Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Siemens ukrajnai helyzettel kapcsolatos állásfoglalása

A Siemens AG vezetése és munkavállalói közössége teljes mértékben ellenzi Ukrajna invázióját, a nemzetközi közösséggel együtt kiáll a békéért, és reméli, hogy a háborúban álló feleknek a lehető leggyorsabban sikerül békés megoldásra találniuk.

Vállalatunk a nemzetközi törvények betartása mellett, és természetesen annak tudatában, hogy ez hatással lesz az érintett országok üzleteire, támogatja a nyugati kormányok által bejelentett erős és széles körű szankciókat és közreműködik azok végrehajtásában. Ezért minden új üzleti lehetőséggel kapcsolatos tevékenységünket felfüggesztjük Oroszországban. A szankciók szigorú betartása mellett azonban folytatjuk a helyi szolgáltatások biztosítását, különösen a szerviz és karbantartási területeken.

A Siemens AG közvetlen lépéseket tesz annak érdekében, hogy gondoskodjon ukrajnai alkalmazottairól és azok családtagjairól. A Siemens Caring Hands azonnali humanitárius segítséget biztosított 1 millió eurós értékű adományozásával, gyűjtést indított a Siemens AG munkatársai között, és a kollégák által befizetett pénzadományok értékét megduplázza. Emellett világszerte számtalan kollégánk ajánlja fel további segítségét, aminek koordinálásához a Siemens Caring Hands szervezési kapacitást bocsájtott rendelkezésre.

Magyarországi tevékenységek
Nekünk, a Siemens Zrt.-nek a környező országokkal közösen most elsősorban ukrán kollégáink és családtagjaiknak segítése, támogatása a legfontosabb feladatunk ebben az ügyben. Amennyiben Magyarország területére lépnek, minden segítséget megadunk nekik, hogy biztonságos körülmények közé kerüljenek. Biztosítjuk a belföldi utazásukat, a szállásukat és az ellátásukat. Egyúttal részt veszünk a Siemens AG karitatív kezdeményezéseiben, és mi magunk is vállalati adománygyűjtést indítottunk a menekülteket támogató Ökumenikus Segélyszervezet számára. Emellett kollégáink egyénileg és egyéb más önkéntes módon is segítséget nyújtanak a háborús helyzet rászorulóinak.

Hatás a magyarországi üzletre
Egyelőre nem számolunk speciális hatással a helyi üzletmenet kapcsán. Partnereink kiszolgálásában, az együttműködésben nem tervezünk változtatást és erre indokot sem látunk.
Ugyanakkor az egy ideje már fennálló szállítási kihívások kapcsán további kockázatokkal számolunk. Hiszen egyrészt a konfliktus által érintett országokba történő szállítás megakadt, ez a rendelések átütemezését jelenti, ami egyúttal kedvez az egyéb piacoknak. Mivel azonban az érintett országok fontos beszállítópartnerei a Siemensnek, a helyzet a késztermékgyártásra kedvezőtlen hatással lehet.

Kollégáink folyamatosan elemzik a helyzetet, és mindent megtesznek a folyamatos kiszolgálás érdekében. Amennyiben akár pozitív, akár negatív változás fog beállni, további információt fogunk megosztani Önökkel.

A kialakult helyzet pénzügyi kockázatokat is jelent, főleg azon partnereink esetében, akik az érintett piacokra szállítanak be vagy a szankciók által elért pénzintézetekkel vannak kapcsolatban.

Ha érintettek a fentiekben, kérjük keressék kollégáinkat, hogy mielőbb információt cserélhessünk a kialakult helyzetről.

Jeránek Tamás
Siemens Zrt.
CEO

Hirdetés

További cikkek a témában