Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

Minőség költséghatékonyan 3D méréstechnikával – HandsOnMetrology Tour

Buktatók helyett: Optimális 3D méréstechnikai rendszer gyártási folyamataihoz

Milyen szempontok szerint érdemes kiépíteni vagy továbbfejleszteni eszközparkunkat, hogy költséghatékony gyártás és versenyképes termék legyen a végeredmény?

Az optikai 3D digitalizálási eljárás lényege, hogy a mérőgép néhány mérési pont helyett a teljes felületről gyűjt nagyon részletes és pontos pontfelhő adatot, mindezt megbízhatóan és jóval gyorsabban, mint a hagyományos módszerek. A technológia igen sokoldalú, az egyszerű műanyag alkatrésztől a repülőgépek, űrhajók fejlesztéséig valamennyi alkalmazási területen bizonyít.

„Csak Magyarországon több száz rendszert használnak gyártócégek, tervezőstúdiók, kutatóintézetek, egyetemek egyaránt. Akár induló vállalkozásként szeretnénk kiépíteni minőségellenőrzési folyamatainkat, akár meglévő egységünket fejlesztenénk, beszerzésnél érdemes pusztán a költségek mellett egyéb szempontokra is odafigyelni, hogy hosszútávon is megtérüljön a beruházásunk”

– mondta el Szász András, az R-Design Studio Kft (a GOM, illetve a ZEISS és a GOM közös HandsOnMetrology képviseletének) vezető mérnöke.

Flexibilis?

Nincs két egyforma projekt és tapasztaljuk, hogy a gyártóknak sokszor gyorsan kell átállnia teljesen más termék előállítására. Olyan hardvert és szoftvert válasszunk, amivel eltérő darabokat is precízen mérhetünk. A GOM mobil megoldásait ezt szem elött tartva fejlesztette. GOM ATOS szenzoraink változtatható méréstartományai könnyen adaptálhatók az aktuális feladatokhoz, a GOM Suite komplett szoftverben pedig egy helyen található minden fontos funkció, számos ingyenes lehetőséggel kiegészítve.

Beszéljünk egy nyelvet!

Olyan megoldásokban érdemes gondolkodni, amelyek biztosan kompatibilisek lesznek megrendelőinkkel is. A GOM / HandsOnMetrology kínálata standardizált, kulcsrakész eszközökből áll, amelyek a legnagyobb gyártóvállalatok egységeiben is bizonyítottak világszerte. A GOM szoftverben teljes, egyéni igény szerinti jegyzőkönyveket készíthetünk, amely visszakövethetően és érthetően szemlélteti az eredményeket.

Kitűnő bizonyítvány

Tapasztaljuk, hogy egyre több megrendelő kéri a mérőgéphez kapcsolódó tanúsítványokat partnereitől. A HandsOnMetrology portfólió valamennyi mérőrendszere visszakövethető, akkreditált tanúsítvánnyal rendelkezik, így az eredmények mindig megbízhatók, összevethetők és ismételhetők.

Jövőbiztosan

Olyan mérőrendszert válasszunk, amely bővíthető, képes együtt fejlődni a vállalkozásunkkal, így elkerülhetjük, hogy időről időre teljesen új rendszerre kelljen beruházni.

Lépjen előre az automatizálásban

Amikor gyors átvitelre, sorozatmérésre van szükség és a mennyiségi és minőségi elvárások magasak, az automatizálás lehet a következő lépés. Fontos, hogy igényeinkre optimalizálható rendszer mellett döntsünk. A GOM ATOS ScanBox teljesen automatizált, kulcsrakész mérőcellái a néhány mm-es alkatrésztől akár vasúti kocsi méretű tárgyakig minden feladatra alkalmasak. Akár 50-80%-kal gyorsabban dolgoznak a hagyományos CMM rendszereknél, miközben működtetésük biztonságos, nem kell hozzá speciális programozói tudás sem.

3D méréstechinka élőben -HandsOnMetrology Tour -március 31., Budapest

A HandsOnMetrology a Zeiss és a GOM közös 3D méréstechnikai platformja. A HandsOnMetrology Tour keretében az érdeklődők személyesen győződhetnek meg a mérőrendszerek teljesítményéről, megtalálhatják az optimális megoldást gyártási folyamataikhoz és tapasztalatot cserélhetnek más szakemberekkel. A március végi állomás szervezője az R-Design Studio Kft.

Részletek és ingyenes regisztráció: www.r-design.hu
Információ:

www.gom.com

www.handsonmetrology.com

Hirdetés

További cikkek a témában