Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új 5-tengelyes megmunkálóközpont: Rugalmas munkadarab-kezelés nagyobb alkatrészek esetén

Az 5-tengelyes VCX600i XP megmunkálóközpont egy teljesen újonnan kifejlesztett gép, amelynek tervezése során a HURCO az 5 tengelyes terület teljes know-how-ját felhasználta. A gép így tartósan növeli a teljesítményt, a stabilitást és a pontosságot a korábbi 5 tengelyes modellekhez képest.

A VCX600i XP-t olyan felhasználóknak szánjuk, akik kizárólag 5 tengelyes területen dolgoznak, és főként közepes méretű alkatrészeket gyártanak. Az SK-40 orsó ennek érdekében akár 16 kW, 102 Nm és 12 000 min-1 teljesítményadatokkal is működhet; a szerszámtárban 40 szerszámnak van helye. A darus rakodásra használható külön nyitható tetővel a nagyobb alkatrészek munkadarab-kezelése rugalmasan megoldható.

Ugyanakkor a gépet nagyon masszívnak terveztük. A VCX600i XP egy forgó-billenő asztallal és a mögötte elhelyezett mozgó oszloppal felszerelve kevesebb tengelyt mozgat együtt, ami már önmagában növeli a mechanikai pontosságot. A híd az ágyban van elhelyezve, és nem mozog együtt a térben, ami pozitív hatással van az alkatrészek méretének, ill. tömegének növelésére. A híd és a forgóasztal nyomatékhajtással van felszerelve, így 100%-ban szimultán 5 tengelyes megmunkálásra képes – rendkívül dinamikus, még folyamatos üzemben is.

Sebastian Herr, a HURCO alkalmazástechnikai vezetője:

„A VCX600i XP előnyös startpozíciót biztosít az 5-tengelyes megmunkálóközpontok területén. Rendkívül pontos és dinamikus megmunkálásra terveztük. Eleget téve annak az elvárásnak, hogy egyre összetettebb és pontosabb alkatrészeket kell gyártani.”

További információk: www.hurco.de/produkte/5-achs-bearbeitungszentren

További cikkek a témában