Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új győri fogaskerékgyár

A Dana vállalatcsoport bejelentette új, csúcstechnológiát képviselő európai gyárának alapkőletételét.

A vállalat mintegy 46 millió eurót fektet új gyáregységének felépítésébe, a gyártás pedig 2018 elején veszi kezdetét, és a várakozások szerint 2020-ra 200 magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt. Az új győri gyár Spicer® AdvanTEK® hipoid és ívelt kúpkerék hajtásegységeket állít majd elő. A Dana elemi fogaskerekeket és ívelt kúpkerék hajtásokat gyárt hagyományos hátsó hídház és merev tengelyekhez, valamint összkerék meghajtású rendszerekhez. A telephelyen a jövőben lehetőség nyílik teljes futóművek összeszerelésére is.

A vállalat AdvanTEK® fogaskerék termékcsaládja saját kategóriájában a legjobb zaj, lengés és keménység (NVH) teljesítményt nyújtja, illetve a legjobb erőintenzitást biztosítja egy kompakt csomagban. A futóműbe beépítve ezek a fogaskerekek továbbítják a hajtónyomatékot a kerekekhez – ami hatékonyabb üzemanyag-felhasználást, fokozott teljesítményt és maximális tartósságot biztosít a személy- és haszongépjárművek teljes spektrumán.

Az új telephely a vállalat negyedik gyára lesz Magyarországon. „Nagy örömünkre szolgál, hogy felépíthetjük új, csúcstechnológiát képviselő üzemünket, amelynek segítségével tovább növekedhetünk az európai piacon.” – mondta el Bob Pyle, a Dana Light Vehicle Driveline Technologies elnöke.

A Dana világelső a magas minőségű termékek gyártásában, amelyek javítják a hagyományos hajtású járművek és gépek hatékonyságát, teljesítményét és fenntarthatóságát. A Dana ellátja a személygépkocsik, a haszongépjárművek és nehézgépjárművek piaca mellett az ipari és a helyhez kötött berendezések piacát is. A vállalatot 1904-ben alapították, mára 6 földrész 34 országában mintegy 27.000 munkavállalót alkalmaz, akik elkötelezettek amellett, hogy hosszú távra szóló értéket teremtsenek vevőiknek.

www.dana.com

 

Hirdetés

További cikkek a témában