Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

BME Formula Racing Team – Új autó születik

A BME Formula Racing Team (FRT) a 2019-es évet nagy erőbedobással kezdte.

Január elején megérkeztek az építés alatt álló új autó akkumulátorához szükséges cellák, amiket először leteszteltünk – tudtuk meg a csapattól, akik így folytatták beszámolójukat: a tesztelés első fázisában az akkumulátorral foglalkozó tagjaink oktatáson vettek részt. Az oktatás után kezdődött a tényleges munka, 14 vállalkozó különböző számítógépes szoftverek segítségével segített a folyamat gyors és szakszerű leforgásában. Maga a tesztelés 10 napon keresztül zajlott saját műhelyünkben. A Melasta által elküldött 372 cellából 365 db bizonyult jónak.

A decemberi és a januári hónapok sem maradtak el csapaton belüli workshopok nélkül. Az aerodinamika, illetve az elektronika csoport által szervezett workshopokon kívül kezdetét vette a nyári statikus versenyszámokra való felkészülések időszaka is. Elkezdtünk kidolgozni egy általunk kitalált, fiktív Business Plan-t, valamint a Cost and Manufacturing Event-re szükséges alapokat sikerült lefektetnünk.

Egyes csapattagjaink abba a szerencsés helyzetbe kerültek, hogy két külföldi csapattal is tudtak találkozni. Egyik tagunk a svájci AMZ Racing csapatánál tett látogatást, míg hozzánk a bécsi TUW Racing csapattól érkeztek látogatóba.

Concept Freeze

Még december folyamán csapatunk sikeresen megtartotta az idei szezon Concept Freeze nevezetű eseményét, melyen korábbi FRT-s csapattagoknak mutattuk be, hogyan is állunk jelenleg. Az előadás során a csapatkapitányon kívül valamennyi csoportvezető ismertette az eddig elért eredményeket. A CF-nek köszönhetően számos megválaszolatlan, illetve általunk rejtett kérdésre kaptunk választ. A következő hónapokban két nagyobb feladattal kell szembenéznünk: idei első tagfelvételünk, valamint Design Freeze-ünk megszervezése.

Tagfelvétel

A hónap elején új tagok érkeztek hozzánk, decemberben először adtunk fel álláshirdetést a Facebook segítségével, melynek köszönhetően hat új tagot sikerült felvennünk, akik ugyanúgy, mint az ősszel érkezett hallgatók, részt vesznek a saját, egy hónapos Onboarding nevezetű programunkon. Továbbá, jelenleg is zajlik két tagfelvelvételünk a Fluid Dynamics, valamint az Operative csoportunkba, melyekről az érdeklődők Facebook esemény keretein belül informálódhatnak. A jövőben is szeretnénk folytatni új tagok keresését. Akövetkező hetekben pedig Driverless csoportunkba várunk minden lelkes jelentkezőt.

Design Freeze

Február második felében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendezzük meg Design Freeze-ünket, amelyre korábbi csapattagjainkon kívül támogatóinkat is szeretettel várjuk. Ezen az eseményen bemutatjuk a külső hallgatóság számára a 2019-es végleges modellünket.

Az FRT-ről
A BME Formula Racing Team 2007-ben alakult a Budapesti Műszaki és
Gazdaságtudományi Egyetemen azzal a céllal, hogy megvalósítsa pár fiatal
egyetemista álmát és részt vehessen a Formula Student versenysorozatban,
hagyományt teremtve ezzel nemcsak az egyetemen, hanem Magyarországon is.

Idén egy elektromos versenyautót építünk, amely képes lesz mind az
elektromos, mind pedig az önvezető kategóriában is a maximumot nyújtani.
Ezt egyfajta fel- és leszerelhető driverless csomaggal oldjuk meg, amely
segítségével különböző versenyeken, különböző kategóriákban tudunk
elindulni.

További információ: frt.bme.hu

Hirdetés

További cikkek a témában