtizedeken át a PC-k számítási teljesítményét az órajel frekvenciájának növelésével fokozták. Mivel a jelenlegi chip-technológia már megközelíti a fizikai lehetőségek korlátait, további előrelépés az eddigi egymagos processzorok órafrekvenciájának további emelése helyett többmagos architektúrákkal érhető el. Így a processzormagok párhuzamosan futnak. A Beckhoff élen járt a többmagos technológia bevezetésében, és ilyen processzorokat – például a rendkívül nagy számítási teljesítményű, többmagos Intel® Xeon® -okat – épített be számos ipari PC-be. Ezek közé tartozik a 2014-ben bevezetett és jelenleg akár 40 magos kivitelben is elérhető C6670 típusú ipari szerver, valamint a 2016-ban bemutatott CX2000 sorozatú beágyazott PC-k, amelyek akár 12 magot is tartalmaznak egyetlen, DIN-kalapsínre szerelt eszközben.

beckhoff

A speciálisan testreszabott TwinCAT 3 automatizálási szoftver, valamint a még kifinomultabban skálázható ipari PC-k révén a korszerű többmagos technológiából a Beckhoff a lehető legtöbbet hozza ki. A képen a most már nyolcmagos architektúráig terjedő, kompakt, C6030 típusú eszköz látható

A párhuzamosan futó magok hatékony kihasználásához nem elég a megfelelően kiválasztott chip-készlet és az ennek megfelelően kialakított áramköri elrendezés, hanem a számítási teljesítmény jelentős mértékű javulását a többmagos technológia optimális kihasználását biztosító szoftverrel lehet elérni. A TwinCAT 3 automatizálási szoftver felhasználói például már több éve használhatják a sokmagos rendszereket támogató automatizálási szoftver előnyeit.

Az Intel® három új processzorgenerációjával szerelt ipari PC-k

Az Intel® a közelmúltban három, ipari PC-kben történő felhasználására alkalmas új processzorgenerációt tett elérhetővé:

  • a négymagos architektúráig terjedő, Intel Atom® X-E39xx processzorcsaládot;
  • a szintén négymagos architektúráig terjedő, nyolcadik generációs Intel® Core™ i U processzorcsaládot;
  • a nyolcmagos architektúráig terjedő, Intel® Core™ i processzorcsaládot.

Az új PC-alapú technológiára jellemző módon mindhárom generáció ugyanazzal az előnnyel rendelkezik: nagyobb számítási teljesítményt nyújt azonos költségek mellett.

Konkrétan az Intel® a chip-ek architektúráját és kialakítását úgy optimalizálta, hogy elődeikhez képest 10–20%-kal nagyobb számítási teljesítmény mellett számos új szolgáltatást is nyújtsanak. Az Intel® Core™ i U processzorok lényegesen kisebb teljesítményfelvétel mellett a többi Core® i processzoréval azonos képességeket biztosítanak, ezért kiválóan alkalmasak komplex vezérlési feladatokat ellátó ipari PC-kben, ahol a zöld informatikai követelményeknek is meg kell felelni. A legfontosabb előnyük azonban, hogy rendkívül kompakt, ventilátor nélküli új modellek építéséhez is ideálisak.

A Beckhoff a fent említett új processzorokat felhasználva első körben az alábbi PC-ket teszi elérhetővé:

  • Intel Atom® X-E39xx processzorokkal: a CX52xx típusú beágyazott PC-k; a C601x és C69x5 típusú, vezérlőszekrénybe szerelt PC-k; a CP670x, CP27xx és CP37xx típusú egykártyás PC-k;
  • nyolcadik generációs Intel® Core i U processzorokkal: az Intel® Core™ i számítási teljesítményét nyújtó új, C6025 típusú, ultrakompakt, ventilátor nélküli pari PC-k;
  • kilencedik generációs Intel® Core i processzorokkal: a C603x típusú ultrakompakt ipari PC-k; a C6920 és C6930 típusú, vezérlőszekrénybe szerelt PC-k; az ATX-alapú C66x0 és a 19 collos vezérlőszekrénybe szerelt C52x0 típusú PC-k.

A többérintéses egykártyás PC-k családja – amelynek tagja például az itt látható CP37xx – szintén bővült. Most már Intel Atom® X-E39xx processzorokon alapuló, energiahatékony modelleket is tartalmaz

A még sokrétűbb skálázhatóság érdekében öt különféle számítási teljesítményt lefedő PC áll rendelkezésre

Az új eszközökkel tovább bővül a Beckhoff ipari PC-inek eddig is széles választéka. Az öt különféle számítási teljesítményt lefedő kínálatból kiválasztható az egyedi felhasználói követelmények számára legoptimálisabb megoldás. Ahol nem a számítási teljesítmény a legfontosabb szempont, ott az ARM-alapú beágyazott PC-k és az egykártyás PC-k jelentik az ideális megoldást. A következő fokozatot a nagyobb számítási teljesítményű, ugyanakkor rendkívül energiahatékony Intel Atom® processzorok képviselik. A fölöttük lévő, de a legnagyobb számítási teljesítményű, Intel® Core i processzorokat tartalmazó rendszerek alatti, eddig hiányzó pozíciót a kis energiafogyasztású, új, ultrakompakt, C6025 típusú, Intel® Core i U processzorral szerelt ipari PC tölti be. Az efölötti sebességkategóriát a különféle Intel® Core i processzorokkal működő eszközök jelentik, most már kilencedik generációs processzorokkal. Végül, a legmagasabb számítási teljesítmény-kategóriába az Intel® Xeon® alapú rendszerek tartoznak, például a C6670 típusú ipari szerver és a CX20x2 típusú beágyazott PC-k, amelyek a legnagyobb műveleti sebességet igénylő alkalmazások számára tökéletesek.

Az Intel® Core i U processzort tartalmazó, új, C6025 típusú ipari PC példázza legjobban, hogy az informatika legújabb eredményeinek intelligens felhasználása milyen előnyöket jelent az ipar igényeinek kiszolgálása terén. A kompakt, ventilátor nélküli ipari PC-k iránti növekvő igénynek mindeddig csak a középkategóriás eszközök feleltek meg. A Beckhoff Intel® Core i processzorokkal szerelt CC65xx termékcsaládja megfelelő megoldást kínált ilyen célokra, de ezek az ipari PC-k a hűtőbordás hűtés miatt viszonylag nagy méretűek voltak. Ezen a téren kivételesen kis helyigényű alternatívát jelent a C6025 típusú, ultrakompakt ipari PC, amely az Intel® Core i U processzor energiahatékonyságával rendelkezik, ugyanakkor korszerű, teljesen passzív hűtése képes leadni a nagy processzorteljesítményből fakadó hőt.

További információk: www.beckhoff.hu

The post Finomabban skálázható többmagos processzorok appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Az ABB 30 millió dollárból létesít elektromos járműtöltőket gyártó üzemet https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/08/abb-elektromos-jrmutolto-gyar/ Sat, 08 Aug 2020 14:15:48 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11144 Az ABB megkezdte az olaszországi San Giovanni Valdarnóba tervezett, új, elektromos járművek töltési infrastruktúrájára szakosodott létesítményének építését, amely globális kompetenciaközpontként és gyártóüzemként működik majd. A 16 000 négyzetméter alapterületű üzemet várhatóan 2021 végére helyezik üzembe. A 30 millió dolláros költségvetésből épülő új létesítmény ismét bizonyítja az e-mobilitási megoldások terén globális piacvezető ABB kitartó elkötelezettségét az innováció […]

The post Az ABB 30 millió dollárból létesít elektromos járműtöltőket gyártó üzemet appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Az ABB megkezdte az olaszországi San Giovanni Valdarnóba tervezett, új, elektromos járművek töltési infrastruktúrájára szakosodott létesítményének építését, amely globális kompetenciaközpontként és gyártóüzemként működik majd.

A 16 000 négyzetméter alapterületű üzemet várhatóan 2021 végére helyezik üzembe.

A 30 millió dolláros költségvetésből épülő új létesítmény ismét bizonyítja az e-mobilitási megoldások terén globális piacvezető ABB kitartó elkötelezettségét az innováció ösztönzése mellett e gyorsan növekvő szektorban. A mostani projektet megelőzően az ABB egy 10 millió dolláros befektetés keretében a hollandiai Heerjeslaanban, a TU Delft Campus területén egy új, teljesen fenntartható globális e-mobilitási és kutatás-fejlesztési központot épített, amelyet a tervek szerint ez év második felében helyeznek üzembe.

Az új üzem az ABB elektromos járművek egyenáramú (DC) akkumulátortöltőinek teljes skáláját gyártja majd, így a termékkínálatában az otthoni töltőrendszerek mellett a közterületen telepítendő és a városi tömegközlekedés céljait szolgáló töltőrendszerek is megtalálhatók lesznek. A gyártóüzem elősegíti majd az ABB növekedését és innovatív tevékenységét is az e-mobilitási szektorban.

Giampiero Frisio, az ABB Smart Power Division részlegének vezetője így kommentálta a beruházást:

„A mai nap fontos mérföldkőnek számít az e-mobilitási ágazat számára. Az ABB, amely már több mint egy évtizede a haladás motorja az ágazatban, ezzel az új, csúcstechnológiai színvonalú üzemmel jelentősen hozzájárul a globális törekvésekhez a kibocsátásmentes e-mobilitás további fejlesztésére.”   

Az új létesítményt az ABB AbilityTM digitális megoldások integrálása jellemzi majd. Ezek a digitális megoldások minden egyes termék gyártása során teljes körű felügyeletet és a gyártási folyamatok optimalizálását biztosítják, valamint az automatizált raktárkezelési rendszerek kapcsolatát a gyár különböző részlegeivel. A nyomtatott áramköri lapokat összeszerelő automatizált berendezéseket, a monitoring- és tesztelő rendszereket összekapcsolják a gyár informatikai rendszerével.

A K+F tevékenységek egy 3200 négyzetméter alapterületű, kifejezetten a fejlesztéseket és a prototípusok kialakítását szolgáló területen zajlanak majd.   A K+F részleg innovatív megoldások bevezetésére, új szoftverekre és termékéletciklus-kezelési eszközökre fókuszál majd, hogy a K+F tevékenységeket teljes körűen beillessze a belső gyártási tevékenységekbe és a külső elektronikai gyártási szolgáltatásokba is.

Ezzel párhuzamosan a megújuló energiaforrások, köztük a tetőre telepített napelemek és az optimalizált hűtő-fűtő rendszer integrálása, az alkalmazottak számara biztosított elektromos járművekből álló flotta, valamint a logisztikai, a kereskedelmi és a szervizteamek segítenek csökkenteni az üzem környezetre gyakorolt hatását.

Frank Muehlon, az ABB E-mobility Infrastructure Solutions globális üzleti részlegének vezetője így nyilatkozott:

„Mivel világszerte továbbra is növekszik a kereslet a fenntartható közlekedési megoldások iránt, ez a gyártóüzem biztosítja majd, hogy az ABB képes legyen kielégíteni a keresletet, és továbbra is a teljes körű e-mobilitási megoldások meghatározó szállítója maradjon.”  

Az ABB egyedülálló szakmai tapasztalattal rendelkezik a fenntartható közlekedési megoldások fejlesztésében. Az ABB, amely egy évtizede lépett be az elektromos járművek töltőrendszereinek piacára, mára több mint 14 000 DC villámtöltőt értékesített a világ több mint 80 országában, és a fenntartható közlekedési megoldások nemzetközi elterjesztésében szerzett érdemeiért nemrég átvehette a Global E-mobility Leader 2019 díjat is.

Az ABB nemrég jelentette be, hogy töltési technológiát szállít a világ első, teljesen elektromos hajtású autók számára rendezett ABB FIA Formula-E világbajnokságban résztvevő harmadik generációs versenyautókhoz.

További információk: http://new.abb.com/hu

The post Az ABB 30 millió dollárból létesít elektromos járműtöltőket gyártó üzemet appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Megoldás a roncsolásmentes vizsgálatokra https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/05/zeiss-roncsolasmentes-vizsgalat-ipari-komputertomograf/ Wed, 05 Aug 2020 06:54:54 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11134 A Carl Zeiss Ipari Méréstechnika piacvezető a CNC számítógép-vezérlésű koordináta-mérőgépek, valamint a mérőszobában és a gyártásban alkalmazott többdimenziós méréstechnikai megoldások területén. A kínálathoz tartozik a hagyományos portálmérőgépek, a vízszintes-karos és a gyártósorba integrálható mérőgépek széles skálája. Valamennyi idetartozó egység úgy, mint a vezérlők, a szoftverek, a mérőrendszerek és szenzorok is házon belül kerülnek fejlesztésre és […]

The post Megoldás a roncsolásmentes vizsgálatokra appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
A Carl Zeiss Ipari Méréstechnika piacvezető a CNC számítógép-vezérlésű koordináta-mérőgépek, valamint a mérőszobában és a gyártásban alkalmazott többdimenziós méréstechnikai megoldások területén. A kínálathoz tartozik a hagyományos portálmérőgépek, a vízszintes-karos és a gyártósorba integrálható mérőgépek széles skálája. Valamennyi idetartozó egység úgy, mint a vezérlők, a szoftverek, a mérőrendszerek és szenzorok is házon belül kerülnek fejlesztésre és gyártásra. A közelmúlt új fejlesztései, megoldásai közé tartoznak az ipari minőségbiztosításhoz használt komputertomográf- és röntgen rendszerek.

Komputertomográfia (CT) és az Ipar 4.0

Az ipar 4.0 az ipari gyártásmód azon alapvető változására utal, amikor jelentősen több adat gyűjtése, összekötése és kielemzése együttesen történik. Ennek a fejlődésnek egyik vezető motorja a komputertomográfia.

Ezzel a technológiával nyert adatok hatalmas mennyiségű információt szolgáltatnak. A ZEISS CT gépei rekordidő alatt adnak ki háromdimenziós adatmodellt a teljes alkatrészről. Ez számos kiértékelésre használható, amely egyéb esetben csak összetett és hosszas mérési vizsgálat után lenne megoldható. A CT-s adatok más minőségi és gyártási adattal történő összekötése az egész folyamatláncot tekintve további fejlesztési lehetőségeket kínál.

A ZEISS ipari komputertomográf-rendszereivel az alkatrész számos jellemzője vizsgálhatóvá válik akár egyetlen szkennelés után. A precíz tervezés, a szabványos megfelelőségi vizsgálat és az összetett kalibrálási folyamat biztosítja a rendszer visszavezethetőségét.

 ZEISS Metrotom 1500A működési elv

A ZEISS ipari komputertomográf megoldásai közül a budaörsi telephelyen egy ZEISS METROTOM áll rendelkezésre. „A mérőgépben található egy sugárforrás, a röntgen cső.” – mutatja be a rendszer működését annak hazai szakértője, Huszár Levente senior alkalmazástechnikai mérnök. „A sugárzás áthalad a vizsgálandó tárgyon, miközben annak egy része a tárgyban elnyelődik. A kilépő sugárzást egy felfogó ernyővel tudjuk regisztrálni, így lényegében egy 2D-s képet kapunk. A vizsgált tárgy mérés közben megforgatható egy körasztalon és az így kapott körülbelül. 2000 darab 2D-s képből mérőgépünk egy 3D pontfelhőt készít. A végeredmény egy több milliárd voxelt (volume + pixel) tartalmazó pontfelhő, amelyen tudunk mérni geometriát, falvastagságot, névleges-aktuális színtérképet, aktuális-aktuális színtérképet, valamint porozitás vizsgálatot, tehát roncsolás mentes anyagvizsgálat is lehetséges. De olyan alkatrészeket is meg tudunk így vizsgálni, amelyeket a hagyományos tapintásos eljárással nem tudnánk, mert deformálódna az alkatrész, vagy éppen parányi elemeket kellene rajta mérni.”

A ZEISS METROTOM főként műanyag alkatrészek vizsgálatára használható, de alumínium és acél alkatrészek mérése is lehetséges. Fémek esetében korlátozó tényező lehet az átvilágítandó falvastagság, ezért ilyenkor a vizsgálatra egyedi elbírálás után kerül sor. A fentieken túl lehetőség van összetett, vagyis több, különféle sűrűségű anyagot tartalmazó alkatrészek mérésére is.

Felhasználási területek

A komputertomográfia számos iparágnak jelenthet megoldást. Alkalmas többek között orvostechnikai eszközök, műanyagipari termékek mérésére, de kiválóan alkalmazható a könnyűfém öntésben és megmunkálásban, az autóiparban, illetve az élelmiszeripar egyes területein is. „Ugyanakkor több olyan felhasználási terület létezik, amelyekről még mi sem tudunk és meglepetésként ér minket, amikor beérkezik egy-egy ilyen megkeresés.” számol be tapasztalatairól Huszár Levente. „Idén januárban például az ELTE kutatói számára egy hazánkban ritka rágcsáló, a csíkos szöcskeegér preparált koponyáit mértem. Az így kapott pontfelhőn a kutatók számára lehetőség nyílt, hogy roncsolás mentesen vizsgálják annak geometriáját, fogait. Emellett Ausztriában az egyik vevőnk kávékapszulák ellenőrzésére használja ezt a technológiát.”

Előnyök

A ZEISS METROTOM legfőbb előnye, hogy egyszerre több termék is mérhető, akár különböző típusok is, a lényeg, hogy sűrűségük hasonló legyen. Sok esetben a taktilis mérésekhez szükséges idő töredéke alatt elvégezhetők a vizsgálatok. Míg a hagyományos méréstechnológiával a rejtett részleteket csak az alkatrész időigényes roncsolása után lehet ellenőrizni, a komputertomográfiával roncsolásmentes vizsgálatot lehet elvégezni.

A készülék szoftvere egyszerűen, intuitív módon kezelhető. A ZEISS METROTOM OS szoftveréről szóló rövid tréning elvégzését követően az operátor el tudja végezni az alkatrészek tomográfiai vizsgálatát. A GOM CT vagy a ZEISS CALYPSO szoftverek segítségével kiértékelheti a CT adatait, a ZEISS PiWeb szoftver pedig gyorsan összefűzi azokat egy mérési jegyzőkönyvbe.

CT vagy röntgen?

A CT mellett a röntgentechnológia terén a ZEISS 2018 óta tovább szélesítette palettáját, azzal, hogy a Bosello High Technology olasz ipari röntgen megoldásokat gyártó cégben többségi tulajdont szerzett. A CT-s mérés során eredményünk egy pontfelhő lesz, amelyen mérhetünk, vagyis számértéket kapunk. Az ipari röntgen esetében egy darab 2D-s kép lesz az eredmény, ezt egy referencia képpel tudjuk összevetni. Itt nincs számérték, azaz például egy átmérő valós értékét nem tudjuk megmondani, viszont jól látható, ha az anyagban légzárvány vagy repedés van. A röntgen technológia egyik nagy előnye a rövid mérési idő, így akár néhány másodperces ciklusidővel vizsgálhatjuk alkatrészeinket. Lehetőség van a röntgen berendezések gyártósorba történő integrálására is, melynek eredményeképpen a gyártásból származó hibák gyorsan kiszűrhetővé válnak.

Komputertomográfiás és röntgen mérési lehetőségek

Budaörsön a Carl Zeiss Industrielle Messtechnik Austria GmbH Magyarországi Fióktelepénél lehetőség van komputertomográfiával és röntgennel végzett bérmérésre egyaránt, melyek ideális megoldást nyújtanak az alkatrészek vizsgálatára és mérésére. A cég e szolgáltatás terén hosszú múltra tekint vissza, így nagy tapasztalattal rendelkezik az adatgyűjtésben és -elemzésben is. Komputertomográf és röntgen rendszereik mindig a legkorszerűbbek, hardver és szoftver esetén egyaránt.

A technológiáról bővebben az alábbi linken kaphat információt.

The post Megoldás a roncsolásmentes vizsgálatokra appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
SF₆-mentes Eaton kapcsolóberendezések a fenntarthatóságért https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/04/sf%e2%82%86-mentes-eaton-kapcsoloberendezesek/ Tue, 04 Aug 2020 21:44:34 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11128 Az elkövetkezendő években az Eaton több ezer SF₆-mentes kapcsolóberendezést szállít a holland Stedin áramszolgáltatónak. Az SF₆ (kén-hexafluorid) egyike a legerősebb üvegházhatású gázoknak, mégis a mai napig számos helyen használják kapcsolóberendezések szigetelőgázaként. A Stedin összeállította a villamosenergia hálózat következő években megvalósítandó bővítési tervét. A tervek egyik legfontosabb tényezője az volt, hogy megtalálják azt a partnert, aki […]

The post SF₆-mentes Eaton kapcsolóberendezések a fenntarthatóságért appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Az elkövetkezendő években az Eaton több ezer SF₆-mentes kapcsolóberendezést szállít a holland Stedin áramszolgáltatónak.

Az SF₆ (kén-hexafluorid) egyike a legerősebb üvegházhatású gázoknak, mégis a mai napig számos helyen használják kapcsolóberendezések szigetelőgázaként. A Stedin összeállította a villamosenergia hálózat következő években megvalósítandó bővítési tervét. A tervek egyik legfontosabb tényezője az volt, hogy megtalálják azt a partnert, aki a lehető legnagyobb mértékig környezetbarát megoldást tudja nyújtani. Az Eaton SF₆-mentes berendezései segítségével a Stedin éves szinten átlagosan 1950 kg-mal csökkenti SF₆ gáz felhasználását.

Az Európai Bizottság pár évvel ezelőtt szinte minden ágazatban betiltotta az SF₆ gáz használatát. A tilalom alól azonban kivételt képez a villamossági ágazat, amelyben továbbra is gyakran alkalmaznak SF₆ gázt a kapcsolóberendezések szigeteléseként. A gáz biztosítja a kapcsolás során esetlegesen fellépő ívek gyors kioltását is. Ebből a szempontból az SF₆ gáz valóban nagyon hatékony. Van azonban egy ennél sokkal jelentősebb hátránya. Az SF₆ gáz környezeti hatása a CO₂ 23500-szorosa. Az SF₆ gázkibocsátás 6,73 millió tonna CO₂nek felel meg, ami azzal egyenértékű, mintha egy év alatt plusz 1,3 millió autó járná az utakat.  Az SF₆ gáz ezért rendkívül káros. A kapcsolóberendezések életciklusa során az SF₆ gáz egy része elkerülhetetlenül a környezetbe szivárog. Valamennyi SF₆ gáz már a kapcsolóberendezések gyártása során is a légkörbe kerül. Az Európai Bizottság 2020-ban felülvizsgálja az SF₆gáz használatát a villamossági ágazatban, és a felülvizsgálat eredményeképp elképzelhető, hogy teljes körűen betiltják ezt az üvegházhatású gázt. A gázzal szigetelt kapcsolóberendezések piaca 2022-ig várhatóan évente 8% -kal fog növekedni, ami tovább növeli az SF₆ gáz felhasználását.

Az Eaton teljesen meg akarja szüntetni az SF₆gáz felhasználását, ezért kifejlesztette a Xiria kapcsolóberendezést. A Xiria szigetelésére SF₆ gáz helyett száraz levegőt használnak, és a kapcsolás vákuum megszakítóval történik. A Xiria több mint 10 000 kapcsolásra alkalmas, így különösen olyan alkalmazásokban érdemes használni, amelyekben naponta többször kell működtetni a kapcsolót, például a szélerőmű-parkokban és a megújuló energiát előállító napenergia-parkokban. A Xiria megbízható SF₆-mentes alternatívát kínál az olyan energia szolgáltatók számára, mint amilyen a holland Stedin.

Tavaly a Stedin 24 kV-os hálózaton alkalmazható  kapcsolóberendezésekre indított beszerzési eljárást. A cég választása az Eatonre esett. Az Eaton 60 éve vezető szerepet tölt be az iparágban a vákuum és légszigetelésű kapcsolóberendezések fejlesztésében illetve gyártásában, és 2020-ban ünnepli az egymilliomodik leszállított légszigetelésű kapcsolóberendezését.  A Stedin négy évre kötött szerződést az Eatonnel, további négyéves szerződéshosszabbítási opcióval. Az Eaton Xiria kapcsolóberendezéseket szállít a Stedin elosztóhálózatai számára. Ezeket a kapcsolóberendezéseket középfeszültségű hálózatokban fogják használni. A szerződés évente 500–800 kapcsolóberendezésre vonatkozik. Ez a Stedin által éves szinten igényelt középfeszültségű kapcsolóberendezések körülbelül 90 százaléka. 2019-ben a Stedin megvásárolta első SF₆-mentes kapcsolóberendezését nagyfeszültségű hálózatokhoz. Ezt a GE által gyártott berendezést a middelharnisi 50 kilovoltos elosztóállomáson telepítették. A Stedin idén tavasszal kezdte el használni a rendszert. Az 50 kilovoltos, SF₆-mentes kapcsolóberendezés az első Hollandiában.

„A Xiria berendezések 2002-ben kerültek piacra a biztonsági és környezetvédelmi problémák kezelésére szolgáló megoldásként, melyek az Eaton által kifejlesztett vákuumtechnológiát alkalmazzák. Jóval megelőztük korunkat.”- mondja Frits Besseling, az Eaton Electrical Services and Systems értékesítési és üzletfejlesztési vezetője. “Tudjuk, milyen fontos a környezetvédelem kérdése az ügyfeleink számára. Az egyre nagyobb energiaigény miatt egyre növekvő villamosenergia-hálózatok szolgáltatói egyre inkább törekednek a hálózatuk fenntartható eszközökkel történő bővítésére.”

David Peters, a Stedin műszaki igazgatója: „Mi a Stedinnél úgy gondoljuk, hogy a tevékenységünkben a fenntarthatóság a legfontosabb. Ahol csak lehetséges, csökkentjük az SF₆ gáz használatának arányát a kapcsolóberendezéseinkben. Azonban kevés számú alternatíva áll rendelkezésre, melyek rendszerint jóval drágábbak is. Ez súlyos dilemma elé állítja a hálózatüzemeltetőket, akik ugyan készek befektetni, de oda kell figyelniük a költségekre is.” Ráadásul olyan alternatívákra van szükség, amelyek megbízhatóak és biztonságosak. Az Eaton kapcsolóberendezéseit azért választottuk, hogy megmutassuk, a jövőt csak SF₆-mentes berendezésekkel tudjuk elképzelni.”

Ha többet szeretne megtudni az Eaton minőségi energiaelosztási és áramellátási megoldásairól, kérjük látogasson el a www.eaton.hu weboldalra. A legfrissebb hírekért látogasson meg minket a Twitter-en a @ETN_EMEA címen, vagy keresse fel az Eaton LinkedIn cégoldalát.

The post SF₆-mentes Eaton kapcsolóberendezések a fenntarthatóságért appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Háromezer műholddal pakolja tele az űrt az Amazon https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/04/amazon-muhold-ur/ Tue, 04 Aug 2020 21:35:25 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11125 Az amerikai szövetségi távközlési hatóság (US Federal Communications Commission, FCC) engedélyezte az Amazon-nak, hogy több mint 3000 internetszolgáltatást nyújtó műholdat állítson föld körüli pályára. Az egész pontosan 3236 műholdat üzemeltető és körülbelül 10 milliárd dollárba kerülő Kuiper Satellite Constellation projekt az internetes sötét foltok megszüntetését célozza az Egyesült Államokban. A műholdakat alacsony, a földfelszíntől 590-630 […]

The post Háromezer műholddal pakolja tele az űrt az Amazon appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Az amerikai szövetségi távközlési hatóság (US Federal Communications Commission, FCC) engedélyezte az Amazon-nak, hogy több mint 3000 internetszolgáltatást nyújtó műholdat állítson föld körüli pályára.

Az egész pontosan 3236 műholdat üzemeltető és körülbelül 10 milliárd dollárba kerülő Kuiper Satellite Constellation projekt az internetes sötét foltok megszüntetését célozza az Egyesült Államokban.

A műholdakat alacsony, a földfelszíntől 590-630 kilométeres távolságra lévő pályán helyezik el. Az űr-föld irányú kommunikáció 17,7-18,6 GHz-es vagy 18,8-20,2 GHz-es, a föld-űr irányú kommunikáció pedig 27,5-30,0 GHz-es frekvencián történik majd.

A projekt megvalósítása nem megy egyik napról a másikra: az FCC hat évet adott az Amazonnak a műholdak első felének pályára állítására, további kilencet pedig a többi műhold fellövésére. A szolgáltatást az első öt csoport pályára állását követően aktiválják, ennek időpontja egyelőre nem ismert.

The post Háromezer műholddal pakolja tele az űrt az Amazon appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Lízing – a költséghatékony megoldás robotok telepítésére https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/04/lizing-megoldas-robot/ Tue, 04 Aug 2020 21:29:17 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11119 Jesper Sonne Thimsen, a Mobile Industrial Robots Közép- és Kelet-európai régiójának értékesítési igazgatója A jelenlegi gazdasági helyzetben a vállalatoknak nagy figyelmet kell fordítaniuk folyamataik hatékonyságára. A belső logisztika és a szállítási folyamatok automatizálása – melynek egyik leginnovatívabb megoldása az autonóm mobil robotok (AMR-ek) alkalmazása – döntő hatással lehet egy vállalat sikerére. A robotizálásra és az […]

The post Lízing – a költséghatékony megoldás robotok telepítésére appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Jesper Sonne Thimsen, a Mobile Industrial Robots Közép- és Kelet-európai régiójának értékesítési igazgatója

A jelenlegi gazdasági helyzetben a vállalatoknak nagy figyelmet kell fordítaniuk folyamataik hatékonyságára. A belső logisztika és a szállítási folyamatok automatizálása – melynek egyik leginnovatívabb megoldása az autonóm mobil robotok (AMR-ek) alkalmazása – döntő hatással lehet egy vállalat sikerére.

A robotizálásra és az új technológiák, mint például az autonóm mobil robotok (AMR-ek) telepítésére sokan komoly befektetésként tekintenek, azonban mindezt lízing segítségével költséghatékony módon is meg lehet valósítani. Egyre több vállalat ismeri fel, hogy a belső logisztika automatizálása nem csak egy technológiai fejlesztés, hanem a versenyképesség fokozásának és a stratégiai előny megszerzésének egy fontos eszköze.

Kézzel fogható előnyök

Az autonóm mobil robotok telepítésével együtt jár a nagyobb hatékonyság és a megnövekedett biztonság, ami kimondottan igaz azokon a területeken, ahol az emberek és a robotok egymás közvetlen közelében dolgoznak. Továbbá azzal, hogy az AMR-ek elvégzik az anyagok és termékek, a gyárterület különböző állomásai között történő szállítását, az alkalmazottak ideje felszabadul, amit így értékesebb feladatokra fordíthatnak, például több tételnyi végterméket állíthatnak össze, vagy a minőségellenőrzésre koncentrálhatnak. Az AMR-ek gyors és egyszerű integrációja lehetővé teszi a hatékonyság szinte azonnali fellendítését. Emellett az alacsony kezdeti költségnek és a folyamatok gyors optimalizálásának köszönhetően rendkívül gyorsan meg is térül a befektetés.

A robotlízing már valósággá vált

A legújabb opció még alacsonyabbra helyezi az autonóm mobil robotokba való befektetés pénzügyi küszöbét és még nagyobb rugalmasságot nyújt a vállalatok számára. Ez az autonóm mobil robotok telepítésére szolgáló modell az olyan vállalkozások számára is elhozza az automatizációt, amelyek különben nem engedhetnék meg maguknak, hogy befektessenek ebbe a technológiába. A vásárlók csökkenthetik a robotok telepítésével járó kockázatokat, mivel ebben a felállásban a forgalmazók nem a robotot, hanem azok használatát és a nekik köszönhető eredményeket árusítják.

Az autonóm mobil robotok piacvezetője, a Mobile Industrual Robots (MiR) 2019-ben indította pénzügyi megoldását, a MiR Finance szolgáltatást. Lízingrendszerüknek köszönhetően a vállalatoknak nem kell megvásárolniuk a MiR robotokat, hanem mindössze óránkénti 3,58 euróért egyszerűen kibérelhetik azokat.

Egy általuk végzett piackutatás szerint, a négy iparágat (autóipar, elektronikai gyártás, 3PL és FMCG) képviselő válaszadók 88%-a szerint a befektetés megtérülése körüli aggodalmak lassítják az automatizálás elterjedését. A MiR költséghatékony mobil robotjai ezzel szemben gyors, gyakran kevesebb, mint egy éven belüli megtérülést kínálnak. Amennyiben egy vállalat szeretné azonnal megtéríteni a befektetését, illetve alacsony vagy akár nem létező kezdeti költségekkel szeretne AMR-eket üzembe helyezni, akkor itt a lehetőség, hogy a MiR Finance segítségével lízingeljen MiR robotokat.

The post Lízing – a költséghatékony megoldás robotok telepítésére appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Jön az Extreme E – Jövőre az EuroSporton látható az elektromos off-road verseny https://www.muszaki-magazin.hu/2020/08/04/extreme-e-eurosport-elektromos/ Tue, 04 Aug 2020 20:54:09 +0000 https://www.muszaki-magazin.hu/?p=11116 Az Extreme E és a Discovery sugárzási és streaming megállapodása értelmében 2021-től Európában – így Magyarországon – és Észak-Amerikában a motorsport-rajongók milliói láthatják élőben és on-demand az elektromos meghajtású terepjárók versenyét. A hároméves megállapodás révén az Extreme E-t több mint ötven európai piacon a Discovery vezető multisport-márkája, az Eurosport közvetíti, az észak-amerikai nézők pedig az autós tartalmak […]

The post Jön az Extreme E – Jövőre az EuroSporton látható az elektromos off-road verseny appeared first on Műszaki Magazin.

]]>
Az Extreme E és a Discovery sugárzási és streaming megállapodása értelmében 2021-től Európában – így Magyarországon – és Észak-Amerikában a motorsport-rajongók milliói láthatják élőben és on-demand az elektromos meghajtású terepjárók versenyét.

A hároméves megállapodás révén az Extreme E-t több mint ötven európai piacon a Discovery vezető multisport-márkája, az Eurosport közvetíti, az észak-amerikai nézők pedig az autós tartalmak első számú hálózatában, a teljes egészében a gépjárműveknek szentelt előfizetéses streaming szolgáltatáson, a MotorTrenden keresztül követhetik a versenyt. A műsorsorozat élő versenyeit, összefoglaló show-it és on-demand tartalmait a nézők bárhol és bármikor megnézhetik, a legjobb motorsport-szakértők kommentárjával, az adott ország nyelvén.

Az Extreme E 2021 elején indul, öt nehéz és távoli helyszínen rendezett versennyel. A sarkvidéket, a sivatagot, az esőerdőket, a gleccsereket és a partvidéki területeket mind negatívan befolyásolja az éghajlatváltozás és az emberi beavatkozás. Az egyedi versenysorozat célja az is, hogy a világszínvonalú, fenntartható motorsporton keresztül hívja fel a figyelmet ezekre a kérdésekre. Mindez arra ösztönzi a nézőket, hogy gondolják végig azt is, ők milyen hatással vannak saját környezetükre.

„A magyar nézők különösen kedvelik a technikai és motorsportokat, így ezek a programok az Eurosporton is rendkívül népszerűek. Büszkék vagyunk arra, hogy mi közvetíthettük a rajongóknak Michelisz Norbi 2019-es túraautó-világkupa győzelmét – mondta Szabó Gábor, az Eurosport magyarországi csapatának vezetője. –  Az Eurosporton már hagyománya van a fenntartható, innovatív motorsport-események közvetítésének. Örülünk, hogy a Formula E és az Eurosport Events által üzemeltetett PURE ETCR után az Extreme E-t is mi mutathatjuk meg a magyar nézőknek.”

„Fantasztikus hír, hogy a Discovery csatlakozott partnereink bővülő listájához. Kiterjedt csatornaportfoliója és a fogyasztókat közvetlenül elérő platformjai révén a Discovery márkái az egész világon láthatóak. Segítségükkel az Extreme E valóban globális közönséghez juthat el – mondta Ali Russell, az Extreme marketingigazgatója. – Az ügyeket a középpontba állító sportágként partnereink létfontosságúak számunkra a fenntarthatóság, a zöld technológia és az innováció üzeneteinek közvetítésében.”

„Az Extreme E a jövő produkciója, virtuális és kibővített valósággal, 3D-vel, egyedi adatmegjelenítésekkel, új kameraállásokkal, játékosítással, a rajongók bevonásával, drónokkal. Olyan verseny, ahol a gaming és a valóság a föld legszélsőségesebb pontjain találkozik egymással”

– tette hozzá  Ali Russell.

The post Jön az Extreme E – Jövőre az EuroSporton látható az elektromos off-road verseny appeared first on Műszaki Magazin.

]]>