Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Repülőgép-alkatrészek még hatékonyabb gyártása

A repülőgépgyártók és repülőgépalkatrész-beszállítók tudják: A repülőgépgyártásban használt nagy szilárdságú anyagok forgácsolása különös igénybevétellel jár.

Ezért döntő jelentőséggel bír a helyes megmunkálási folyadék alkalmazása. A kenőanyag-szakértőként ismert Rhenus Lub rhenus TU 43 P nevű speciális hűtő-kenőanyaga megfelelő megoldást kínál. A nagy gyártók, pl. Airbus, Safran és Bombardier által a légi közlekedéshez engedélyezett rhenus TU 43 P kiváló alkatrészminőségről gondoskodik. A speciális hűtőkenőanyag hosszú szerszáméltartamot biztosít és még gazdaságosabb, zökkenőmentes forgácsolási folyamatot tesz lehetővé. Ráadásul nemcsak a repülőgépiparban jár élen, hanem számos más, hasonló anyagokkal dolgozó ágazatban is sokoldalú terméknek bizonyul. Magyarországon a termékek az ECOOL Kft.-nél kaphatóak.

kifejlesztett rhenus TU 43 P hűtő-kenőanyag vállalja ezt a kihívást: a rendkívüli igénybevételt jelentő repülőgépipari forgácsoláshoz tervezett, sokoldalú termék segíti a felhasználókat az éltartam, folyamatbiztonság és megmunkálási idő lehető legkedvezőbb arányának elérésében. Mindez konkrétan azt jelenti, hogy nagy vágási és előtolási sebességeket tesz lehetővé optimális hűtés és jobb munkadarab-minőség mellett.

A speciális hűtő-kenőanyag folyamatoptimalizált teljesítményét igazolja az alábbi gyakorlati példa is: „Inconel esztergálásakor 50 százalékkal nőtt az alkalmazott keményfém váltólapkák éltartama”, meséli Daniele Kleinmann, a Rhenus Lub hűtő-kenőanyagokért felelős termékmenedzsment-vezetője. A speciális hűtő-kenőanyag további, gazdaságosságot elősegítő tulajdonsága az alacsony maradványanyag-koncentráció: a 2 százalék alatti értékek itt teljesen megszokottak. A felhasználók ezenkívül az emulzió stabil, több mint egy éves élettartamából is profitálnak. Ami pedig különös biztonságot jelent a repülőgépipari beszállítók számára: a rhenus TU 43 P számtalan légi közlekedési engedélye.

Sokoldalú hűtő-kenőanyag ágazatokon átívelő alkalmazási területekhez

A légi közlekedés mellett a rhenus TU 43 P más ágazatokban is gondoskodik a folyamatoptimalizálásról – minden olyan területen, ahol acél, nemesacél, alumínium vagy titán köszörülése, esztergálása, fúrása, marása vagy menetmegmunkálása a feladat. Példaként a rhenus TU 43 P tökéletesíti az autóipari, gépipari, valamint acélipari forgácsolási munkákat.

Jó tudni: A Rhenus Lub kenőanyag-specialistái a formulálás során tudatosan figyeltek a környezetvédelemre és munkabiztonságra. „A rhenus TU 43 P nem tartalmaz az SVHClistán szereplő összetevőket, bőrrel való érintkezése nem jelent veszélyt, és az 1-es vízveszélyességi osztályba sorolása miatt könnyen kezelhető”, összegzi Jörg Kummerow, a Rhenus Lub globális ügyfélfejlesztési vezetője. A kiváló öblíthetőségnek köszönhetően a rhenus TU 43 P garantálja a gépek, szerszámok és munkadarabok tisztaságát, ami csökkenti a szükséges tisztítás mértékét is.

www.rhenuslub.de

Hirdetés

További cikkek a témában