Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új sokoldalúan felhasználható tömör keményfém szármaró család

A CoroMill® Dura rugalmas nagyolást és simítást tesz lehetővé többféle anyagban.

A forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek szakértője, a Sandvik Coromant egy teljesen új csúcskategóriás tömör keményfém szármaró családot mutat be. A CoroMill® Dura váltja le a sokoldalúan használható CoroMill® Plura szármarókat. A termékcsalád nagyolástól simításig terjedő műveletekhez lett kialakítva, különböző fogásoknál, többféle alkalmazáshoz és többféle anyagban való munkavégzésre.

A WhisperKut™ technológia révén a CoroMill® Dura kiemelkedik a korábbi sokoldalú termékcsalád és a versenytárs szármarók közül. Dr. Markus Groppe, a Sandvik Coromant termékalkalmazási vezetője a következő módon ismerteti az egyenetlen spirálkoncepciót:

„Minden horony más spirálszögben van tájolva, és a forgácsolóél minden szintje egyenlőtlen távolságban helyezkedik el egymástól. Ezáltal nagyon jó stabilitás és hatékony, rezgésmentes megmunkálás érhető el.”

Egy további figyelemre méltó tulajdonság, hogy a kínálatban szereplő tömör keményfém szármarók széles választékából könnyű kiválasztani a leginkább megfelelő szerszámot. „Különös hangsúlyt helyeztünk a szerszámkiválasztásra. Mindig megfelelő időt kell szánni a megfelelő szerszám kiválasztására a CoroMill® Dura kínálatából,” folytatta Groppe.

Az első számú választás a négyhornyos plug and play megoldás, mely alkalmazások széles körében használható. További szerszámváltozatok elérhetők speciális műveletekhez, mint például reteszhornyok kialakítása, dinamikus marás, elősimítás és simítás. További segítséget kínál a CoroMill® Dura CoroPlus® Tool Guide online szerszámválasztó alkalmazása, mely támogatja a hornyolást, palástmarást, zsebmegmunkálást és csavarvonal-interpolációt – a szerszámválasztás megkönnyítéséért.

A CoroMill® Dura 2–7 horonnyal, 1–4×D forgácsolási hosszal, forgácsosztóval vagy anélkül is elérhető. A szármarók akár háromszor is felújíthatók az eredeti specifikációknak megfelelően.

Hirdetés

További cikkek a témában