Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

CAD/CAM/PLM

S&T University 4.0 Program

Az S&T öt évre szóló együttműködést ír alá öt magyar egyetemmel, melynek keretében piaci áron számítva több milliárd forint értékű ipari digitalizációs szoftver adománnyal és képzéssel támogatja az intézményeket.

Az S&T Consulting Hungary Kft. (S&T) november 6-án bejelentette, hogy elindítja a magyar felsőoktatás történetében egyedülálló S&T University 4.0 Programot. Az S&T az ország egyik vezető IT rendszerintegrátoraként és ipari digitalizációs szakértőjeként a Programmal hozzá kíván járulni az egyetemek ipari digitalizációs képzési lehetőségeinek fejlesztéséhez.

A negyedik ipari forradalom soha nem látott kihívások elé állítja az ipart és az oktatást egyaránt. Döntő fontosságú, hogy mindkét terület szereplői a lehető leggyorsabban hajtsák végre a digitalizációs átállást, annak érdekében, hogy Magyarország az átalakulás nyertese lehessen. Az S&T University 4.0 Program katalizátorként működhet ebben a folyamatban, felgyorsítva a kétirányú tudástranszfert az ipar és az egyetemek között.

„Az Ipar 4.0 lehetőségeinek kiaknázása elképzelhetetlen a korszerű digitalizációs szoftverek ismeretével felvértezett új mérnök generációk nélkül, ezért az egyetemek döntő befolyással bírnak a magyar ipar modernizációjára. Ezt felismerve dolgoztuk ki az S&T University 4.0 Programot. Hisszük, hogy ezzel további lendületet adhatunk az átalakulásnak és a magyar gazdaság fejlődésének.”

– mondta Szabó Péter, az S&T Consulting Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

„A Program elindításával másfél éves előkészítő munkára teszünk ma pontot. Ez egy stratégiai befektetés a részünkről a jövőbe. Ezúton köszönjük a résztvevő egyetemek és szoftver partnereink rendkívül pozitív és konstruktív együttműködését. Meggyőződésünk, hogy a szoftverek jó kezekbe kerülnek, és a megszerzett tudás az ipar fejlődést szolgálja majd.”

– mondta Nyirő Ferenc az S&T Ipari Digitalizáció Üzletágának vezetője.

Az S&T University 4.0 Program tartalma

A Programot az S&T szoftver partnereivel szorosan együttműködve, azok egyetemi programjaira és felajánlásaira támaszkodva, azokat a magyarországi egyetemek igényeire adaptálva alakította ki öt éves időtartamra. Az S&T partnereivel karöltve ipari digitalizációs szoftvereket adományoz az egyetemeknek, ezen felül vállalja a tanárok továbbképzését az új szoftverekre. A Programban ezen belül kiemelt támogatást élveznek az egyetemek járműépítő csapatai.

A Programban résztvevő partnerek és az általuk felajánlott szoftverek:

  • Altair Inc., Altair HyperWorks: professzionális, átfogó végeselemes szimulációs szoftver, erőteljes Digital Twin funkcionalitással www.altair.com,
  • CoreTech System Co., Moldex3D: vezető műanyag fröccs-szimulációs szoftver, www.moldex3d.com
  • PTC Inc., Creo: csúcskategóriás, Ipar 4.0-ra felkészített, integrált CAD/CAM/CAE szoftver, erőteljes 3D-s nyomtatás, IoT, kiterjesztett valóság és generatív tervezés támogatással Windchill®: vezető, IoT-re felkészített a kollaboratív tervezést támogató termék életciklus kezelő (Product Lifecycle Management – PLM) szoftver technológia. A Windchill korszerű platformot biztosít az egyetemek közötti együttműködés fejlesztésére is, www.ptc.com
  • Visual Components Oy, Visual Components: következő generációs gyár- és robotszimulációs szoftver, www.visualcomponents.com

Az S&T University 4.0 Programban résztvevő egyetemek:

  • • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • • Debreceni Egyetem
  • • Miskolci Egyetem
  • • Neumann János Egyetem
  • • Széchenyi István Egyetem

A Program tapasztalatainak értékelését követően a későbbiekben a résztvevők köre bővülhet. Az S&T további érdeklődő egyetemek jelentkezését is bátorítja.

www.snt.hu

Hirdetés

További cikkek a témában