Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Nagy méretű csapágyak vizsgálata

Az SKF felavatta az újonnan épített Sven Wingquist Tesztközpontot a németországi Schweinfurtban. A központ a világon elsőként képes a nagy méretű csapágyak tesztelésére valós üzemi körülmények között.

A Sven Wingquist Tesztközpont két vizsgálóberendezéssel rendelkezik. Az egyik vizsgálóberendezés a szélturbina főtengely-elrendezések tesztelésére szolgál. A másik berendezést a többi iparágban – többek között a bányászatban, az építőiparban, az acélgyártásban és a tengerhajózás területén – alkalmazott csapágyak vizsgálatára használják majd. Ez lehetővé teszi a vevők számára a hatékonyabb fejlesztési folyamatokat, valamint a csapágyteljesítmény és az üzemi élettartam növelését. A beruházás 40 millió euró összeget tett ki.

nagy méretű csapágy

Az SKF folyamatos diagnosztikai, állapotfelügyeleti és szimulációs módszereivel ötvözve ezek a berendezések hozzájárulnak a tesztelés és a termékfejlesztés átfutási idejének csökkentéséhez, valamint a csapágyteljesítmény mélyebb megismeréséhez. Victoria van Camp, az SKF Termék- és üzletfejlesztési igazgatója és elnöke így nyilatkozott: „Egyetlen más tesztközpont sem képes a nagy méretű csapágyak tesztelésére ilyen pontosan, valós üzemi körülmények között, és ez jelentős stratégiai előnyt biztosít számunkra és a vevőink számára is. A Sven Wingquist Tesztközpontban alkalmazott technológiákkal vevőink időt és erőforrásokat takaríthatnak meg, ugyanakkor ezek a technológiák támogatják a vevők nagyobb megbízhatóságra és hosszabb üzemi élettartamra való törekvéseit is.”

A tesztközpont finanszírozást kapott a Bajor gazdasági, médiaügyi, energiaügyi és technológiai minisztériumtól, valamint a Német szövetségi környezetvédelmi, természetvédelmi, építési és reaktorbiztonsági minisztériumtól is.

SKF

Az SKF a világpiac vezető szállítója a csapágyak, a tömítések, a mechatronika, a kenéstechnikai rendszerek és a szerviz területén, mely utóbbi terület magába foglalja a műszaki támogatástól kezdve a karbantartási és megbízhatósági szolgáltatásokon át a mérnöki tanácsadást és képzést is. Az SKF a világ több mint 130 országában 17 000 viszonteladóval képviselteti magát. A cég éves bevétele 2016-ban 72 787 millió svéd korona, alkalmazottainak száma pedig 44 868 fő volt.

www.skf.com

Hirdetés

További cikkek a témában