Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Irányított szupererő

A technológiailag továbbfejlesztett munkaruha lehetőséget jelent a sérülések csökkentésére. A svéd BIOSERVO TECHNOLOGIES cég puha Ironhand robotkesztyűje a szabadalmaztatott SEM technológia révén a kéz megfogóerejét növeli meg.

ironhand

Az egyes ujjak megfogóerejének erősítését a FAULHABER hajtások teszik lehetővé

Több erőt a kézbe

A svéd BIOSERVO TECHNOLOGIES cég Ironhand terméke egy aktív exoszkeleton a kéz és az ujjak számára. A megfogást rendszerint az alkar és a kéz izmai teszik lehetővé. Ezek az izmok az inak meghúzása révén mozgatják az ujjakat. Az Ironhand működési elve hasonló: a kesztyű ujjaiban lévő nyomásérzékeny szenzorok észlelik a felhasználó kezével végrehajtott megfogást. A rendszerbe integrált számítógép kiszámítja a szükséges plusz megfogóerőt és a kis szervomotorok meghúzzák az ujjakban található kábeleket. Minél nagyobb az érzékelőkre ható nyomás, annál nagyobb erőt ad le az Ironhand. A kesztyű beállításai a személyes preferenciák, illetve az elvégzendő munka típusa alapján módosíthatók. Az adatfunkciók lehetővé teszik a kéz digitális kockázatértékelését és a felhasználó az az Ipar 4.0 / A Jövő Gyára koncepcióba történő integrálását. A tapadásigényes, magas ergonómiai kockázattal járó alkalmazások a gyakorlati munka során végzett adatok elemzésével azonosíthatók, így a felhasználók megfelelő ellenintézkedéseket tehetnek.

Egyedi és sokoldalú

A bal- és jobbkezesek által is viselhető kesztyű négy különböző méretben kapható. A hátizsákként viselt akkumulátor egy számítógépes egységet, valamint az egyes ujjakat vezérlő motorokat tartalmazza. A

felhasználók előre beállíthatnak különféle profilokat, amelyek az érzékelő érzékenységére, az erőre, az ujjak szimmetriájára, illetve a rögzítési készségre vonatkozó különböző kombinációkat tartalmaznak. A profil megváltoztatásához a felhasználónak csak egy gombot kell megnyomnia a távirányítón, amely a mellkas területén található.

A profil segítségével például rugalmasan lehet reagálni a munkanap során felmerülő különböző elvárásokra. Például, ha egy személy a reggeli órákban csak enyhén megterhelő feladatokat végez, majd délután olyan tevékenységeket végez, amelyek már komoly megterhelést jelentenek az izmok számára. Ez lehetővé teszi mind a férfi, mind pedig a női felhasználók számára, hogy egyetlen rendszert használjanak. A rendszer ezredmásodperceken belül képes akár 80 N megfogóerőt biztosítani.

A rendszert arra tervezték, hogy ne akadályozza az egyéni védőeszközök (PPE), például a kesztyűk, esésvédő eszközök, sisakok vagy figyelmeztető ruházatok viselését. A szünetek során külső segítség nélkül is fel- és levehető. A tápegységben lévő akkumulátorok kapacitását egy tipikus munkanapra méretezték.

1741 CXR

Erőteljes meghajtás

Az Ironhand egyes ujjainak vezérléséhez a BIOSERVO DC-mikromotorokat használ a széngrafit kommutációjú 1741… CXR sorozatból. A sorozat kompakt formában ötvözi az erőt, a robusztusságot és a vezérlést, amit a széngrafit kommutáció, a kiváló minőségű neodímium mágnesek, valamint a FAULHABER rotor bevált tekercselése biztosít. Az erős neodímium mágnes nagy teljesítménysűrűséget biztosít a motoroknak, 3,6 és 40 mNm közötti állandó nyomatékkal. A lenyűgöző teljesítményadatok és a kompakt méret a lehetséges alkalmazások széles spektrumát nyitják meg optimális ár/teljesítmény arány mellett.

Hirdetés

További cikkek a témában