Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

Garázscégtől a világpiacig 5 év alatt

A CraftUnique Kft csak néhány éve alakult, de a magyar fejlesztésű és gyártású 3D nyomtató, a CraftBot Plus már több nemzetközi díjat is nyert, és közel 25 országban vannak viszonteladóik világszerte.

Nem csupán hardware-t, hanem a teljes ökoszisztémát: a nyomtatót vezérlő firmwaret, illetve a nyomtatáshoz szükséges un. szeletelő programot is házon belül fejlesztik.

Fontos számadatok:

A CraftUnique 2 cégből áll, a magyar CraftUnique Kft, és az amerikai leányvállalat, a CraftUnique LLC alkotja.

Éves bevétel 2017-ben: 488 millió Ft

Éves bevétel 2018-ban: 560 millió Ft

Az elmúlt öt évben közel 10 000 legyártott és értékesített 3D nyomtató világszerte.

A cég termékeit 85%-ban export piacokon értékesíti, elsősorban Észak-Amerika és az EU területén, ebből Magyarország közel 15%.

A CraftUnique Kft. 100%-ban magyar tulajdonnal rendelkező cég, amelyet 2014-ben alapítottak. A CraftUnique első, FFF technológiát alkalmazó 3D nyomtatója, a CraftBot 2014 augusztusában lépett a piacra egy sikeres, 245 ezer USD értékű Indiegogo kampánnyal.

 

A CraftBot a piacon elérhető legjobb nyomtatókra jellemző nyomtatási minőséget produkál. Jobb műszaki paraméterek és könnyebb kezelhetőség mellett, mint a versenytársak, mindezt megfizethető áron.

A magas minőséget, a jó ár-érték arányt már több nemzetközi díj is alátámasztotta: a CraftBot Plus nyomtató a szakma egyik legfontosabb online felülete, a 3D Hubs szerint a világ legjobb Budget kategóriás (azaz legjobb ár-érték arányú) 3D nyomtatója lett 2016-ban, majd 2017-ben és 2018-ban egymás után kétszer nyerte el a ’Best Plug&Play’ díjat ugyanezen a fórumon.

2019 kiemelt eseményei

  • Magyar fejlesztésű 3D nyomtatóval készítették a Trónok harca figuráit a budapesti premierre

A magyarországi bemutatóra a sorozatban látható sárkányok és a vastrón élethű mását a CraftBot magyar 3D nyomtatóival készítették el. A premierre készített 3D figurákat, családi címerekkel ellátott pénzérméket, könyvjelzőket a vendégek haza is vihették. A Trónok harca 3D figurái a CraftBot mérnökeit is kihívások elé állították, hiszen olyan fokú kidolgozottság volt szükséges, amelyhez elengedhetetlen volt a magyar szakemberek tapasztalata. A CraftUnique történetében nem a Trónok harca volt az első együttműködés egy hollywoodi szuperprodukcióval.

  • Egy magyar technológiai cég megtalálta, mivel motiválhatók a magyar diákok

Sokszor a hétvégét is az iskolában töltik azok a diákok, akik 3D-s társasjátékot terveznek egy magyar cég felhívására. A feladat teljesítéséhez a CraftBot nyomtatókat a CraftUnique Kft. biztosítja. A legjobbak meg is tarthatják a magyar mérnökök által fejlesztett és Magyarországon gyártott nyomtatókat. A CraftUnique által idén második alkalommal megszervezett verseny kapcsolódik a Digitális Oktatási Stratégiához is. A 3D nyomtatás néhány évvel ezelőtt még új dolognak számított, az iskolák pedig sokszor nem mertek ilyen projektekkel foglalkozni. A gyerekek viszont nagyon lelkesek a digitális oktatási eszközök kapcsán. Sokszor hétvégén is az iskolában töltik szabadidejüket, hogy a 3D társasjátékot tervezzék, fejlesszék. A visszajelzésekből látszik, hogy a 3D nyomtatásnak van helye a magyar oktatásban.

Új termékcsalád – CraftBot Flow Generation

Novembertől új termékcsalád érkezik a CraftUnique nyomtatók sorába, valamint a védjegynek is számító CraftBot Plus 3D nyomtató updatelt változata is elindul világhódító útjára.

A termékek részletes leírása a honlapon található:

https://craftbot.com/category/products

Hirdetés

További cikkek a témában