Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Tűzihorganyzás a gépipartól az autóiparig

A NAGÉV CINK KFT néhány évvel ezelőtti piacra lépésével jelentősen javította a magyarországi tűzihorganyzó kapacitások mennyiségét és minőségét.

Hazánk legnagyobb térfogatú bevonó kádjával és legmodernebb technológiájával felszerelt vállalatát Budapesttől 30 km-re, közvetlenül az M5 autópálya mellett, Ócsa határában létesítették. A cég az elmúlt hat esztendő alatt a magyar bérhorganyzási piacon meghatározó szereplővé vált, rendelkezik a szükséges gyártási, környezetvédelmi minősítésekkel, sőt speciális követelményeknek is megfelel. Így eleget tesz a német építőipari piacon szükséges DASt-Richtlinie 022: 2016 előírásnak.

Nagyméretű termékek bevonása automatikus rendszerben

A NAGÉV CINK KFT legújabb generációs horganyzó művében akár 15 m hosszú, 3 m mélységű és 1,8 m szélességű és 8 tonna tömegű darabok egy lépésben történő tűzihorganyzására is képes. A termékek továbbítását számítógépes rendszer irányítja, az acélszerkezetek előkezelése előre programozott műveletekkel történik. A technológia zéró hulladék elv alapján létesült, megfelel az elérhető legjobb technikák követelményeinek (BAT: Best Available Techniques), valamennyi elhasználódott és keletkező anyag újrahasznosításra kerül.

NAGEV

Nagyméretű acélszerkezetek kompakt horganybevonattal (NAGÉV CINK KFT)

Az ún. ház a házban, zárt technológiai rendszerben előkezelt acéltermékek felületére szokásosan 50-150 µm vastag horganyréteget visznek fel az EN ISO 1461 szabványban előírtaknak megfelelően, mely bevonat – a festékréteggel ellentétben – nem adhéziósan, hanem metallurgiai kötéssel kapcsolódik a vasfelülethez. A vállalat filozófiája, hogy a tűzihorganyzott termék „ne csak minőségében, hanem megjelenésében is kiváló legyen”, ennek megfelelően szigorúan szabályozza technológiai paramétereit.

Legmodernebb technológiával, akár tengeri szállításhoz…

A vállalatnál tűzihorganyzott termékek fontos piaci szegmensei közé tartoznak az építő-, és gépipartól kezdve a mezőgazdaságon és útépítéseken át a járműiparig használatos acélszerkezetek. A NAGÉV CINK KFT számos nagy nemzetközi projekt részeseként folyamatosan horganyoz európai piacokra, de tengerentúli felhasználásra is. Ez utóbbi támogatására – hazánkban egyedülállóan – olyan passziváló technológiát telepített, mely lehetővé teszi a frissen horganyzott termékek akár tengeren át történő szállítását anélkül, hogy a védőréteg károsodna. A NAGÉV CINK KFT specialistája a különösen nagyméretű darabok kezelésének. Fontos, hogy olyan nagy horganyzókád méretet válasszunk, melyben egy lépésben végre lehet hajtani a fémmel történő bevonást, ezzel a legkedvezőbb feltételeket teremtve a kiváló minőséghez. Az így elvégzett tűzihorganyzás eredménye egy kompakt, esztétikus és időtálló fémréteg.

Egyszeri védelem több évtizedre szól

A bevonat szinte kizárólag horganyt (cinket) tartalmaz. Optimális esetben legfelső rétege tiszta horgany, ilyenkor csillogóan fényes a megjelenése. A frissen horganyzott termékek felületén általában néhány hét alatt egy vékony, transzparens védőréteg, ún. cinkpatina képződik, mely csak lassan fogy, de közben folyamatosan újratermelődik a horganyrétegből, így a bevonat hosszú évtizedekre garantálja a teljes védelmet. Különösen fontos szempont, hogy üreges acélszerkezeteket nemcsak kívül, hanem belül is egyformán védi. A horganyzott felület praktikus, tiszta vízzel könnyen mosható, tisztítható, higiénikus megjelenése évtizedek elteltével (˃ 40-50 év) is megmarad, eközben semmiféle karbantartást nem igényel. A NAGÉV CINK KFT és a NAGÉV KFT munkanapokon folyamatos üzemmenettel áll megbízói rendelkezésére.

Versenyképes ár, szakmai napok, díjmentes tanácsadás

A NAGÉV vállalatok a jó minőségű festéssel versenyképes áron kínálják a tartós védelmet nyújtó horganyzási lehetőséget vállalkozások, de akár magánszemélyek számára is. Rendszeresen megszervezett Szakmai Napok, de egyéni tanácsadás keretein belül egyaránt várják partnereik érdeklődését.

http://nagev.hu/

Hirdetés

További cikkek a témában