Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

CAD/CAM/PLM

A Siemens legrégebbi Magyarországi szoftveres partnere az ipari digitalizációban

Az interjúban Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezető igazgatója ismerteti, hogy mit jelent Siemens partnernek lenni, illetve milyen előnyöket jelent az ipari digitalizáció a magyar kis- és középvállalkozások számára.

Ha pár mondatban kéne bemutatni a graphIT Kft-t., mit említene meg?

A graphIT 1992 óta képviselteti magát a hazai CAD/CAM/PLM piacon, kezdetben klasszikusan a tervezőmérnökök munkáját segítő CAD/CAM/CAE megoldásokkal foglalkoztunk, termékportfóliónk azóta tovább bővült digitális gyártás és termelésütemező szoftverekkel. Emellett folyamatosan bővülő szolgáltatásainkat kínáljuk partnereinknek, mint például tanfolyamokat, konzultációkat és akár a személyre szabott szoftver kiegészítőket.

A graphIT Kft. csapata

Mit jelent számukra a Siemenssel való kapcsolat?

Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan nagymúltú, de mégis innovatív vállalat partnereként tevékenykedhetünk, mint a Siemens, jövőre már 25. éve. A partneri besorolásunk alapján a legmagasabb szakértői szintet érjük el, több üzletágban is Smart Expert Partnerei vagyunk. Mivel az ügyfelek szakértőkkel szeretnek együtt dolgozni, ezért a partnereknek is meg kell felelniük ezeknek a piaci elvárásoknak. A Smart Expert Partner elismerés egy olyan folyamatos munka eredménye, amely a szoftver értékesítésen, konzultáción, tanfolyamokon és támogatáson keresztül magas szintű ügyfélorientált szemléletet tükröz.

Ha jól tudom a cég több szinten is Siemens partner. Ez mit jelent?

Igen, ez így van. A graphIT Kft. három szinten is Siemens partner. A szakmai tudásunk alapján Smart Expert partnerek vagyunk. Másrészt pedig Certified Training Partnerek is vagyunk, így garantáltan a legmagasabb szintű felkészültséget biztosítjuk az ügyfél tréningek során is. Emellett Technology partnerei is vagyunk a Siemensnek, ami azt jelenti, hogy fejlesztünk olyan szoftvermegoldásokat, saját termékeket és szoftver kiegészítőket, amelyek fejlesztési platformként Siemens termékeken alapulnak. Ilyen például a Solid Edge gyártervező modulja az Edge Layout fejlesztésünk, az NX PowerPack hatékonyságnövelő kiegészítője, vagy az Opcenterhez fejlesztett saját gyártási lejelentő rendszerünk, illetve a Plant Simulation rendszerhez fejlesztett SmartTalk nevű vizuális programozói könyvtár.

Ma már egy multinál elengedhetetlen az ipari digitalizáció használata, de a KKV-k még talán nem tekintik a digitalizációt annyira fontosnak.

Hogyan jelenik ez meg a graphIT Kft.  ügyfélkörében?

A KKV-k esetében különösen fontos az, hogy a meglévő erőforrásaikat minél jobban ki tudják használni és még produktívabbak legyenek. A termékportfóliónk mindegyik eleme alkalmas arra, hogy ezt a produktivitás növelést rövid időn belül elérjék a cégek, mint például az NX-ben a hatékonyabb megmunkálás tervezést vagy sokkal több rendelés határidőre való szállítását a termeléstervezés megfelelő alkalmazása során vagy a folyamatszimuláció oldalán már elsőre jó gyártási folyamatok létrehozását, ezzel számottevő költséget megspórolva. Ez persze az is jelenti, hogy az általunk bevezetett megoldásoknak a megtérülési ideje nagyon rövid, jóval a szoftver iparágra jellemző 12-18 hónap alatti.

Hogyan látja, a KKV-knál elég egy szoftvermegoldás, vagy jobban járnak, ha a teljes termékportfóliót bevezetik?

Bizonyos esetekben egy adott problémával keresnek meg minket a KKV-k, amire akár megoldást jelenthet egy szoftver megvásárlása is, de a legtöbbször azt látjuk a cégek esetében, hogy a termékek közötti kapcsolatok és az integrációs technológiákból adódó szinergiákat nagyon jól ki tudják arra használni, hogy több területnél is produktivitás növekedést érjenek el, azzal, hogy a portfólió több elemét is bevezetik. Hogy egy konkrét példával szolgáljak, van olyan ügyfelünk, aki hosszú évek óta Solid Edge felhasználó, később egy speciális mérnöki szakterületre NX szoftvert vásároltak. Mindkét megoldás mérnöki adatait Teamcenterrel kezelik. Legutóbb pedig termelésütemező rendszert vezettünk be náluk. A Teamcenter és a termelésütemezés kapcsán a vállalati ERP és egyéb megoldásokkal történő integrációt a graphIT Kft. fejlesztette az egyedi igények alapján. Ez a példa is jól mutatja, hogy a cégünk mára jelentősen túllépett a „csak” szoftver értékesítésen, kiemelten figyelünk ügyfeleink egyedi igényeire és igyekszünk azokban is segíteni nekik.

Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezető igazgatója

Mi tartozik a graphIT portfóliójába?

Termékeink között olyan világszerte népszerű CAD/CAM/CAE és PLM szoftverek találhatók, mint a Solid Edge (CAD), az NX (CAD/CAM/CAE), a Teamcenter (PLM), és a digitális gyártási és logisztikai megoldásokat tartalmazó Tecnomatix termékcsalád, amelynek két leginkább elterjedt terméke a Plant Simulation és a Process Simulate. Illetve 2014 óta foglalkozunk termelésütemező szoftverekkel, ami Siemens esetében az Opcenter APS nevű termelésütemező rendszert jelenti. Ehhez kapcsolódóan saját gyártáskövető rendszert fejlesztettünk, amely több cégnél biztosítja a termeléstervezés és gyártás hatékony összhangját. Az Opcenter APS segít a cégeknek a napi, heti gyártási feladatok megtervezésében a rendelések, az erőforrások, és egyéb gyártási paraméterek alapján.

Mi az a plusz, amit a graphIT hozzáad ezekhez a termékekhez?

Szolgáltatásaink széles palettájába beletartoznak tanfolyamjaink, melynek résztvevői igazi, az iparban hasznosítható tudással gyarapodnak. Ahogy korábban említettem már, a szoftver eladás sem egy egyszerű értékesítési folyamat, gyakran párosul mellé a felhasználó egyedi igényei alapján személyre szabás, konfigurálás és maga a szoftver használatának betanítása, vagy a posztprocesszor testreszabása. Egyedi igények alapján foglalkozunk gyártási és logisztikai szimuláció készítéssel is, a digitális iker a folyamatok fejlesztésének egyre inkább elterjedt eszköze. A termelésütemezés területén az adott cég felkészültségének felmérésétől, a koncepció kidolgozáson át a bevezetésig és a működő rendszer átadásáig a teljes projektfolyamatot kezeljük.

Hogyan foglalná össze három pontban, hogy mit tanácsol a KKV-knek az ipari digitalizáció kapcsán?

Első pontként, az ipari digitalizáció mindenképp legyen a vállalat stratégiája, továbbá ne csak pont megoldásokban gondolkodjanak, hanem inkább egy összetett megoldáson, ami a legjobb teljesítményt nyújtja a vállalat számára. Végül nagyon fontos az is, hogy az ipari digitalizáció összekapcsolódjon egy olyan oktatási szinttel, amiben az egész szervezetüket ők maguk is tanítják, folyamatosan képzik magukat az új technológiákra, beleértve a menedzsmenttől a sori dolgozókig. Biztos vagyok benne, hogy komoly ipari tapasztalatunkkal, felkészült mérnöki csapatunkkal és stabil piaci pozíciónkkal bármely KKV számára segítséget tudunk nyújtani üzleti céljai megvalósításában.

Mi az, amiben a graphIT kiemelkedő?

A graphIT biztos céges háttérrel rendelkezik, és stabil, folyamatosan frissülő tudással. Ezért maximálisan eleget tudunk tenni ügyfeleink igényeinek, hiszen nem csak szoftverre van szükségük, hanem egy olyan komplett megoldásra, amely személyre szabott és tökéletesen illik a környezetünkbe. Ezt pedig csakis szakértőktől tudják megkapni.

www.graphit.hu

Hirdetés

További cikkek a témában