Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

A cseppfolyós földgázzal kapcsolatos kibocsátás csökkentése

A TotalEnergies és a Siemens Energy műszaki együttműködésbe kezd annak érdekében, hogy fenntartható megoldásokat hozzon létre a CO2-kibocsátás csökkentésére. Az együttműködés a földgáz cseppfolyósításával foglalkozó létesítményekre és az ehhez kapcsolódó áramtermelésre összpontosít.

A partnerség összefogja – saját területén – a legkiválóbb technológiákat és olyan ipari szintű megoldások megvalósításához egyesítik tudásukat, mint a tiszta hidrogén gázturbinákban történő elégetése, tisztán elektromos cseppfolyósítás, optimalizált energiatermelés, valamint a megújuló energia integrálása a cseppfolyósító üzemek energiarendszerébe és a hatékonyság növelése.

“Ez az együttműködés a Siemens Energy-vel – az energiatechnológiai ágazat egyik legfőbb szereplőjével – számos lehetőséget kínál tevékenységeink szénkibocsátásának további csökkentésére, különös tekintettel stratégiai LNG üzletágunkra”

– mondta Arnaud Breuillac, a TotalEnergies termelésért felelős elnöke.

“Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású LNG fejlesztése hozzá fog járulni a globális energiaigény növeléséhez, miközben csökkenti az elfogyasztott energiatermékek szén-dioxid intenzitását. A szén-dioxid kibocsátás csökkentése elengedhetetlen ahhoz, hogy az LNG teljes mértékben betölthesse szerepét az energetikai átállásban.”

“Örömünkre szolgál, hogy partneri kapcsolatban állhatunk a TotalEnergies-zel, mint az LNG értéklánc egyik fő szereplőjével, hiszen így lehetőségünk nyílik arra, hogy megvizsgáljuk, hogyan tudjuk versenyképesen csökkenteni az LNG-projektek szén-dioxid kibocsátását”

– mondta Thorbjörn Fors, a Siemens Energy ipari alkalmazások divíziójának alelnöke.

„Ez az együttműködésünk következő lépése. A tavaly júniusi bejelentésünk értelmében folytatjuk együttműködésünket és tanulmányokat készítünk az LNG dekarbonizálása, az LNG cseppfolyósításának folyamatai, valamint az LNG energiatermelésének kifejlesztése érdekében.”

TotalEnergies, a második legnagyobb magán tulajdonban lévő globális LNG szereplője

2025-re közel 50 Mtpa globális portfólióval és mintegy 10%-os piaci részesedéssel fog rendelkezni. A Katarban, Nigériában, Oroszországban, Norvégiában, Ománban, Egyiptomban, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Angolában található cseppfolyósítási üzemekben való érdekeltségei révén a vállalat az LNG-t minden világpiacon forgalmazza.

Hirdetés

További cikkek a témában