Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

400 különféle robothoz energiaellátási megoldás

Az igus vadonatúj robotfelszerelés-konfigurátorával néhány kattintással megtalálhatja az ipari robotok számára legbiztonságosabb és legmegfelelőbb tápellátási megoldást.

Az új robotfelszerelés-konfigurátornak köszönhetően néhány kattintással megtalálhatja az ipari robotok számára legbiztonságosabb, testre szabott és legmegfelelőbb energiaellátási megoldást. Az ingyenes online eszköz segítségével a piacon elérhető több mint 400 különféle robottípus közül gyakorlatilag az összeshez az ideális megoldás.

Az ipari robotok nagy teljesítményű, háromdimenziós mozgások elvégzésére képesek. A tápellátó rendszerek megbízható védelmet biztosítanak a kábelek és csövek számára az ilyen, igen dinamikus mozgások során – gyakran három műszakban, sok-sok éven keresztül folyamatos üzemben. A megfelelő védettség azonban csak akkor garantált, ha valamennyi alkatrész pontosan az adott robottípushoz való. A pontosan odaillő alkatrészek kiválogatása időigényes folyamat, emellett igen magas hibaszázalék is társul hozzá. Az igus válasza a problémára: egyedi robotfelszerelés-konfigurátor. Ennek a minden ízében új lehetőségnek köszönhetően könnyen megtalálható a megfelelő rendszer, amelynek alapját az igus triflex R energiatovábbító lánca jelenti. Ez a könnyen beszerelhető és bekábelezhető, többtengelyű energiatovábbító lánc az összes irányban való mozgás során hatékony védelmet nyújt a roboton lévő kábeleknek, ezáltal jelentősen fokozza a rendszer élettartamát.

A megfelelő robotfelszerelések gyors és megbízható kiválasztása mindössze néhány lépésben.

A robotfelszerelés-választó eszközzel a konfigurálás során jelentős mennyiségű idő és pénz takarítható meg. Az igus minden eddiginél könnyebbé teszi az ideális tápellátó rendszer kiválasztását. Az www.igus.hu/quickrobot oldalon ki kell választani a robot gyártóját, majd meg kell határozni a típust, a modellt és a felszerelni kívánt tengelyeket is. A robot és a tápellátó rendszer alkotóelemei ezt követően jól áttekinthető képen jelennek meg. A következő lépésben ki kell választani a visszahúzó rendszert, amelynek feladata, hogy a kábelek és csövek hurkolódását és beakadását megakadályozza és véd a mechanikus igénybevételektől. Ezt követően kerülhet sor a triflex R e-chain típusának és méretének kiválasztására. A rendszerhez opcionálisan további védőelemek és triflex R lánctagok is adhatók. A konfigurátor automatikusan létrehozza a rendszer alkotóelemeinek listáját, amely végül hozzáadható a bevásárlókosárhoz. További kattintásokkal az alkotóelemek CAD-rajzai, valamint a konfiguráció PDF-formátumú részletes ismertetése is megtekinthető.

www.igus.hu

Hirdetés

További cikkek a témában