Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Olvassa online is a Műszaki Magazin legfrissebb lapszámát!

Az intelligens rendszerek ipari és üzleti alkalmazásainak lehetőségei az előző években rendkívüli érdeklődésre tettek szert.

Ez nagyrészt a technológiai környezet dinamikus fejlődésének (pl. Big Data) és az üzleti hatékonyságnövelésre vonatkozó igényeknek volt köszönhető.

A Műszaki Magazin 2021/4-es lapszámának kiemelt témái közül ajánljuk:

A gépi tanulás, azaz a gépek képességeinek valós idejű, éles helyzetben történő fej­lesztése ma már biztonságosan és hatékonyan megoldható az IIoT (ipari dolgok internete) segítsé­gével. A Beckhoff egy innovatív cég, folyamatosan keresik az új lehetőségeket az automatizálás­ban.

Távolságmérés – Az új generációs Bosch professzionális GLM 50-27 C és CG távolságmérőkben egyesül az erős strapabírás a gyors és megbízható méréssel, valamint a mérési adatok egyszerű dokumentálása és feldolgozása.

Szikraforgácsológép – egy ilyen gép jelentős és hosszú távú befektetés egy cég életében, amit nem 1-2 évre választunk… ha minden jól megy, egy ilyen berendezéssel 10-15 évre tervezünk. Így abszolút érthető, hogy a választást érdemes alaposan körüljárni, számtalan szempontot figyelembe venni. Hogy milyen tényezőket kellene mérlegelni, abban segít most Péter Szabolcs, az M+E ügyvezetője.

Hegesztőrobot – TRUMPF úgy döntött, hogy kibővíti hegesztőgép-portfólióját azáltal, hogy egy belépő szintű, ívhegesztési megoldást kínál és egyúttal utat nyit a lézerhegesztés világába. A TruArc Weld 1000-et a TRUMPF egyik leányvállalata gyártja az ausztriai Pasching-ban.

Hőformázás – Az ultrahang ipari alkalmazásainak köre rendkívül szerteágazó. Attól függően, hogy milyen halmazállapotú közegekben történik az ultrahang alkalmazása, megkülönböztethető szilárd-, folyadék-, és gázfázisú ultrahang, amelyekre kiterjedt referenciákkal rendelkezik az Innováció-Transzfer Kft.

Nullpontelemek – Az automatizáció terjedésével és a gyártási folyamatok komplexitásával a szakemberek egyre gyakrabban találkoznak olyan feladatokkal, amelyek komoly kihívás elé állítják őket. Pedig gyakran a megoldást egy oda nem is gondolt eszköz jelenti. – tudjuk meg a Gimex szakértőjétől.

Kopásállóság – Két új keményfém esztergálási minőség 2020. októberi bevezetése után a Sandvik Coromant további választékokkal bővítette acél esztergálási termékcsaládját. A GC4415 és GC4425 lapkaminőség gyengén ötvözött és ötvözetlen acélok külső és belső megmunkálásához készült.

Bővebben a műszaki világ aktualitásairól áprilisi lapszámunkban olvashat!

Nyomtatott magazinunk lapozható változatban, digitális formátumban is elérhető.

Műszaki Magazin 2021. 04

2021/4. lapszámMegnyitás

Fizessen elő az MM Műszaki Magazin lapszámaira: 8900 Ft/év (10 lapszám)

Várjuk megrendelését: kapcsolat@muszaki-magazin.hu

Hirdetés

További cikkek a témában