Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

Óvja gépeit optimális páratartalommal

Ideális páratartalommal az ESD-védelemért.

Az ipari gyártás elengedhetetlen tényezője az elektrosztatikus feltöltődéssel, kisülésekkel szembeni védelem, hiszen az elektronikus alkatrészek és érzékeny félvezető elemek már 30 voltos kisülésektől is károsodhatnak. Előzze meg ezt a problémát direkt helyiség párásítással!

Elektrosztatikus feltöltődés és kisülés bárhol előfordulhat a termelés során – akár testérintkezésnél, akár működés közben, a gépeken belül. Ennek oka, hogy két, különböző vezetőképességű felület érintkezése esetén az elektronok az egyik anyagból a másikba áramlanak, amitől a felületek negatívan vagy pozitívan töltődnek. Jó vezetőképességű anyagok esetében a szétválasztást követően azonnal teljes töltéscsere zajlik, a rossz vezetőképességű, szigetelő anyagok azonban megtartják az új töltésállapotukat, amely a távolság növelésével akár több ezer voltra is nőhet. A modern technológiák által egyre kisebb méretű és nagyobb teljesítményű alkatrészek már csekély feszültségtől, ellenőrizetlen kisüléstől is károsodhatnak. Az olyan anyagok pedig, mint a fóliák és a műanyagok, elektrosztatikusan összetapadhatnak, így akár gépleállásokat, selejtképződést is okozhatnak. Vesse be a direkt helyiség párásítást ön is, mint megelőző lépés!

A teljes körű elektrosztatikai védelem érdekében, ahol csak lehet el kell kerülni a feltöltődést, és definiált, ellenőrzött kisüléseket kell biztosítani. Ehhez az optimális páratartalom jelentős mértékben járul hozzá, hiszen 40-60% közötti relatív páratartalom esetén természetes, vezető nedvesség keletkezik az anyagokon. Ezáltal javul az anyagok és a levegő vezetőképessége, így a légkör el tudja vezetni a töltést anélkül, hogy kár keletkezne, összetapadások vagy egyéb nehézségeket okozó folyamatok mennének végbe.

Biztosítsa gépei hibamentes működését és a termelés hatékonyságát ön is! Kérdése van?

Keressen fel minket vagy igényelje ingyenes tájékoztató prospektusunkat ITT!

További információ:

www.condair-systems.hu/klimaellenorzes

Hirdetés

További cikkek a témában