Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

A Teradyne felvásárolja a MiR-t, az együttműködő mobil ipari robotok piacvezetőjét

A Teradyne, Inc. és a Mobile Industrial Robots (MiR) részvényesei bejelentették a privát tulajdonban lévő MiR felvásárlását, 121 millió euróért (148 millió dollár). Az összeg további 101 millió euróval (124 millió dollár) emelkedhet bizonyos kitűzött célok 2020-ig történő teljesítése esetén.

A MiR az együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) vezető beszállítója ipari alkalmazások számára. Az AMR piac a professzionális robotikai szolgáltatóipar megközelítőleg 1,1 milliárd dolláros, „logisztikai rendszerek” szegmensének feltörekvő kategóriájába tartozik, és várhatóan gyors növekedésre fog szert tenni az elkövetkező évek során.

„Nagyon örülünk annak, hogy a MiR csatlakozott a Teradyne egyre szélesedő, fejlett és intelligens automatizációs termékeket magába foglaló portfóliójához.” – mondta Mark Jagiela, a cég vezérigazgatója. „A MiR az egyelőre még a fejlődési stádiumban lévő, de gyorsan növekvő együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) piacának éllovasa.  Csakúgy, mint a Universal Robots együttműködő robotjai, a MiR együttműködő AMR-jei lehetőséget adnak nagy- és kisvállalkozásoknak egyaránt, hogy fokozatosan automatizálják tevékenységeiket, speciális személyzet, vagy a létező munkaterület megváltoztatása nélkül. Ez a tény, a gyors megtérüléssel együtt, egy teljesen úgy automatizációs piacot nyit meg. A Universal Robots-al már jól bejáratott utat követve, a cég globális lehetőségeinek segítségével tervezzük növelni a MiR lefedettségét.”

A MiR 2017-ben nyereséges volt 12 millió dolláros éves bevételével, ami több mint a triplája a 2016-os bevételnek. 2018 első negyedévében 5 millió dollárért értékesítettek.

„A Teradyne-hez való csatlakozás lehetőséget ad arra, hogy növeljük tervezési és fejlesztési beruházásainkat annak érdekében, hogy még nagyobb értéket tudjunk nyújtani vásárlóinknak, valamint tovább erősítsük piacvezető pozíciónkat az ipari autonóm mobil robotok területén.” – mondta Thomas Visti, a MiR vezérigazgatója. A Teradyne globális lefedettsége, világszínvonalú tervezési és támogató képessége, erős pénzügyi helyzete, és ezen erősségek felhasználásának bizonyított modellje segíteni fog nekünk új és izgalmas piacokon növekedni világszerte.”

„Számomra az elsőszámú cél az, hogy a mobil robotjainkat az egész világ megismerje.” – mondta Niels Jul Jacobsen, a MiR stratégiai igazgatója és alapítója. „Most, hogy a Teradyne lett a tulajdonosunk, erős támogatást fogunk kapni ahhoz, hogy biztosítsuk a MiR folyamatos növekedését a globális piacon.”

A felek az akvizícióról és a Teradyne 2018 első negyedéves eredményeiről 2018. április 25.-én, 14 órakor tartanak egy élő közvetítést, amely az investors.teradyne.com/events-presentations érhető el. A közvetítés felvétele megtekinthető lesz a Teradyne weboldalán: www.teradyne.com.

A MiR-ről

A Mobile Industrial Robots (MiR) az ipar legfejlettebb együttműködő és biztonságos, autonóm, mobil robotjait fejleszti és forgalmazza, amelyek segítségével a gyártók egyszerűen és költséghatékonyan tudják menedzselni belső logisztikai folyamataikat, felszabadítva a munkavállalókat a magasabb értéket képviselő feladatok érdekében. Több száz közép és nagy multinacionális gyártóvállalat alkalmazza a MiR innovatív robotjait. A MiR által rendkívül gyorsan kiépített globális terjesztési hálózat jelenleg több mint 40 országra terjed ki. Regionális irodákkal rendelkeznek New York-ban, San Diego-ban, Szingapúrban, Dortmundban, Barcelonában és Sanghajban. 2013-as alapítása óta a MiR gyorsan növekszik, 2015 és 2016 között ötszörösére, 2016 és 2017 között pedig háromszorosára növekedett a bevételük. Az elkövetkező években az értékesítés várhatóan továbbra is gyorsan fog növekedni, ahogyan újabb és újabb felhasználók ismerik fel a MiR felhasználóbarát, együttműködő autonóm mobil robotjainak értékét. További információért látogasson el a www.mobile-industrial-robots.com weboldalra. 

A Teradyne-ről

A Teradyne (NYSE:TER) az automatikus tesztelő és ipari berendezések vezető beszállítója. A Teradyne Automata Teszt Berendezés (ATE) félvezetők, vezeték nélküli termékek, adattároló és komplex elektronikus rendszerek tesztelését végzi fogyasztók, valamint kommunikációs, ipari és állami ügyfelek számára. Az Ipari Automatizációs termékei részét képezik az együttműködő robotok, melyeket gyártással és könnyűiparral foglalkozó ügyfelek alkalmaznak világszerte a minőség és a gyártási hatékonyság növelésének érdekében. 2017-ben a vállalat bevétele 2,14 milliárd dollár volt, jelenleg kb. 4500 embert alkalmaznak globálisan. További információért látogasson el a www.teradyne.com weboldalra. A Teradyne(R) a cég bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban.

Hirdetés

További cikkek a témában