Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

A Siemens szimulációs szoftverével fejleszti energiahálózatát az USA legnagyobb villamosipari szereplője

Az American Electric Power meglévő védelemszimulációs szoftverét váltja ki a Siemens PSS CAPE megoldásával.

Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb átvitelihálózat-üzemeltetője (AEP) T-Nexus néven létrehozza a teljes hálózatának egységes digitális modelljét, amely minden részlege számára lehetővé teszi a villamosenergia-hálózat megbízható tervezését, üzemeltetését és védelmét.

A Siemens PSS CAPE iparágvezető megoldásával az AEP tizenegy államra kiterjedő és több mint 40 ezer mérföldes vezetékhálózatán nagyobb részletességű, összetettebb védelmi szimulációkat készíthet, és a naprakész, pontos modell segítségével optimalizálhatja a hálózatvédelem napi feladatait. Az energiahálózat megbízható működéséhez szükséges változásokat a szolgáltató így gyorsabban elvégezheti, beleértve az inverteralapú megújuló energiaforrások növelését és a hálózat stabilitását veszélyeztető fejlemények azonnali kezelését is.

A PSS CAPE védelmi szimulációs szoftvert világszerte hat kontinens több mint 50 országában használják a nagy közműszolgáltatók (köztük a szomszédos Horvátországban is). A szoftver kulcsfunkciója a rövidzárlatok szimulálása és a védőberendezések reakcióinak bemutatása: 7000-nél is több rendkívül részletes relémodellt tartalmazó könyvtárral és a moduláris védelmi eszközök széles választékával segíti a védelmi mérnököket az összetett hálózati adatok kezelésében, a lehetséges problémák feltárásában és az alternatív megoldások kidolgozásában.

Hirdetés

További cikkek a témában