Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

FANUC az Ipar Napjain

Szokás szerint az év egyik legizgalmasabb eseménye a májusi kiállítás, hiszen ekkor nyílik alkalmunk arra, hogy a nagyközönségnek bemutassuk cégünk újdonságait. -kezdi beszélgetésünket Bagdi Attila a FANUC marketing specialistája.

C:\Users\Kuthy Zoltan\Desktop\MM\Hirlevel_17apr11\fanuc_h

MM: A FANUC folyamatos résztvevője az Ipar Napjai kiállításoknak. Idén mely gépcsoportokra fókuszál a cég?

B.A.: Szerencsés helyzetben vagyunk az egyetlen olyan gyártás automatizálási vállalatként, akiknek ilyen sokrétű a termékpalettája, magába foglalva egy a szerszámgépektől kezdve a vezérléseken és az ipari robotokon át ívelő portfóliót, így nem szűkölködünk a fejlesztésekben. Az idei év azonban kivételes alkalom lesz, mert minden eddiginél több újdonságot tudunk majd bemutatni. Magyarországra látogat a világszenzációnak számító, világ legerősebb robotja, az M-2000-es FANUC robot, valamint a kibővült kollaboratív robot család is bemutatkozik. A megújult, FANUC Robocut huzalszikra forgácsolók egy újabb, nagyobb munkaterű géppel is bővültek, mely először itt debütál a magyar közönségnek. Az ugyancsak megújult, FANUC Robodrill szériából is először ide érkezik egy háromtengelyes és egy öttengelyes gép, melyek éles gyártásban fogják demonstrálni képességüket. Mindamellett két fröccsöntőgépet is meg lehet majd tekinteni standunkon.

MM: Így a cég felöleli a fémmegmunkálás, műanyagfröccsöntés és anyagmozgatás témaköreit?

B.A.: Igen, a standunkon tematikákra bontva találkozhatnak a látogatók gépeinkkel, hogy az egy iparág iránt érdeklődők könnyen megtalálják a számukra legérdekesebb applikációkat. Emellett hangsúlyt kap gépeink háttértámogatása is, így külön részleget szenteltünk az ügyféltámogatás, karbantartás és tréningek számára.

MM: Egy gyártásautomatizálási megoldás nem csak a gépektől lesz teljes. Mivel egészítik még ki megjelenésüket?

B.A.: Rendhagyó módon több iparági partnerünket is meghívtuk a standunkra, hogy gépeinken mutassák be, hogyan lehet még többet kihozni az eszközeinkből. Egy kiemelkedő, automatizált gyártási folyamatnak csak az alapja egy kiváló gyártógép, azonban korántsem áll meg itt a dolog, hiszen olyan specialisták tudására van szükség, akik az adott iparágban nagy szakértelemmel rendelkeznek. Így a standunkra látogatók egy komplett automatizált megoldást kaphatnak, és a legkülönfélébb oldalakról vizsgálhatják meg gyártásautomatizálási kihívásaikat.

MM: Mely társkiállítók lesznek megtalálhatók így a FANUC 205A standján?

B.A.: A fémmegmunkálás oldaláról az Accretech szenzortechnológiájával, a Schunk befogástechnikájával és a Sandvik szerszámozástechnikájával találkozhatunk majd, míg a műanyaggyártás tekintetében a CavityEye szerszámnyomás mérőivel és a Tooltemp által forgalmazott temperálókkal, szárítókkal, anyagfelszívókkal ismerkedhetünk meg. Ezenfelül az ipari automatizáláshoz szervesen csatlakozó biztonságtechnológiában a Pilz rendszereit vizsgálhatjuk meg közelebbről.

MM: Tavaly látványos volt az együttműködő robotot működés közben látni, idén is terveznek hasonló látványos és tömegeket vonzó bemutatót?

B.A.: Az hiszem idén sem lesz ok a panaszra a látványosságok tekintetében. Összesen 12 gépet fogunk bemutatni a kiállításon, nem számítva a társkiállítók eszközeit. Minden bemutatónk a maga nemében látványos lesz, és az adott iparág képviselői számára biztosan érdekesek. Az egyik legizgalmasabbnak várható bemutatónk a világ legnagyobb robotját élő alkalmazásban bemutató demonstrációnk, ahol a robot egy egész autót fog mozgatni. Mindegyik gyártógépünk termelni fog, így a látogatók számára valós, kézzelfogható mintákkal szolgálhatunk majd eszközeink képességeiről. Minden részletet egyelőre nem szeretnénk elárulni, de egyet biztosan állíthatok, aki kilátogat a FANUC standjára, sok meglepetéssel találkozhat majd.

FANUC2

(Ipar Napjai és MACH-TECH kiállítás: HUNGEXPO, május 9-12.)

www.fanuc.hu

Hirdetés

További cikkek a témában