Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Megújuló energia Madeirán

A Siemens több tiszta energiához segíti a portugál szigetet.

Madeira a Siemens és a Fluence támogatásával gyorsítja áttérését a megújuló energia használatára, így energiahálózatának rugalmasságát és energetikai függetlenségét egyaránt növelheti.

Madeira energiaszolgáltatója, az EEM a projekt során kiépülő akkumulátoros energiatároló rendszerrel olyan képességekre tesz szert, amelyekkel optimalizálhatja és 50 százalék körüli szintre emelheti a megújuló energia integrálását az ellátásban. A sziget így a következő két-három évben jelentősen csökkenteni fogja üzemanyag-fogyasztását, és nagyobb energiafüggetlenséget nyer, az ellátás minőségének vagy a grid stabilitásának veszélyeztetése nélkül. Áramkimaradás esetén ugyanis az EEM a 60 kV-os hálózat érintett részén feketeindítással helyreállíthatja a szolgáltatást.

A grid edge technológiák, mint például az akkumulátoros energiatárolás, kulcsszerephez jutnak a szigetek és más, távoli közösségek karbonlábnyomának csökkentésében. Nemcsak az időszakosan elérhető, megújuló energiaforrások integrálását teszik lehetővé ezek a megoldások, hanem az energiahálózatok rugalmasságát és állóképességét is növelik. A Madeirán kiépülő energiatároló rendszer a Siemens Smart Infrastructure digitális megoldásaival együtt intelligens energiafelügyelet kialakítását teszi lehetővé, amely jelentősen felgyorsítja ezt az átállást.

A kulcsrakészen kiépülő, 22,5 MVA és 15,6 MWh kapacitású energiatároló rendszer technológiáját a Fluence – a Siemens és az AES vegyesvállalata – szállítja. A kültéri energiatároló megoldás az e-ház mellett a Fluence hatodik generációs Gridstack termékét és transzformátorait is tartalmazni fogja, a Siemens pedig a sziget energiahálózatával történő teljes integrációról gondoskodik. A partnerek a szállított eszközök és rendszerek karbantartásáért is felelnek a következő tíz évben.

Hirdetés

További cikkek a témában