Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Oktatás

Új képzésekkel kell alkalmazkodni a piaci igényekhez

A versenyképesség, mindennél fontosabb lesz

A koronavírus alatti időszak egyértelműen bebizonyította, hogy az IT az egyik legsikeresebben alkalmazkodó és fejlődő terület. Mindegy, hogy valaki biztosabb megélhetés, cégen belüli átképzés vagy továbbképzés miatt jelentkezik informatikai tanfolyamra, a lényeg, hogy minél több területen bizonyítsuk rátermettségünket. Arról, hogy melyek lesznek az elkövetkező időszak új és meghatározó IT képzései, a Ruander Oktatóközpont vezetőjét, Herczeg Rudolfot kérdeztük.     

„Kínálatunkban több új képzés jelent meg, amelyeket a piaci igények elemzése alapján választottunk ki. Ezek közül a képzések közül négyet emelnék ki: a Power BI-t, IoT Arduino-t, és a két Oracle SQL képzést. A Power BI Microsoft termék, ezért szoros rokonságban áll a Microsoft Excel programmal. Itt az Excel bővítményeiként már eddig is elérhető Power Query és Power Pivot rendszereket látjuk viszont egy vizualizációs és egy publikációs résszel kiegészítve. A Power BI-nak nagyon gyors a fejlesztési üteme, általában havonta frissül sok új funkcióval A Power BI képzésünk elvégzése megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a felhasználók munkáját, azzal hogy egyszerű listák és táblázatok helyett az adatelemzésekből származó információkat vizualizációkban tudják megjeleníteni”

– árulta el Herczeg Rudolf, aki azt is hozzátette, bővítették a programozó képzések kínálatát is az IoT Arduino képzéssel.

Programozási előismeret után IoT képzés

„Az IoT (Internet of Things) az informatika egy egészen új területe, mely a programozás, a rendszerfejlesztés és az elektronika metszetében foglal helyet. Ez a terület az utóbbi 10 évben igen sokat fejlődött köszönhetően az egyre olcsóbb és magasabb teljesítményű hardvereknek és a rendszerek okosításának igénynövekedése miatt. Tanfolyamunk az Arduino-ra vonatkozóan mutatja be a C nyelvet, így a tanfolyamhoz szükséges programozási előismeret.”

A Ruander Oktatóközpont vezetője azt is elmondta, hogy az adatbázis-kezelés és programozás területén is megjelent két új képzésük.

Az Oracle méltán híres, igen nagy múltra visszatekintő, adatbázisrendszer, mely manapság az egyik legnagyobb és legjobb háttértámogatással rendelkezik a piacon. Az Oracle adatbázisok közép és nagy vállalatoknál egyaránt felhasználásra kerülnek, így igen nagy elterjedtségnek is örvend. Az adatbázis kezeléséhez az Oracle SQL lekérdezőnyelv ismeretére van szükség, melyet kifejezetten az Oracle alapú adatbázisokban alkalmazott technológiák teljeskörű felhasználáshoz igazítottak, a natív SQL nyelv felhasználásával. Oracle SQL képzésünkön a résztvevők megismerkedhetnek az Oracle SQL lekérdezőnyelvvel, annak lehetőségeivel, funkcióival, valamint az Oracle XE szerver telepítésével és felhasználásával. Oracle PL/SQL tanfolyam során a résztvevők megismerkednek az Oracle PL/SQL programozási nyelvvel, annak lehetőségeivel, egészen az alapoktól, a tárolt eljárásokon keresztül, az esemény kiváltókkal automatizált programlefutásokig, valamint a fejlesztési környezet (Oracle SQL Developer) tulajdonságaival is.

Tisztában vannak a cégek, hogy folyamatosan fejlődni kell

Herczeg Rudolf azt is elárulta, hogy tavaly, a korábbi évekhez képest jelentősen megnőtt a céges megkeresések száma. Közel, háromszor annyi céges képzést bonyolítottak le, mint az előző években.

„A növekedés egy részét a VEKOP, GINOP pályázatokban résztvevő cégek, míg másik felét a saját céges finanszírozású képzések adták. Az érdeklődés főként a programozó, adatbázis-kezelő és táblázatkezelő tanfolyamok irányába mozdult el”

– majd hozzátette, hogy bíznak abban, hogy a koronavírus okozta leállási nehézségek és tapasztalatok  miatt szélesebb oktatási spektrumban indulnak majd el a céges belső képzések is, amik tovább bővíthetik a cégen belüli karriertervezés lehetőségét!

Hirdetés

További cikkek a témában