Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Az ABB bemutatja a YuMi robotcsalád legújabb tagját

YuMi®, a világ első valóban együttműködő kétkarú robotjának sikerét követően az ABB már a hivatalos megjelenés előtt bemutatja egykarú együttműködő robotját, amely kivételes ipari képességei mellett sokkal kisebb helyigénnyel is rendelkezik.

Az ABB a 2017-ben, Tokióban megrendezett “iREX 2017” Nemzetközi Robotikai Kiállításon mutatja be legújabb együttműködő robotját, ezúttal az egykarú változatot. Mint azt a nevük is jelzi, az együttműködő robotokat arra tervezik, hogy az üzemekben az emberekkel együtt dolgozva növeljék a termelékenységet, és támogassák az átállást az egyedi igényekre szabott termékek tömegtermelésére. A robot hivatalosan 2018-ban kerül kereskedelmi forgalomba.

YuMihoz, a kisméretű alkatrészek szerelésére kifejlesztett, a piacra 2015-ben bevezetett robothoz hasonlóan, az új robot hasznos terhelése is 500 gramm, és kompakt kialakításának köszönhetően könnyen integrálható már meglévő szerelősorokba, így segítségével növelhető a termelékenység. Az új robot szintén alkalmas lesz „lead-through” programozásra, ami feleslegessé teszi az üzemeltetők speciális képzését.

„YuMi sikere messze túlszárnyalta a várakozásainkat. Eredetileg kisméretű alkatrészek összeszerelésére terveztük, de rendkívül sokoldalúnak bizonyult: ki tudja rakni a Rubik-kockát, tud szusit készíteni, képes ajándékokat csomagolni, de akár zenekart is tud vezényelni.  YuMi óriási sikerét látva arra számítunk, hogy az új, egykarú robot is hasonlóan kedvező fogadtatásra talál a piacon, különös tekintettel arra, hogy kifejezetten vevőink kérésére fejlesztettük ki” – nyilatkozta Sami Atiya, az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás divíziójának vezetője.

„Folytatjuk az együttműködő robotok portfóliójának kiépítését” – mondta Per Vegard Nerseth, az ABB Robotics ügyvezető igazgatója. „A legújabb robot régen várt tagja a „jövő gyárát” szolgáló termékek családjának, amellyel ügyfeleink üzleti növekedést érhetnek el, hogy sikeresek legyenek abban a korban is, amit az egyedi igények szerint kialakított termékek tömegtermelése jellemez.  Az új robot képességeinek és az ABB AbilityTM platformunk digitális megoldásainak kombinálásával ügyfeleink az üzemeikben a hatékonyságot és a megbízhatóságot a következő szintre emelhetik.”

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) innovatív technológiák vezető fejlesztője és szállítója az energetikai termékek, a robotika és hajtások, az ipari automatizálás és az energetikai hálózatok terén. Termékeit világszerte a közüzemi energiaszektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastrukturális szektorban működő vevőinek kínálja.  Az innováció terén több mint 125 éves múlttal rendelkező ABB napjainkban az ipari digitalizálás jövőjét formálja, meghatározó szerepet játszik az energetika átalakításában és a negyedik ipari forradalomban is.  Az ABB több mint 100 országban működik, és 136 000 főt alkalmaz.  www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Hirdetés

További cikkek a témában