Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

2022 végére a világon eladott minden második okostelefon 5G-s lesz

A frissen megjelent kutatási anyag az 5G-technológia globális elterjedését, a műszaki trendeket és a piaci helyzetet elemezte.

A realme, a világ leggyorsabban növekedő okostelefon-márkája és a Counterpoint Research közös tanulmányt jelentetett meg „Making 5G Global: Accessibility for All” címmel. Az anyag az 5G-s okostelefonok globális elterjedését, a jelenlegi piaci helyzetet, az 5G-evolúció műszaki trendjeit és az 5G elterjedésében élen járó márkákat és régiókat elemzi.

A világszerte eladott 5G-s okostelefonok száma továbbra is meredeken emelkedik, de a piac lassan kezd kettéválni

A tanulmány szerint az 5G elterjedése minden korábbi mobiltelefonos adatátviteli generációénál gyorsabb ütemben zajlik. 2021 első negyedévében, alig egy évvel a világ első kereskedelmi célú 5G-s hálózatának üzembe helyezése után a világon eladott okostelefonok közül csaknem minden harmadik támogatta az 5G-s technológiát. A fejlett országok élen járnak az 5G elterjedésében, azonban e téren változás várható, mivel egyre több feltörekvő ország is kezdi beindítani saját kereskedelmi 5G-s szolgáltatásait.

Az okostelefonok árának zuhanása megkönnyíti a technológia elterjedését

A kutatási anyagból néhány meglepő tényre is fény derült az 5G-s okostelefonok árának alakulásával kapcsolatban: míg a korábbi (2G-, 3G-, 4G-) generációk korai elterjedésében hagyományosan a prémium szegmensbe tartozó készülékek játszották a főszerepet, az 5G átformálta a piaci dinamikát. 2020-ban az összes eladott 5G-s okostelefonnak csaknem 40%-a az alsó és a középkategóriából került ki. Ahogy az átlagos eladási ár a jövőben várhatóan továbbra is kétszámjegyű mértékben csökken majd, arra lehet számítani, hogy 2022 végére a világon eladott minden második okostelefon támogatni fogja az 5G technológiát.

 

A tanulmány ezen a linken tölthető le.

Hirdetés

További cikkek a témában