Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

CAD/CAM/PLM

ZWCAD 2018 új szervizcsomag

Április elejétől hozzáférhető az új ZWCAD 2018 SP2, amelyet most elsősorban az új funkciók szempontjából veszünk górcső alá.

DWG/DXF 2018 – A legújabb CAD formátum használatával biztosított a kompatibilitás a legújabb tervekkel is

A gyártó cég által közétett információk alapján a kompatibilitás alaposan tesztelve lett. A teszt során 100,000 rajzot vizsgáltak mintegy 3.600 órán keresztül, úgyhogy megalapozott az állítás, hogy a DWG / DXF 2018 formátumokat teljes mértékben támogatja az új verzió. A fájlok létrehozása, megnyitása és mentése tökéletesen működik a legújabb CAD formátumban is, ezáltal zökkenőmentes a kompatibilitás a felhasználók által használt összes DWG formátumú rajzzal. Más szavakkal kifejezve a tervek megosztása és a közös munka sokkal egyszerűbbé vált, a tervező csapat és az egész munkafolyamat résztvevői sokkal hatékonyabban dolgozhatnak össze.

cad-design-zwad

A rajzok DWG 2018 formátumban is menthetők.

 

Dinamikus adatbevitel – Még közvetlenebb és még lényegre törőbb

Erre a funkcióra a felhasználók nagy része már régóta várt, hiszen a programot alapszinten használó tervezők munkáját is jelentős mértékben támogatja. A parancsok aktiválása után eszköztippeket kínál fel a közvetlenül a kurzor mellett a rajzterületen, amelyek dinamikusan frissített információkat jelenítenek meg. Az opciókat és az értékeket az eszköztipp mezőben mutatóbevitellel, abszolút ill. relatív méretmegadással vagy dinamikus listákból történő választással adhatjuk meg. Nincs szükség rá, hogy az egeret és tekintetünket a képernyő egy másik részére irányítsuk az opciókból történő választáshoz vagy az értékek beviteléhez, ami bizonyosan időmegtakarítást eredményez, valamint az objektumok frissített tulajdonságait azonnal láthatjuk rajzolás közben.

cad-design-zwad

Dinamikus adatbevitel szerkeszthető valós idejű méretekkel és legördülő menüvel

 

Sraffozás határoló fogópontokkal – a sraffozott objektumok bármikor átigazíthatók

A korábbi verziókban előfordult, hogy bizonyos speciális igények esetén a sraffozott objektumok határoló fogópontjait el kellett távolítani, ami az alakzat utólagos módosítását megakadályozta. Mostantól a határoló fogópontok rajzunk beépített részévé válnak, így az alakzatok utólag bármikor módosíthatók.

cad-design-zwad

A sraffozott objektum határoló fogópontja bármikor arrébb húzható, így alakja megváltoztatható

 

Pontszűrők – Jelöljük ki a pontokat még egyszerűbben

A pontszűrők segítenek abban, hogy egy új koordináta helyet egy pozíció X értékének, egy másik pozíció Y értékének és 3D koordináták esetén egy harmadik pozíció Z értékének felhasználásával adjunk meg. Mivel így nincs szükség további segédvonalakra és grafikára, a rajzolás lényegesen egyszerűbbé válhat.

cad-design-zwad

A pontszűrők segítségével könnyebben kijelölhetünk egy megadott pontot

 

Három új beépített plotter – jelentős lépés a felhasználók által elvárt kimeneti formátumok irányába

SHPGL/LHPGL plotterek: Lehetővé vált a PLT fájlok tökéletes nyomtatása, amely formátumot elsősorban a feldolgozóiparban használnak a különböző megmunkáló folyamatokban

cad-design-zwad

PLT fájlok nyomtatása SHPGL / LHPGL plotterekkel

ZWCAD virtuális EPS plotter: A rajzokat EPS fájlokba nyomtathatjuk, amelyeket azután Photoshop® vagy más programokban tovább feldolgozva építészeti alaprajzok készítéséhez használhatunk fel.

cad-design-zwad

A 2D alaprajzot ZWCAD-ből EPS formátumba nyomtatva Photoshop®-ban renderelhetjük

SVG plotter: A rajzot SVG formátumú fájlba nyomtatva megmarad az interaktív vektor grafika. A raszter grafikákkal ellentétben így nagyításkor nem romlik a minőség, megmaradnak az eredeti alakzatok. Ez elsősorban weboldalak tervezésnél és más, SVG fájlokat igénylő munkafolyamatoknál lehet fontos.

cad-design-zwad

A rajzokat SVG formátumba is nyomtathatjuk

Természetesen a program stabilitása és a hatékonysága is jelentős mértékben növekedett. Az eszközpaletták jelentős mértékben továbbfejlesztésre kerültek. A nézetablakok lezárhatók és feloldhatók. A blokkszerkesztő tovább lett fejlesztve. A modell és papírtér között billentyűzet gyorskódokkal válthatunk. Ezeket a trükköket és a fentebb részletesen említett újdonságokat is tekintetbe véve talán nem túlzás ezt a verziót minden idők egyik leghatékonyabb ZWCAD verziójának tekinteni.

Végül, de nem utolsó sorban, akinek van kedve, ingyenesen ki is próbálhatja az új verziót a www.cad-design.hu weblapról letöltve vagy május 15-18. között az Ipar Napjai szakkiállításon a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban az A. épület 201/A1 standján.
Itt megismerkedhet a magyar nyelvű TcpMDT földmérő és úttervező modullal, valamint a ZW3D igazi 3D-s CAD / CAM alkalmazással is!

További információk:

Pócz Balázs
CAD-design Kft.
www.cad-design.hu
+36 30 644 20 06

IPAR NAPJAI – (A pavilon: 201/A1)

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában