Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

1000 Ft kedvezmény minden könyvre

Olvasóinknak ajánljuk ezt a kulturális lehetőséget. Válogassa össze a nyári olvasmányokat már most és éljen az 1000 Ft kedvezménnyel Ön is! A Libri.hu kínálatában lévő összes könyvre és hangoskönyvre érvényesíthető az alábbi online kuponkód: 21TIGER  >> Tovább a libri.hu oldalra.

A Libri.hu 1000 Ft kedvezmény jogosító kuponkód beváltási feltétele:

A Libri online könyváruházában könyvekre és hangoskönyvekre a 2021. április 15 – június 15. közötti időtartama alatt 1000 Ft kedvezményt biztosítanak. A kedvezmények a könyv termékoldalán található fogyasztói árból kerülnek levonásra, a kuponkód legalább 7000 Ft értékű könyv és hangoskönyv vásárlása esetén használható fel.  Az 1000 forintos ajándékkupon egyéb akciókkal, kedvezményekkel összevonható, amennyiben az engedmények levonása után a fizetendő végösszeg eléri az 7000 Ft-ot. Az ajánlat az antikvár, könyvkereső és előrendelhető státuszú könyvekre, illetve e-könyvre nem vonatkozik. Egy rendelés során csak egy kupon használható fel.

A kedvezmény a www.libri.hu-n történő vásárlás során váltható be a következő kuponkóddal: 21TIGER  >> Tovább a libri.hu oldalra.

Böngésszen itt:

Libri.hu sikerlista | Akciós sikerlista | Akciós könyvek egy helyen Idegen nyelvű sikerlista


Olvasóinknak ajánljuk

Tilesch György- Omar Hatamleh:

Mesterség és intelligencia – Vegyük kezünkbe sorsunkat az MI korában

A mesterséges intelligencia a jelen: egy MI uralta korszak küszöbén állunk. Már most többet jelent egy éppen aktuális trendnél, a közeli jövőben pedig könnyen a politikai, gazdasági és pénzügyi hatalomtechnika elengedhetetlen eszköze lehet. Az MI mindennapjaink és privát életünk szerves részévé válik, miközben észrevétlenül újraírja a munka fogalmát, birtokba veszi otthonainkat és jelentősen befolyásolja emberi kapcsolatainkat, valamint az ismeretszerzés eszközeit egyaránt. Mindezek tudatában nem vesztegethetjük tovább az időt, új alapokra kell helyeznünk gondolkodásunk, civilizációnk és kultúránk tartópilléreit – felkészítve ezzel magunkat egy idáig példátlan horderejű paradigmaváltásra.

Határozott és felelős fellépés szükséges az MI-ben rejlő potenciál és fenyegetés kezeléséhez. A mesterséges intelligencia körüli felhajtás és dezinformáció alaposan megnehezítik a tájékozódást, ami pedig tovább mélyíti a társadalmi egyenlőtlenségeket és polarizálja a közvéleményt. Az MI fejlődésének iránya és a jövő azonban még mindig tőlünk, emberektől függ: a tudomány és a techvilág szereplői, valamint a politikai döntéshozók mellett az egyén felelős elhatározásain múlik minden. Tilesch György és Omar Hatamleh könyvükben az MI innovatív értelmezését, valamint a jelen és a közeljövő legégetőbb problémáinak tematizálását tűzik ki célul, amely problémákra megoldási javaslatokkal is szolgálnak.


Maye Musk

Egy nőnek legyenek tervei – Kaland, szépség, siker – kortalanul

A 72 éves Maye Musk az Igazi Vasember, Elon Musk édesanyja. Fia a SpaceX magánűrkutatási vállalat és az elektromos autókat gyártó Tesla Motors zsenije, aki Falcon Heavy nevű űrhajóján egy meggypiros Roadstert küldött az űrbe, és már a Mars-utazást tervezgeti.

De az anya hírneve sem sokkal marad el fiáétól. A hófehér hajú, kicsattanóan eleven nemzetközi szupermodell karrierje ugyan 15 éves korában kezdődött, de 67 évesen vonult végig először a New York-i divathét kifutóján. Két évvel később már a CoverGirl kozmetikai világcég vezető modellje és arca lett. Képmását nemegyszer láthattuk a Vanity Fair, a Vogue, a Cosmopolitan, a Marie Claire, a New York Magazine és az Allure címlapján. Maye Musk viszontagságos és izgalmas, mélypontokban és magaslatokban egyaránt bővelkedő életútjának elbeszélése közben az elkövetett hibáiból okulva, a különféle döntéshelyzetei következtében megszerzett tudását (és bölcsességét) osztja meg dietetikusi és modellkarrierjének megannyi tapasztalatával együtt – elsősorban, de nem kizárólagosan – nőtársaival.

 


Sal Endre: Mi, magyarok – 51 hihetetlen történet a nagyvilágból

Minden ember élettörténete izgalmas, de különösképpen érdekes, amikor valaki minden nehézség ellenére képes maradandót alkotni. A 20. században sok tehetséges magyar hagyta el kényszerűségből Magyarországot, hogy külföldön aztán elképesztő sikereket érjenek el. Ki jobban, ki kevésbé ápolta magyar gyökereit, az utókor azonban sokszor nincs tisztában származásukkal.

A Facebookon hihetetlen népszerűségnek örvendő Újságmúzeum oldal szerkesztője, Sal Endre szenvedélyesen kutatja ezeknek az elismert és elfeledett magyar származású hírességeknek az életét. Könyvéből, a Mi, magyarokból kiderül, hogy ezek a tehetséges emberek milyen sok árnyalattal színesítették a világot. Van, akinek a Volkswagen Bogarat, másnak a színes televíziózást köszönhetjük, mégsem hallottuk a nevét, s akad olyan is, aki New York leghíresebb felhőkarcolóit tervezte, itthon mégis szinte ismeretlen.

Megannyi felemelő, megrázó és érdekfeszítő történet, amelyet gazdag képanyag és sok kitekintő kiegészítés tesz még lenyűgözőbbé.

“Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: az emberek és a magyarok.” Isaac Asimov


Reed Hastings – Erin Meyer: Az a szabály, hogy nincs szabály – A Netflix és a megújulás kultúrája

Reed Hastings, Netflix-alapító első könyve forradalmi és világhódító cégének történetéről és vállalati kultúrájáról.

 

 

 

 


Idegen nyelvű ajánlatunk:

Ashlee Vance: Elon Musk

In Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future, veteran technology journalist Ashlee Vance provides the first inside look into the extraordinary life and times of Silicon Valley’s most audacious entrepreneur. Written with exclusive access to Musk, his family and friends, the book traces the entrepreneur’s journey from a rough upbringing in South Africa to the pinnacle of the global business world. Vance spent over 50 hours in conversation with Musk and interviewed close to 300 people to tell the tumultuous stories of Musk’s world-changing companies: PayPal, Tesla Motors, SpaceX and SolarCity, and to characterize a man who has renewed American industry and sparked new levels of innovation while making plenty of enemies along the way.

 

 


Libri.hu sikerlista | Akciós sikerlista | Akciós könyvek egy helyen Idegen nyelvű sikerlista

Hirdetés

További cikkek a témában