Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

CAD/CAM/PLM

Új TopSolid CAD/CAM csomagok

A magyar nyelvből hiányzik az a bizonyos „nice to have” („klassz, hogy van”) kifejezés, amelyet az angol nyelvben leginkább olyan eszközök kapcsán használnak, melyekre nincs feltétlenül szükségünk, de azért (valamilyen okból) jó érzés azokat birtokolni.

Privát világunkban egyébként az ilyen „jól mutat a polcon vagy a garázsban” dolgoknak nagyon is helyük van, hiszen gyűjtemények részei vagy régóta dédelgetett álmok és vágyak megtestesítői. Az iparban – ahol minden cent, forint, és másodperc érték (vagy éppen veszteség) – a „nice to have” eszközöknek azonban nincs helyük, mert egyedül a megtérülés- és hatékonyság-alapú gondolkodás és gazdálkodás lehet életképes. Ez a gyakran jelentős költségvonzatú, de egy ipari vállalkozás számára ma már elengedhetetlennek számító szoftverberuházások esetében is igaz.

Hiányérzet vs. rossz szájíz

A mérnöki tervező és megmunkálás-tervező (CAD és CAM) szoftverek területén is megvan az esély arra, hogy a leendő alkalmazók a licenc vagy licencek beszerzésekor negatív vagy pozitív irányultsággal rossz döntést hoznak. Magyarán vagy alultervezik a szoftver „kiépítettségét”, és akkor, amikor egy funkcióra szükség lenne, az nem érhető el (mert hiányzik a megvásárolt licenceváltozatból), vagy „túlvásárolják” magukat, azaz olyan „mindentudó” programot szereznek be, amelyeket inkább csak a világ legnagyobb tervezőirodáinál vagy vezető autógyárainál használnak. Ez utóbbi esetben jelenhet meg a „nice to have” faktor, és persze vele együtt a veszteség, hiszen a cég olyan eszközt vásárolt, amely számára – hiszen nem használja ki a rendelkezésre álló funkciók sokaságát – részben felesleges. Persze egyáltalán nem könnyű jól választani, hiszen minden leendő felhasználóban ott motoszkál a gondolat: ma ugyan még nincs szükségem egy adott modulra vagy funkcióra, de bármikor „beeshet” egy olyan projekt, amikor majd jól jönne a szoftver egy-egy speciális képessége. Ha azonban mégsem hasznosul egy „all in” kiépítettségű szoftver, akkor marad a rossz szájíz a feleslegesen elköltött pénz miatt.

Van megoldás

A TopSolid, a világ egyik vezető integrált CAD/CAM szoftverének új belépő szintű (Entry) CAM csomagjai mostantól a magyar felhasználók számára is megoldják ezt a problémát, hiszen rendkívül kedvező áron érhetők el, de minden olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekre a hazai fémmegmunkáló üzemeknek jellemzően szüksége van. A TopSolid Entry Milling 2D (2.5AX) és a TopSolid Entry Milling 3D (3AX) csomagok kiépítettségét tehát a piaci igények „definiálták”, és örökös licencként vásárolhatók meg, tehát nem fordulhat elő, hogy a meghatározott használati idő leteltével a cég CAM-szoftver nélkül marad. Az Entry csomagok előnyei közé tartozik, hogy már számos szerszámgéptípushoz tartalmaznak a posztprocesszorokat, így az egyszerűen kezelhető TopSolid CAM szoftver gyakorlatilag azonnal hasznos termelőeszközzé válik az üzemben. A mielőbbi alkalmazást menetrend szerinti – 2 hetente tartott – oktatásaink is támogatják.

Új TopSolid CAD/CAM csomagok

A TopSolid Entry Milling csomagok fő előnyei:

– Kiemelkedően jó ár-érték arány
– Egyszerű kezelhetőség
– Örökös licenc
– Beépülő posztprocesszorok (a csomag már tartalmaz posztprocesszorokat is)

 

A TopSolid Entry Milling csomagok néhány fontos CAM-funkciója:

Testalapú alapanyag-frissítés

Poligonháló-alapú alapanyag-frissítés

Maradékanyag-számítás

Szimuláció és összehasonlítás

Ütközésvizsgálat

Minimális szerszámhossz vizsgálata

Munkadarab-újrapozícionálás

Megmunkálási makrók létrehozása és használata

Dokumentáció sablonok létrehozása és használata

Sablonszerszámozás létrehozása és használata

Alap posztprocesszorok

OKUMA-ra készen

Magyarországon is egyre népszerűbbek a prémiumkategóriás japán gyártó, az OKUMA szerszámgépei, amelyekhez teljes körűen optimalizált TopSolid Entry Milling csomagokat biztosítunk.

A TopSolid Entry Milling 2D – OKUMA, valamint a TopSolid Entri Milling 3D – OKUMA szoftverváltozatokban megtalálható a megvásárolt OKUMA géptípus 3D gépmodellje, valamint az adott típusra optimalizált posztprocesszor.

„Felszerszámozva”

A hazai ipari megmunkáló-szerszámok piacán ismert és jól csengő név a POWER TOOLS. A győri székhelyű, országos lefedettséggel rendelkező szerszámforgalmazó POWER TOOLS Kft. termékválasztékával minden megmunkálási feladatra hatékony és minőségi megoldást nyújt. Kínálatában olyan szerszámcsomagok is elérhetők, amelyek része a TopSolid Entry Milling szoftververzió.

A TopSolid Entry Milling 2D – POWER TOOLS, valamint a TopSolid Entri Milling 3D – POWER TOOLS szoftverváltozatokban integrált POWER TOOLS szerszámlista található. Az előre feltöltött szerszámcsaládok révén jelentős idő takarítható meg, vagyis a TopSolid azonnal „bevethető” eszközzé válik.

A TopSolidról

TopSolid teljesen integrált CAD/CAM rendszer, amellyel a teljes tervezési gyártás előkészítési folyamatot egy rendszerben lehet kezelni. A TopSolid alapfilozófiája az, hogy teljes rendszert adjon a felhasználók kezébe, így az általános és mechanikai tervezéshez lett optimalizálva a TopSolid’Design, a lemezmegmunkáló terület igényeire a TopSolid’Sheetmetal, míg szerszámgyártáshoz a TopSolid’MOLD, az Electrode és a Progress modulok, és a megmunkálástervezés hatékony eszköze pedig a TopSolid’CAM, a szikraforgácsoló-gépek programozásához pedig Wire modul optimális. A TopSolid – a 2014-ban megjelent 7.8 verziójától kezdődően – nemcsak CAD/CAM-szoftver, hanem fejlett és teljes értékű PDM (termékadat-kezelési) rendszer is.

www.cadcamsolutions.hu

Hirdetés

További cikkek a témában