Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Az új Alfa Laval ThinkTop impulzus üléktisztító akár 95%-kal csökkenti a CIP-folyadék felhasználást

Egy tipikus feldolgozó üzemben az ürítőszelepek az összes szelep 20%-át teszik ki.

A tisztításuk azonban költséges, nehéz és időigényes a hosszú tisztítási ciklusok és a nyomáslökések veszélye miatt. Az új Alfa Laval ThinkTop impulzus üléktisztító mindezen problémákat megoldja, gyorsan és hatékonyan teszi tökéletesen tisztává az ürítőszelepeket, miközben akár 95%-os megtakarítást is biztosít a CIP-folyadék felhasználásban.Egy tipikus feldolgozó üzemben az ürítőszelepek az összes szelep 20%-át teszik ki. A tisztításuk azonban költséges, nehéz és időigényes a hosszú tisztítási ciklusok és a nyomáslökések veszélye miatt. Az új Alfa Laval ThinkTop impulzus üléktisztító mindezen problémákat megoldja, gyorsan és hatékonyan teszi tökéletesen tisztává az ürítőszelepeket, miközben akár 95%-os megtakarítást is biztosít a CIP-folyadék felhasználásban.

A ThinkTop ismét magasra állítja a mércét a vízmegtakarítás terén. Az impulzus üléktisztítás azt biztosítja az ürítőszelepek esetében, amit a „burst”-tisztítás a keveredésmentes szelepek terén 2019-ben. Míg a „burst” üléktisztítás akár 90%-kal csökkenti a szükséges CIP-folyadék mennyiségét a keverésmentes szelepeknél, az impulzus üléktisztítás akár 95%-kal csökkenti azt az ürítőszelepek esetében.

Több megtakarítás, hosszabb üzemidő

Képzelje el, mekkora megtakarítást érhet el ezzel a szabványos automata funkcióval, amelyet egy programozható logikai vezérlő (PLC) jelzése indít be és az Alfa Laval ThinkTop V50/V70 érzékelő- és vezérlőegységei irányítanak.

„A ThinkTop impulzus üléktisztítás eddig nem látott mértékű CIP-folyadék megtakarítást biztosít a feldolgozóüzemek tulajdonosai és kezelői számára a hagyományos PLC által időzítő-vezérelt üléktisztításhoz képest”

– mondta René Stietz, az Alfa Laval szelepek és automatizálás termékportfólió-menedzsere.

„Az Alfa Laval az első és egyetlen olyan szelep automatizálási megoldásokat kínáló vállalat, amely jelentős megtakarítást biztosít az ürítőszelepek CIP-folyadék felhasználásában.”

Gyorsabb, hatékonyabb impulzus tisztítás

Az impulzusok vezérlik a szeleptisztítási folyamatot, aktiválva a szelepet, amikor a nyíróerők tetőznek. Minden pozíció-alapú impulzus egy másodpercnél rövidebb ideig tart, megakadályozva a nyomáslökéseket a rendszerben. Az impulzus maximális turbulens áramlást hoz létre, amikor a folyadék áthalad a szelepház és a szelepülék közötti keskeny résen, ezzel hatékonyan eltávolít minden lerakódást, így biztosítva az ürítőszelep tökéletes tisztaságát.

Az ürítőszelepek 100%-os tisztításának validálása

Az impulzus üléktisztítás megkönnyíti a szeleptisztítási ciklusok ellenőrzését és validálását. A szelep helyzetét nem a PLC időzítő, hanem az Alfa Laval ThinkTop vezérli. A felhasznált CIP-folyadék mennyiségének csökkentése mellett azzal, hogy az érzékelőt az ülék gyors nyitására és zárására programozzuk, alaposabb tisztítás és nagyobb higiénia érhető el az időzítő vezérelt tisztításhoz képest. A ThinkTop azt is ellenőrzi, hogy a szeleptisztítás befejeződött-e.

Az impulzus üléktisztítót ürítőszelepként funkcionáló együlékes vagy pillangószelepekhez terveztük, az egy mágnesszeleppel rendelkező ThinkTop V50 és V70 érzékelő- és vezérlőegységek alapfunkciója. Függetlenül az aktuátor üzemmódtól, az ürítőszelep normál esetben nyitott vagy normál esetben zárt elzáró- vagy váltószelepként konfigurálható. Az impulzus üléktisztítás leegyszerűsíti a szelep üzembe helyezését, megakadályozza a nyomáslökéseket, és csökkenti a CIP-tisztítás folyadék felhasználását és idejét.

Hirdetés

További cikkek a témában