Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Audi Hungaria: Szakképzési díj „Innováció” kategóriában

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idei Szakképzési Díjátadóján az AUDI HUNGARIA Zrt.-t „Innováció” kategóriában díjazták, így a győri vállalat negyedszer vehette át az elismerést a kamarától.

Szakképzési Díj az innováció kategóriában

„Nagy örömmel tölt el, hogy vállalatunk immár negyedik alkalommal nyerte el ezt a rangos elismerést. Az Audi Hungaria stratégiai célja a magas színvonalú, hosszú távú szakemberigény biztosítása. Ezért fontos számunkra a díjnyertes projekt témája: hogy idejekorán megszólítsuk a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és megismertessük őket az autóipari szakmákkal”

– mondta Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A vállalat ebben az esztendőben komplex pályaorientációs aktivitási sorozatával pályázott, amely a járványhelyzet miatt elmaradt pályaorientációs rendezvények pótlására született meg. Az eseménysorozat célja a továbbtanulás és szakmaválasztás előtt álló tanulók érdeklődésének felkeltése az autóipari szakmák iránt. Az Audi Hungaria a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együtt online pályaorientációs roadshow-kat szervezett a pályaválasztás előtt álló, 7. és 8. osztályos tanulók számára. A sorozat második eleme egy online direkt toborzási program volt, amely a vállalat szakmunkástanulói által készített bemutató videókkal hozta közelebb a különböző autóipari szakmákat a pályaválasztás előtt álló tanulókhoz. Az ágazati alapképzésben résztvevő tanulók számára többnapos pályaorientációs projektfoglalkozásokat is szervezett a vállalat.

A Szakképzési díj célja a szakmák társadalmi megítélésének emelése, a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztése. A díjjal a kamara ösztönözni kívánja a vállalatokat, hogy kezdeményezzenek és valósítsanak meg szakképzési projekteket.

Az Audi Hungaria duális szakképzésében 2001 óta több mint 2.000 fiatal végzett, nagy részük a vállalatnál kezdte meg szakmai pályafutását.

További cikkek a témában