Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Ipari digitalizáció – milyen évet vár a Siemens?

Az év kezdet jó lehetőség az idén bevezetésre kerülő újdonságokról való híradásra, így felületeinken folyamatosan teret biztosítunk partnereink számára, hogy beszámoljanak idei terveikről. – Siemens Zrt. – Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója

MM: Milyen új termékük, szolgáltatásuk bevezetését tervezik 2022-ben?

J.T.: Idei évben számos újdonságot készülünk a hazai piacra bevezetni, tovább szélesítve termék- és szolgáltatásportfoliónkat. Ipari digitalizáció körében kiemelkedik a WinCC Unified legújabb verziója, mely következő szintre emeli az ipari adatfeldolgozást és helyszíni megjelenítést, valamint új edge computing megoldásokkal segítjük a gyártósor melletti adatfeldolgozást.

A SINAMICS új frekvenciaváltójával azon vállalatok igényeire is elsőrangú megoldást tudunk adni, ahol extrém környezetben közvetlenül a hajtóműves motorra vagy falra szükséges építeni a szállítópályák, a szivattyúk, a ventilátorok működtetéséhez elengedhetetlen eszközt. Szerviz szolgáltatásunkat a vállalatok legszélesebb köre számára tettük és tesszük még inkább elérhetővé- itt szeretnénk megmutatni, hogy már egy kis- közepes méretű ipari cégnél szintén megtérül a Siemens szervizszaktudás alkalmazása. Oktatási kínálatunkat egyaránt bővítjük, 2022-ben nemzetközi szakértők előadásával tervezünk tanfolyamokat az ipari hálózatok terén.

MM: Milyen gyártói területekre fókuszálnak idén?

J.T.: Az ipari területek közül kiemelkedik az autógyártás, a gépgyártás, az élelmiszeripar, a vegyipar, a gyógyszeripar.

MM: Hogyan látják a piaci környezetet, milyen évet várnak?

J.T.: Úgy tapasztalom, ügyfeleink várakozásai kedvezőek, jó évet várnak 2022-re. Örvendetes, hogy lassan nincs olyan iparág, ahol a modern, ipari digitalizációs megoldások ne jelennének meg kisebb-nagyobb mértékben. A digitalizációban élenjáró cégeknél a következő lépés az ipar 4.0 megvalósítása, a fizikai és digitális világok összekötése lesz. A digitalizációval részben összefüggésben felértékelődik a fenntarthatóság, ezzel egyre többet foglalkoznak a vállalatok. Úgy számolom, a chiphiány jelentette szállítási kihívások globálisan, így hazánkban szintén csökkennek. Mindezeket figyelembe véve stabil növekedést várok a Siemens Zrt. számára is.

Hirdetés

További cikkek a témában