Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Gyártás-menedzsment home office-ból

A távolból is megtartani a rálátást a hegesztési termelésre – ez kényelmes, hatékony, és fenntartható. A megvalósításhoz olyan digitális eszközökre van szükség, mint pl. a Fronius WeldCube Premium szoftvere.

Szoftvermegoldás a mobil és rugalmas munkanapért

Az egyik európai erdészeti gépeket gyártó cégnél például a WeldCube Premium hegesztési adatkezelő szoftvert használják. A gyártásban a cég a Fronius TPS/i hegesztőrendszereit alkalmazza.

„A WeldCube Premium szoftverrel egy központi adatbázisban tároljuk a hálózatba kötött Fronius-készülékek hegesztési adatait”

– magyarázza Johannes Zauner-Penninger, a Fronius Perfect Welding szoftvertermékekért felelős technikusa.

„A szoftver intelligens kezelési és statisztikai funkciókat kínál, és lehetővé teszi a hegesztési folyamat munkadarabfüggő dokumentálását és analizálását. Így például élőben mutatja, hogy elkészült-e már a varrat hegesztése, vagy hogy megsértették-e a határértékeket”

– mutatja be Zauner-Penninger úr a szoftver funkcióit. Az ügyfél VPN-kapcsolat segítségével internetes böngészőn keresztül bármikor és helytől függetlenül lehívhatja a WeldCube Premium programot, és így szem előtt tarthatja a hálózatba kötött gyártás minden hegesztési folyamatát.

Jelenleg mindez azt jelenti a gyártó számára, hogy a gyártásvezető, a gyártósor vezetője, a hegesztést felügyelő, és a karbantartásért felelős személy legalábbis részben otthonról vagy személyes érintkezés nélkül, egy elszigetelt irodából is dolgozhat. Ennek ellenére optimálisan segítik a gyártásban, a helyszínen dolgozó kollégákat. Ha az egyik, gyártásban dolgozó kolléga minőségi problémákat állapít meg valamelyik varratnál, akkor továbbítja az információt az illetékes hegesztési szakmérnökhöz. Ő pedig nem csak a problémát ismeri meg, hanem a WeldCube Premium dokumentációból vett adatok alapján haladéktalanul analizálhatja is a hibát.

„Ezen túlmenően a felelős közvetlenül a hegesztőkészülékhez is hozzáférhet az internetes böngészőn keresztül, és szükség esetén korrigálni tudja a hegesztési feladat paramétereit”

– folytatja a Fronius hegesztési rendszertechnikusa.

Ezenkívül fennáll a gépek leterheltségének, állapotának, a munkadarabgyártás előrehaladásának, illetve a fellépő problémák követésének lehetősége is. Az adatok központi tárolása lehetővé teszi az adatok munkadarabfüggő dokumentálását, és PDF riportok vagy grafikus kiértékelések készítését minden munkadarabra. Az olyan szoftvermegoldások tehát, mint a WeldCube Premium, mobil és rugalmas, helytől független munkanapot teremtenek – mindegy, hogy home office-ról, szokásos üzemvitelről, vagy szolgálati útról van szó.

A WeldCube Premium adatkezelő szoftverben a felhasználó egyénileg, saját igényei szerint alakíthatja ki a kezdőoldalt.

Forrás: fronius.com

Hirdetés

További cikkek a témában