Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Egészségtudatosság és megváltozott igények: ezek az irodai eszközök hódítanak majd 2021-ben

2020 a változások éve volt. Az egyik legérintettebb terület talán a munkahelyi környezet, hiszen az évet a home office elképesztő előretörése jellemezte. Ugyanakkor egyre többen tapasztalják az otthoni munka hátrányait. Így a járvány lecsengésével jövőre valószínűleg ismét sokan fognak újra irodába járni, ha nem is minden nap, de heti pár alkalommal biztosan.

Eddig is elvárás volt a kellemes irodai környezet, de az elmúlt évben eseményei miatt nagyon előtérbe került az egészségtudatosság is. Válogatásunk ezért az egészség és a megváltozott igények jegyében született.

Forrás: Ozoneplus.eu

Fókuszban a fertőtlenítés: ózongenerátor

Még sosem volt ennyire fontos a tiszta, kórokozó mentes környezet. Ugyanakkor nem egyszerű egy darab ronggyal és valamilyen fertőtlenítő tisztítószerrel egy nagyobb iroda minden apró felületét lefertőtleníteni. Nem beszélve arról, hogy mennyire egészségtelen és környezetszennyező a vegyszerek nagy mennyiségű használata.

Erre a problémára kínál tökéletes megoldást az ózongenerátor, ami a rendkívül reagens ózonmolekula oxidációs hatásának köszönhetően pusztítja el a veszélyes vírusokat és baktériumokat. Nem mellesleg megszabadítja a környezetet a gombától, penésztől, de még a kellemetlen szagoktól is.

Az ózongenerátor használata könnyű, de nagyon fontos a szakszerű használata. Az ózonmolekulák ugyanis hatással vannak bármilyen élő szervezetre, szóval sem ember, sem állat, de még növény sem tartózkodhat a fertőtlenítendő területen. Azonban a molekulák gyorsan lebomlanak, és a használati útmutatóban megjelölt időtartamot követően egy szellőztetéssel csupán egy nyoma marad a fertőtlenítésnek: az egészséges tiszta környezet.  Az ózongenerátor így nem terheli az egészségünket, sőt a környezetünket sem.

Manhattan 420808 dupla karos monitor állvány – forrás: hdguru.

Egészséges testtartás: legyen szemmagasságban a képernyő!

Gyakori látvány, hogy az irodában a kollégák lehajtott fejjel, felhúzott vállakkal, görnyedve dolgoznak a laptopoknál. Sajnos ennek a következménye, hogy egyre többen panaszkodnak hátfájásra, majd a görcsös izomzat következtében előbb utóbb megjelenik a fejfájás és egyéb panaszok is. Ezeket a problémákat sok irodában ergonomikusabb székek és asztalok vásárlásával próbálják megelőzni.

Mindez azonban hiábavaló, ha a laptop kijelzője vagy a monitor nem a megfelelő magasságban van, hiszen ekkor a  fejünk rendellenes pozíciót vesz fel. A probléma kulcsa ugyanis a szemmagasságban elhelyezkedő kijelző. De hogyan lehet ezt megoldani?

Falnak fordított vagy térelválasztóval rendelkező íróasztalok esetében remek ötlet a tv fali konzol, amely már dönthető és forgatható változatban is elérhető. De akkor is van megoldás, ha szabadon álló íróasztallal van dolgunk, hiszen léteznek asztalhoz rögzíthető vagy asztalra állítható tv-konzolok is, amelyek akár 2-3-4 monitort is képesek tartani. Sőt olyan verzió is elérhető, amely notebook tartására van kialakítva, így még extra monitort sem kell beszerezni, csupán egy vezeték nélküli egér+billentyűzet szett szükséges.

TRUST GXT 322 W Carus Gamer fülhallgató – forrás: hdguru.hu

Virtuális meetingek: jó minőségű mikrofonos fejhallgatót mindenkinek!

2020-ban elképesztő sebességgel terjedtek el az online térben tartott meetingek. Ezek kényelme és praktikussága vitathatatlan, úgyhogy számíthatunk rá, hogy a jövőben sem fog sokat csökkenni a népszerűségük. Mindenképpen érdemes lesz beruházni egy háttérzaj szűrős mikrofonnal ellátott kényelmes fej vagy fülhallgatóra. Manapság már rengeteg modell közül választhatunk akár szolidabb kivitelben, de a bátrak akár szétnézhetnek a jól bevált gamer fülhallgatók világában is, ahol mutatósabb, vagányabb darabok közül lehet válogatni.

Mind egészségünk, mind kényelmünk és hatékonyságunk érdekében érdemes beszerezni a fenti kiegészítőket és ha ez megvan: indulhat a munka!

Hirdetés

További cikkek a témában